83'

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

26 oktober 2014 14:30

D'Onorio, G.

Met negen punten uit de laatste drie wedstrijden is ADO’20 met een flinke dosis zelfvertrouwen afgereisd naar Haaksbergen. Voeg daarbij de wetenschap dat HSC’21 “maar” zeven punten had verzameld en op de 14e plaats stond plus het feit dat vorig seizoen de wedstrijd in Haaksbergen eindigde in een 1-5 overwinning voor de Superezels. Hoe bedrogen kwamen de Heemskerkers uit…

ADO’20 is op alle fronten afgetroefd door HSC’21. De groen-witte brigade van trainer Eddy Boerhof is feller, gedrevener en scherper. Het wint bijna alle duels en stuurt ADO’20 van het kastje naar de muur. De eerste waarschuwing valt al in de 3e minuut. De snelle Stef Ottink loopt Brian-Paul Tesselaar gewoon voorbij en gaat alleen op doelman Jack Laan af, die een goede redding in huis heeft. Uit de daarop volgende corner kopt Gino Felixdaal de bal van de doellijn nadat hij is ingekopt door Remy Raterink. Diezelfde Felixdaal gaat twee minuten later in de fout door zich in een ongevaarlijk ogende situatie de bal af te laten snoepen door Raterink die de bal vanaf randje strafschopgebied om Laan heen tegen de binnenkant van de paal krult. 1-0 en een flinke hap uit het zelfvertrouwen. ADO probeert de schade te herstellen maar HSC blijft gevaarlijk. Halverwege de eerste helft zet Mart Schutten een combinatie op met Bas ter Hogt waarmee hij zomaar door het hart van de Heemskerkse defensie snijdt. Op zijn schuiver is Laan kansloos. 2-0 en opnieuw een behoorlijk stuk zelfvertrouwen weg. ADO recht de rug en zet met pressievoetbal HSC onder druk. Dat leidt in de 27e minuut tot de aansluitingstreffer.  Op een prachtige pass van de mee opgekomen Sem van Amersfoort loopt Clive Keus zijn man voorbij en scoort beheerst. 2-1 en het vertrouwen is er weer. In de minuten daarna moet ADO eigenlijk gelijk komen. Echter, twee grote kansen zijn niet aan Ferry Heijnis besteed. Het is jammer dat de kleine Heijnis niet doelgerichter is want hij had de gelijkmaker zo binnen kunnen koppen.  Vlak voor de rust breekt Ottink maar weer eens door, maar nu staat Laan een derde goal in de weg.

In de tweede helft verwacht je dat ADO op ingeslagen weg doorgaat. Druk zetten, ballen veroveren, kort dekken en duels winnen. In 45 minuten kan tenslotte nog van alles gebeuren. Maar niets van dat alles. In de 48e minuut kopt Burak Basut geheel vrijstaand de 3-1 in de touwen. De Heemskerkse defensie ziet er bij deze tegengoal niet goed uit. Hoe kan die Basut daar zomaar vrijstaan? Als er nog sprake is van zelfvertrouwen dan is vanaf dat moment nog maar verdomd weinig van over. ADO probeert de bakens te verzetten en krijgt daartoe van HSC ook de gelegenheid. De Haaksbergers laten zich terugzakken en dat levert ADO een optisch overwicht op. En een paar kansjes, zoals Marcel Huisman die uit een corner op de lat kopt, en een paar schoten van de linkervoet van de voor Heijnis ingevallen Mike Koenders. HSC is veel gevaarlijker en drukt dat door twee doelpunten van Raterink ook in de score uit. Met 5-1 is de wedstrijd natuurlijk gespeeld en daarom is de overtreding van Clive Keus in de 87e minuut, die hem een terechte rode kaart oplevert, ook onbegrijpelijk.

Het gedroomde scenario van een mooie overwinningsreeks is dus ruw verstoord door een sterk spelend en beter HSC. Laten we hopen dat trainer Thijs Sluijter het zelfvertrouwen weer terugkrijgt in de ploeg. Wellicht kan de bekerwedstrijd van as. dinsdag tegen Berdos hierbij helpen. Maar dan zal er wel met een andere wedstrijdinstelling gespeeld moeten worden….

Opstellingen: HSC’21: Jeffrey Brammer, Milan Verschoor, Arjan Goorman, Stef Ottink, Mart Schutten (85’  Niels Rupert), Remy Raterink, Erwin Nieuwboer (71’  Coplan Soumaoro), Bas ter Hogt (63’  Rick Bouwmeester), Kelvin Veensma, Burak Basut en Leon van Dijk.

ADO’20: Jack Laan, Rydell Tuinfort, Gino Felixdaal (27’ Sead Mazreku), Sem van Amersfoort, Brian-Paul Tesselaar, Marcel Huisman, Tom van den Brink, Mitchel Bolck, Clive Keus, Jeffrey Klijbroek (71’ Tristan Buchinhoren) en Ferry Heijnis (42’ Mike Koenders).

Scheidsrechter Gino D’Onorio geeft geel aan Felixdaal en rood aan Keus.