Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

28 september 2014 14:00

Hof, M.

Een knotsgekke tweede helft zette bijna de gehele wedstrijd op zijn kop!

ADO ging fel van start. Al in de eerste speelminuten waren er mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een mooie combinatie via Rydell Tuinfort en Tristan Buchinhoren belandde bij Tom van de Brink, die met zijn schot doelman Bas Meeuwissen echter niet kon verontrusten. Ook daarna werd een vlotte ADO-combinatie opgezet maar eindstation Tristan Buchinhoren stond nipt buitenspel. Gaandeweg de eerste helft leek HBS het spel naar zich toe te trekken, maar de Haagse topscorer Jan Paul Saeijs had het vizier toen nog niet op scherp staan. Daarom was het niet verwonderlijk dat ADO in de 21e min. wel toesloeg. Een pass van Mike Koenders werd door Tom van den Brink bekwaam in de verste hoek getikt (1-0). ADO kreeg daardoor de smaak te pakken en ging door. En met resultaat, want bijna tien minuten later lag de 2-0 in het Haagse doel. Na een actie van Tom van den Brink kwam zijn schot via de rug van een HBS-verdediger bij de vrijstaande Tristan Buchinhoren. Zijn kopbal verraste iedereen. Een minuutje later was het ADO-feest helemaal compleet toen Jeffrey Klijbroek tussen twee wijfelende verdedigers de bal achter doelman Meeuwissen kon intikken. HBS leek lamgeslagen en pas vlak voor de pauze kon Jasper Roberti vrij doorgaan, omspeelde doelman Jack Laan maar zijn actie stierf al duikelend in schoonheid. In de slotminuut schoot Jeffrey Klijbroek uit een vrije trap nog op de kruising van paal en lat.

En dan het tweede bedrijf. Gezien de 3-0 voorsprong was het begrijpelijk dat ADO behoudend opende, maar het maakte het zich daardoor wel moeilijk. HBS werd heer en meester en ADO moest zich beperken tot de counter. In de 54e min leek HBS dichterbij te komen maar via flipperkastvoetbal mocht ADO van geluk spreken dat het uiteindelijk een hoekschop werd. Als er dan door Tom van den Brink na een snelle uitval beheerst 4-0 gescoord wordt, denk je dat er geen vuiltje meer aan de lucht is. Niets bleek minder waar. In de 58e min. wordt een HBS-aanval over rechts bekwaam afgerond door Jan Paul Saeijs en nog geen 10 minuten later is het wederom de Haagse goaltjesdief die de stand beheerst op 4-2 brengt. ADO wordt in die fase van het kastje naar de muur gestuurd en moet het ergste vrezen. Dat gebeurt ook als door een misverstand in de ADO-defensie de bal in de 79e min. zo maar in het ADO-doel ligt (4-3). HBS ruikt zijn kans en de gelijkmaker lijkt in de maak. De redding van ADO komt echter van invaller Clive Keus en doelman Meeuwissen. Door een ongelukkige actie van de HBS-keeper kan de ADO-aanvaller in de 86e min. makkelijk de overwinning voor de Heemskerkers veilig stellen.