3e divisie B

27 februari 2022 14:30

R.A.H.J. Souwen

Sportpark Groot Scholtenhagen

Wat een verschil met vorige week!. En dan heb ik het niet over het weer. Stonden we vorige week tegen DEM in de kou, de storm en de regen, vandaag staan we in een heerlijk lentezonnetje onder een strakblauwe lucht. Nee, dan heb ik het over de inzet. Was het volgens ADO-trainer Roy van der Mije tegen DEM nog 110%; tegen HSC'21 leek het wel 90%. En daarmee win je geen wedstrijden.

De wedstrijd HSC'21 tegen ADO'20 begint met een korte toespraak van de voorzitter van de thuisclub voor Stef Ottink. Deze rasechte HSC-er speelt vandaag zijn 300ste wedstrijd en wat voor wedstrijd zou het voor hem worden...

De wedstrijd is amper begonnen of de bal ligt al in het netje. ADO-doelma Boom verwerkt het afstandsschot van Veensma niet goed; gevolg een hoekschop. Deze corner wordt van dichtbij door centrale verdediger Wensing hard binnengekopt en zo staat het na drie minuten 1-0 voor de thuiscklub. ADO probeert het spel naar zich toe te trekken, maar de defensie van de groenhemden staat als een huis en geeft weinig kansen weg. Dat komt mede door het feit dat een twee-mans-voorhoede van ADO, De Waard en Tesselaar, weining hebben in te brengen tegen de vier verdedigers van HSC.

En omdat ADO aandringt, ontstaat er aan de andere kant ruimte en het is met namen de reede genoemde Ottink die daar wel raad mee weet. Hij strooit met passes en komt ook zelf regelmatig door, zorgend voor veel gevaar voor het ADO-doel. De Superezels zetten hier weinig tegenover. De vrije trap van gelegenheidsaanvoerder Boerlage wordt buiten bereik van doelman Peterman van de doellijn gekopt en de grote kans die Tesselaar krijgt vlak voor de rust blijkt buitsnspel te zijn. De ruststand is derhalve 1-0.

Na de thee een ander ADO. Max Nijman blijft in de kleedkamer achter en zijn pkaats wordt ingenomen door Doesburg, die voor meer aanvallende impulsen moet zorgen. Lute schuift door naar de voorhoede waardoor Van Langelaar op de linksbackpositie terecht komt. Deze 4-3-3 opstelling zorgt inderdaad voor meer gevaar. Al in de 46e minuut krijgt Tesselaar een kans; zijn schot gaat voorlangs. Maar in de 54e minuut is het wel raak. De coner van Boerlage komt bij De Waard terecht die inschiet. De bal wordt nog gestopt door de HSC-goalie maar deze geeft Tesselaar de kans van dichtbij de gelijkmaker te scoren. Dat geeft de burger moed.

Deze moed wordt door invaller Witbreuk de grond in geboord. Hij staat net 4 seconden in het veld of hij knalt de bal keihard tegen de paal. De terugkaatsende bal belandt precies voor zijn voeten en zonder na te denken poeiert hij de 2-1 binnen. We schrijven de 64e minuut. Op dat moment is er dus nog tijd genoeg om de gelijkmaker te produceren. Maar dat lukt ADO niet. Twee aanvallende acties van Brenna kopmen nog het dichtst in de buurt, maar het eerste schot wordt gesmoord en het tweede wordt door Peterman tot corner verwerkt.

In de 81e minuut bekroont Ottink zijn prima wedstrijd met een prachtige goal. Vanaf 16 meter knalt hij de bal prachtig in de kruising; keeper Boom is kansloos. Direct hierna krijgt de jubilares een publiekswissel. Met de moed der wanhoop proberen de Heemskerkers nog de aansluittreffer te forceren, maar verder dan een schot van De Waard (recht op de doelman af) komt ADO niet.

Opstellingen:
HSC'21: Bob Peterman, Kelvin Veensma, Michael Wensing, Mika Schrijver, Caglar Uguz, Luuk Schepers, Stef Ottink, Cenk Ugur, Sjoerd Overgoor, Yannik de Vries en Jules Stokkers.Invalbeurten voor Wessel Witbreuk, Jasper Scholten, Youri Coolem en Mohamed Iallouchen.
ADO'20: Nick Boom, Max Nijman (46' Ruben Doesburg) , Sem Kroon, Luc Schuffelen (89' Nick Zeijlmans), Kaj van Langelaar (81' Gerlison Prudentia), Danny Lute, Maurizio Brenna, Daan Boerlage (81' Sead Mazreku), Sam Nijman, Raymond de Waard en Jan Willem Tesselaar.

Scheidsrechter Rob Souwen laat veel toe en houdt de kaarten op zak. Tot de 93e minuut (!) waarin hij besluit geel te geven aan Doesburg. Ik vraag me dan af waarom een scheidsrechter dit doet...