tel. 0251-244534

Het verslag is van Kees van Dalsum van Dagblad Kennemerland. Eigenlijk is daat daar weinig aan toe te voegen.

Met dank aan Kees dus!
’Funny video’s Heemskerkers genadeloos afgestraft door Gemert'

Danny Lute (met bal) wordt gefeliciteerd door Jan-Willem Tesselaar en Maurizio Brenna nadat hij de gelijkmaker heeft gemaakt. De wedstrijd eindigde echter in een een dikke nederlaag voor ADO’20.© Foto Ron Pichel

Voor de eerste competitiewedstrijd na de coronastop tegen Gemert hadden de spelers van ADO’20 maar 2,5 week met elkaar getraind en dat was op het veld terug te zien. De roestige Heemskerkers gaven vijf goals weg aan de Brabanders.

Verliezen van Gemert is geen schande - de ploeg doet nog mee om de titel in de derde divisie zondag - maar de manier waarop ADO’20 de punten zondagmiddag weggaf, was uiterst knullig.

Soms had het verdedigende werk van de Heemskerkers meer weg van een aflevering van het SBS6-programma ’Funniest Home Videos’ dan van een competitiewedstrijd op landelijk niveau. Al in de tweede minuut kwamen de bezoekers door een fout achterin op voorsprong. Gedragen door de wind viel een lange bal van Gemert over de verdediging van ADO’20. Keeper Nick Boom was op tijd bij de bal, maar hij schoot ’m tegen een medespeler aan, waarna Willem den Dekker van afstand in een leeg doel de 0-1 kon schieten.
Cadeau
"En zo gaven we daarna de andere vier goals ook cadeau aan Gemert. Spelers keken elkaar aan en deden vervolgens niks. Communiceren moet toch niet zo moeilijk zijn?’’, zei trainer Roy van der Mije. ,,En dat terwijl we aan de bal helemaal niet zo slecht speelden.’’
Want na de blunder achterin, herpakte ADO’20 zich uitstekend. Nieuwbakken international van het Caraïbische eilandje Anguilla Jan-Willem Tesselaar kwam na een kwartier spelen alleen voor de keeper van Gemert. Die wist zijn inzet wel tegen te houden, maar in de rebound tikte Danny Lute binnen: 1-1.
Kruising
Een paar minuten later legde scheidsrechter Derya Serik de bal op de stip na een overtreding op Tesselaar. De Alkmaarse aanvaller ging zelf achter de bal staan en joeg ’m in de kruising: 2-1.
Er leek daarna lange tijd niks aan de hand, maar op het moment dat Gemert vlak voor rust even gas bij gaf, was ADO zo weer gezien. Ralf Kemper kon helemaal vrij voor Boom afwerken na een snelle tegenaanval: 2-2.
De Brabanders mochten lange tijd wel doortrainen omdat ze in december voor de beker nog moesten spelen tegen het andere ADO uit Den Haag. ,,Gemert is heeft een hele ervaren ploeg, dat in de omschakeling loert op fouten van de tegenstander. Van die speelwijze hebben ze tegen ons optimaal kunnen profiteren.’’

ADO ging na pauze voor de gelijkmaker, maar na weer een fout achterin - dit keer van de ervaren Henry Opoku - werd het dankzij Kemper 2-4 en was de wedstrijd gespeeld. De 2-5 van dezelfde Kemper vlak voor tijd was misschien nog wel de knulligste tegentreffer. De spelers van de achterhoede van de Heemskerkers keken elkaar apathisch aan en zagen de aanvaller van Gemert een hattrick maken.
Gelukkig heeft assistent-trainer (en oud-speler) Özkan Özmen de hele wedstrijd opgenomen. Van der Mije: ,,We gaan de beelden goed analyseren, zodat we kunnen leren van de fouten die vandaag zijn gemaakt.’’

Scoreverloop
2. Den Dekker 0-1, 17. Lute 1-1, 19. Tesselaar 2-1 (penalty), 22. Mezziani 2-2, 45. Kemper 2-3, 59. Kemper 2-4, 86. Kemper 2-5.