Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

24 augustus 2014 14:00

Lip, B.G. van der

Onbekend

Het eerste half uur van de eerste helft gaf het team van trainer Mark Schenning al zijn visitekaartje af. UNA was veelal in bal bezit en had in de 13e, 14e en 20e minuut uitgelezen kansen om op voorsprong te komen. Pas in de 26e min. kwam UNA in de problemen, maar dat was meer omdat doelman Stoskovic te lang aarzelde bij een terugspeelbal. Via Clive keus ging de bal echter naast. Het laatste kwartier speelde ADO eigenlijk zoals we dat de gehele wedstrijd zouden willen zien. Opeens waren daar 100%-kansen door prachtig opgezette ADO-aanvallen. In de 34e min. kon Petar Stoskovic met gesterkte arm een schot van Clive Keus uit de benedenhoek tikken en deed hij in de 40e min hetzelfde. Wie gedacht had dat de laatste 15 minuten van het eerste bedrijf exemplarisch zouden zijn voor het tweede deel, kwam bedrogen uit. In de 56e min. kwam UNA op voorsprong. Een actie aan de rechterkant liep uit op een voorzet, ADO-keeper Berrevoets gleed uit en Willem Tieben kopte de 0-1 in het net. Daarbij raakte de UNA-aanvaller geblesseerd en zou dan ook even later uitvallen. Rond de 65e min. leek de wedstrijd wat dood te bloeden. Pas in de 68e min. leek ADO na een wonderschone omhaal van invaller Ferry Heijnis dichterbij de komen. Zijn bal ging echter rakelings naast. In de 69e min. raakte Gino Felixdaal geblesseerd. Tristan Buchinhoren kwam daardoor in het veld en ADO ging achterin noodgewongen één-op-één spelen. Daardoor kregen de Vledhovenaren veel ruimte met alle gevolgen van dien. In de 70e min. werd een snelle uitval van UNA met een prachtig schot van Niek van Boekel doeltreffend afgerond (0-2) en in de 81e min scoorde Ron Jansen uit een voorzet van rechts bij de twee paal 0-3. In de 89e min kon ADO helemaal zijn wonden likken. Na een corner schoot Rob van Boekel in de rebound de 0-4 op het scorebord.