1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Met weer prima weer voor een potje voetbal begonnen de meiden aan de derby tegen Vitesse.
ADO begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel een aantal kansen te creëren. Helaas ontbrak het nog aan genoeg scherpte om de kansen om te zetten in doelpunten.
Daar waar ADO meerdere kansen nodig had, was het Vitesse die met 1 kans in de 15e minuut wel wist te scoren. Vitesse werd te veel vrij gelaten over de as van het veld en wist vrij eenvoudig tot schieten te komen.
ADO liet het er niet bij zitten en bleef de aanval opzoeken. Het duurde wel tot de 30e voor dat beloond werd.
Suus (gelegenheidsspits) probeerde de bal voor te zetten, maar werd in de weg gezeten door een verdediger. De bal ging vooral de hoogte in, maar viel wel precies goed voor Maureen.
Met een prachtige volley vlak buiten de 16 wist ze de bal in de verre kruising te schieten.
Helaas was de gelijke stand van korte duur. Nog geen 3 minuten later was het Vitesse die de voorsprong weer terug wist te pakken.
De tweede helft moesten de meiden aan de bak om de 1-2 achterstand weg te werken.
Veel grote kansen wisten ze in het eerste kwartier van de tweede helft niet te creëren.
Vitesse zette na een kwartier de voorsprong op 1-3. Toch bleven de meiden van ADO erin geloven, voetballend deden ze zeker niet onder aan Vitesse.
In de 61e minuut kwam de verlossende aansluitingstreffer van Lisa. De meiden voelden dat er meer in zat en gaven nog wat extra gas.
Nog geen 5 minuten later wist Nina zich prima vrij te spelen en de bal van zo'n 18 meter achter de keepster te schieten.
Door de gelijkmaker bleek de concentratie bij ADO even niet aanwezig te zijn, meteen na de aftrap wisten de meiden van Vitesse het winnende doelpunt te maken.
Zonde voor de meiden van MO15-1, er was bij deze wedstrijd zeker meer mogelijk.