76'

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

9 november 2014 14:30

Schaper, D.

EVV kende zondag twee debutanten. Allereerst was er Ahmed Ammi die afgelopen vrijdag zijn overschrijving naar EVV zag worden goedgekeurd. Simon Wagner nam de plaats in van de geschorste Michel Vercruysse. Verder startten Rick Geenen en Jerome Beckers (na blessures) weer in de basis.
Voor aanvang werd een minuut stilte in acht genomen voor Harrie Lemaire. De vaste buschauffeur van het 1e elftal overleed vorige week zondag. Gisteren was de crematie en daarbij was een grote afvaardiging van EVV aanwezig.

Het eerste gevaar kwam van EVV-zijde. Een schot van Steff de Wit verdween naast het doel. Even later kon Rick Geenen een voorzet van Ahmed Ammi niet verzilveren. Het was echter ADO'20 dat in de 13e minuut op voorsprong kwam. Aan de linkerkant gaf Mike Koenders een afgemeten voorzet die door Tristan Buchinhoren werd binnengeknikt.
EVV was even aangslagen, creëerde wel een veldoverwicht maar kon aanvankelijk geen kansen afdwingen. Aan de andere kant was het opletten geblazen voor de snelle uitbraken van de gasten.
Vlak voor de pauze kreeg EVV een dikke kans op de gelijkmaker. Na een vrije trap van Joey Dekkers raakte Roy Maessen de bal niet goed. De bal belandde voor de voeten van Rick Geenen. Zijn schot verdween hoog over het doel.
Ruststand 0-1

Trainer Leo Beckers greep de pauze aan om een paar zaken om te zetten. De 2e helft was 4 minuten oud toen EVV op gelijke hoogte kwam. Steff de Wit bereikte Yael Heatubun die vervolgens Chefrino Eind wegstuurde. Vrij voor ADO-doelman Jack Laan bleef Chefrino heel kalm en schoof de bal voorbij de doelman. In de 53e minuut viel de 2e treffer van de blauwwitten. Ahmed Ammi stuurde Chefrino Eind aan de linkerkant weg. Diens voorzet bereikte Steff de Wit die met een bekeken schuiver Laan kansloos liet: 2-1.
Aansluitend liet EVV een aantal dikke mogelijkheden onbenut om de voorsprong te verhogen. Chefrino Eind verscheen weer vrij voor Laan maar dit keer bleef de ADO-doelman overeind. Een inzet van Joey Dekkers verdween rakelijks langs de paal en even later was Laan weer een sta-in-de-weg  toen Joey Dekkers vrij voor hem verscheen.
Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Joey Dekkers bereikte Steff de Wit. ADO claimde buitenspel maar Steff mocht door en scoorde zijn 2e doelpunt.
Even later veroverde Yael Heatubun aan de achterlijn de bal en gaf een lage voorzet op Chefrino Eind. Die werd aangetikt door ADO-verdediger Aaron Bruijn. De toegekende strafschop werd door Rick Verbeek benut.