87'

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

23 november 2014 14:30

Steeg, A.M.

ADO’20 heeft een gelijkspel behaald tegen één van de titelkandidaten De Treffers. Dat is een prima prestatie ware het niet dat ADO’20 zich hiermee wel twee punten tekort heeft gedaan. De Treffers komt in de 87e minuut op gelijke hoogte door een wel zeer gemakkelijk gegeven penalty.

Trainer Thijs Sluijter mist verdediger Mitchell Bolck als gevolg van zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Hollandia en heeft met twee geblesseerde verdedigers, Rydell Tuinfort en Gino Felixdaal, een uitdaging. En wanneer Felixdaal dan in de warming-up aangeeft echt niet te kunnen spelen, wordt besloten dat Tuinfort toch speelt, ondanks zijn blessure. Het blijkt een goede keuze te zijn want de geblokte verdediger groeit uit tot de beste man op het veld.

De treffers begint fanatiek aanvallend en zet ADO in het eerste kwartier zwaar onder druk. Maar de ADO-defensie, waarin Dennis de Wit zijn debuut maakt als rechtsback, houdt stand en keeper Jack Laan komt eigenlijk niet echt in gevaar. Anders gezegd het veldoverwicht van de Groesbekers leidt niet tot kansen. Halverwege de eerste helft kruipt ADO langzaam uit haar schulp. Het schot van Clive Keus op de benen van doelman Niels Kornelis is de eerste waarschuwing voor De Treffers.

Ondertussen weet scheidsrechter Steeg de aandacht op zich te vestigen door voor elk wissewasje te fluiten en onbedoeld maakt hij het spel hierdoor dood. Eén van die wissewasjes levert ADO een vrije trap op halverwege de helft van de rood-zwarten. Jeffrey Klijbroek gooit de bal voor en uit de kluts tikt captain Marcel Huisman de bal van dichtbij binnen. 0-1 voor ADO en op dat moment is dat tegen de veldverhouding.

De Treffers lijkt van slag en is niet meer in staat de bal goed rond te laten gaan. En hoewel het een veldoverwicht houdt, zijn de uitvallen van ADO veel gevaarlijker. Vijf minuten voor de thee kan Ferry Heijnis de 0-2 afdrukken ware het niet dat hij over de bal struikelt.

Na de thee zet De Treffers een tandje bij maar tot echt gevaarlijke situaties voor de goal van Laan leidt dit vooralsnog niet. ADO blijft de gevaarlijkste ploeg en had Keus één schoenmaatje groter gehad, dan schiet hij de voorzet van De Wit gewoon binnen. Daarna krijgt Tom van den Brink twee grote kansen, maar de eerste wordt geblokt en de tweede gaat rakelings voorlangs. En dan breekt de 87e minuut aan. Invaller Stefan van der Horst gaat met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen en wordt met een keurige sliding gestopt door Sem van Amersfoort. Corner dus. Maar nee, scheidsrechter Steeg ziet vanaf een meter of veertig een strafschop in de duikelpartij van Van der Horst en legt de bal op de stip. De tot dan toe onzichtbare Santiago Palacios Macedo, topscorer in de Topklasse met 15 goals, weet wel raad met dit buitenkansje en laat Laan kansloos.

ADO doet zichzelf dus tekort in Groesbeek maar daar moet direct aan toegevoegd worden dat het de laatste twee wedstrijden niet heeft verloren, bij tijd en wijle goed voetbal heeft laten zien en keihard heeft geknokt. Wanneer deze lijn wordt doorgetrokken, dan wordt VVSB volgende week puntloos terug naar huis gestuurd...

Opstellingen: De Treffers: Kornelis; Van Alst, Beijer, Van Riel, R. Janssen, Palacios Macedo, Van Kouwen (75’  De Jong), Keukens, van Veen, Maertzdorf en J. Janssen (64’ Van der Horst). ADO’20: Laan; De Wit, Tuinfort, Van Amersfoort, Tesselaar; Huisman, Bruijn, Klijbroek, Van den Brink, Keus (88’  Buchinhoren) en Heijnis (74’ Mazreku).

Scheidsrechter Steeg geeft geel aan: Keus, Bruijn en Van Amersfoort (ADO’20)