72'

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

7 september 2014 14:30

Wiemer, A.

ADO’20 verliest ook de derde wedstrijd. Zondag is nieuwkomer OJC Rosmalen met 3-1 te sterk. Maar door fouten in de defensie en het niet benutten van de kansen schiet ADO zichzelf in de voet.

De wedstrijd wordt gespeeld op het prachtige sportpark van OJC in Rosmalen onder ideale omstandigheden. Een lekker temperatuurtje, geen regen en bijna geen wind. 750 toeschouwers weten de weg naar de tribune of langs het veld te vinden.

Trainer Thijs Sluijter heeft zijn formatie op vier plaatsen veranderd ten opzichte van de wedstrijd tegen de Kon. HFC. Sem van Amersfoort is geschorst en op zijn plaats keert Gino Felixdaal terug in het hart van de verdediging. Keeper Stan Berrevoets begint op de bank evenals Clive Keus en Ferry Heijnis. Hun vervangers zijn Jack Laan, Tristan Buchinhoren en Mike Koenders.

De wedstrijd is nog maar net op gang of de bal ligt al weer in het netje. Door een misverstand in de ADO-defensie valt de bal zomaar voor de voeten van de gevaarlijke OJC-spits Wesley Meeuwsen die zich niet bedenkt en hard inschiet, Jack Laan kansloos latend. ADO zet aan en gaat op zoek naar de gelijkmaker. De aanvallen van OJC zijn echter niet van gevaar ontbloot. In de 21e minuut laat Meeuwsen zich weer zien in de zestien meter van ADO. Er gaat weliswaar een dekkingsfout  van de Heemskerkse verdediging aan vooraf, maar dat scheidsrechter Wiemer in zijn schwalbe trapt, is echt ongelofelijk. Deze blunder van de warrig leidende scheids komt Mitchel Bolck ook nog eens op een gele prent te staan. Meeuwsen voltrekt het vonnis zelf en zo staat ADO halverwege de eerste helft op 2-0. Het lijkt wel een déja-vu van vorige week…

ADO doet er een schepje bovenop en er komt wat meer felheid in de wedstrijd. De hoge ballen op de lange spits Buchinhoren zorgen regelmatig voor gevaar en dit beproefde recept levert in de 40e minuut een doelpunt op. Buchinhoren kopt door en Sead Mazreku rondt koelbloedig af. De 2-1 ruststand geeft ADO nog hoop.

De tweede helft komt wat langzaam op gang maar ADO trekt het spel naar zich toe en gaat op zoek naar de gelijkmaker. De Heemskerkers moeten echter beducht zijn voor de uitvallen van OJC, maar creëren zich kans op kans. Eerst schiet Tom van den Brink mooi in maar laat hij keeper Bart Tinus zijn talenten tonen. Niet veel later krijgt Mazreku een enorme kans maar schiet van dichtbij tegen de benen van diezelfde Tinus. Na 68 minuten kopt Buchinhoren weer een hoge bal door voor de voeten van Mazreku maar weer gaat de bal er niet in. En uit de direct hierop volgende tegenaanval is het aan de andere kant wel raak. De bal komt ietwat gelukkig voor de voeten van Thijs van der Velden die Laan verschalkt met een hoog schot. Geen 2-2 dus maar 3-1.

ADO probeert het nog wel en brengt met Clive Keus en Ferry Heijnis twee verse aanvallers, maar verder dan een harde kopbal van Marcel Huisman op de lat komt ADO niet. De Superezels staan nu onderaan met nul uit drie. Dat is nog geen ramp, maar het zou wel erg lekker zijn wanneer er komende zondag zou worden gewonnen van WKE…

Opstellingen: OJC Rosmalen: Tinus, Scholts, Van Gestel, Peters, Van Zijl, Meeuwsen (83’ Zaimi), Smulders (62’  Cherron), van der Velden, Geerts, Habraken en Van Beekveld (75’ Sadal).

ADO’20: Laan, Tuinfort, Felixdaal, Bolck, Tesselaar, Huisman, Van den Brink, Klijbroek, Mazreku, Koenders (66’ Heijnis) en Buchinhoren (75’ Keus).

Scheidsrechter Wiemer geeft geel aan Smulders (OJC) en Bolck, Buchinhoren en Tesselaar (ADO’20).