86'

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

31 augustus 2014 14:00

Huizinga, B.H.

Het begin van de wedstrijd is veelbelovend. Heynis breekt door de HFC-defensie en gaat alleen op doelman Van der Werff af maar de keeper staat zijn mannetje en stopt de inzet. Halverwege de eerste helft, wanneer de ploegen elkaar in evenwicht houden, gaat Van Amersfoort in de fout. Hij verspeelt de bal in zijn eigen verdediging aan Fredrik en corrigeert dit met een overtreding binnen de 16 meter. Het gevolg is een penalty (terecht) maar ook een rode kaart. Het zal zo allemaal wel in het spelregelboek staan, maar het blijft een dubbel gevoel: rood en een pingel. De captain Opoku voltrekt het vonnis door onhoudbaar in te schieten: 1-0. Nog geen twee minuten later komt HFC op 2-0. Een corner van links wordt niet goed weggewerkt en het is opnieuw Opoku die scoort. En zo staat ADO binnen een vloek en een zucht met tien man en op een 2-0 achterstand. De mouwen worden opgestroopt en ADO probeert HFC onder druk te zetten. Dat lukt aardig, al blijven de Haarlemmers zeer gevaarlijk in de counter. Vijf minuten voor de rust wordt Mazreku neergelegd; het gevolg is een vrije trap voor ADO. Klijbroek schiet keurig in maar Van der Werff redt. De bal valt echter voor de voeten van Keus die met een hakje Mazreku bedient en deze scoort van dichtbij de aansluitingstreffer. Niet alleen deze goal maar ook het spel geeft de Heemskerkers moed.

Maar direct na de thee zit de bal er alweer in. Een vrije tarp van links wordt in eerste instantie nog gereed door Berrevoets maar de bal valt voor de voeten van Tjon-A-Njoek die er beheerst 3-1 van maakt. Twee minuten later is de stand 3-2 (doelpunt Mazreku) en weer twee minuten later is het 4-2 (doelpunt opnieuw Tjon-A-Njoek) en zo kan ADO weer van vooraf aan beginnen...

ADO zet aan en krijgt wat kansjes, maar de numerieke minderheid breekt de ploeg op. De Kon. HFC countert er lustig op los en loopt uit naar een blamerende 7-2. Het moet gezegd dat de laatste goal er eentje in de categorie "Ben's Beauty's"  is. Van der Ban knalt de bal van 20 meter prachtig in de kruising. Tja, dan lukt ook alles, zullen we maar zeggen.

ADO maakt dus een bijzonder slechte seizoensstart door met nul uit twee en twee voor en elf tegen. En uitgeschakeld in de KNVB-beker door Scheveningen. Hoofdtrainer Sluijter is niet te benijden...

Opstellingen: Kon. HFC: Brian van der Werff, Tancay Yener, Carlos Opoku, Donny Verdam, Mike van der Ban, Rachid El Yaakoubi, Martijn Tjon-A-Njoek, Lionel Frederik (65' Reggie Schaap), Hidde Prijs, en Bart Nelis (80' Michiel Lindenhovius).

ADO'20: Stan Berrevoets, Rydell Tuinfort, Mitchel Bolck, Sem van Amersfoort, Brian-Paul Tessselaar, Marcel Huisman, Ferry Heijnis (83' Reshad Haidari), Jeffrey Klijbroek, Ted Amson (Tom van den Brink), Clive Keus (60' Tristan Buchginhoren) en Sead Mazreku.

Scheidsrechter Barry Huizinga geeft rood aan Van Amersfoort (ADO'20) en geel aan Yaakoubi en Yener van HFC en Klijbroek van ADO'20.