Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Het is een echte derby; slecht weer en slecht voetbal. De harde wind maakt goed voetbal onmogelijk en de striemende regen zorgt ervoor dat het niet echt behaaglijk is op De Vlotter. Toch vinden veel toeschouwers de weg naar het veld aan de Oosterweg en de tribune zit helemaal vol. Na twee keer drie kwartier is ADO'20 de sterkste en wint verdiend met 2-0.  door_Peter_Hekman_.jpg

Waarschijnlijk heeft DEM-aanvoerder Twan Verswijveren spijt van de uitspraken die hij in Dagblad Kennemerland laat optekenen. Hij denkt dat DEM de derby met 0-2 gaat winnen maar dat er teamgenoten zijn die het op 0-4 houden. Daarmee geef je de tegenstander een mooi stukje extra motivatie.
Nadat de kabouters van de beide verenigingen in hun voorwedstrijd hebben laten zien hoe het moet, betreden de 22 spelers om 14.00 uur het kunstgrasveld van ADO'20. Een opvallende verschijning onder hen is Kaj van Langelaar. De jonge Heemskerker maakt zijn debuut in de basis en beloont de keuze van de trainer met niet alleen een uitstekende wedstrijd maar, hoe kan het mooier, ook nog met een doelpunt. Hij wordt terecht gekozen tot Man of The Match; gefeliciteerd.

Kaj van Langelaar: debuut in de basis, de maker van 2-0 en Man of The Match.

Zoals gezegd maakt de harde wind goed voetbal onmogelijk. Beide teams zijn uiteraard gebrand op de overwinning en laten direct hun bedoelingen zien. Eerst is het Raymond de Waard die vrij kan inschieten, maar dit te zacht doet, vlak daarna is het Twan Verswijveren die de bal voorlangs glijdt. Het is voor de ADO-defensie een waarschuwing; veel kansen krijgt DEM in de eerste helft niet meer. De kopbal van Ugur Kaya komt nog het dichtst in de buurt maar gaat naast.

Sem Kroon: 1-0

Het meeste balbezit is voor DEM maar de kansen zijn voor de thuisclub. De 1-0 valt in de 20e minuut. Uit een corner van Ted Amson wordt de bal teruggekopt en door centrale verdediger Sem Kroon zo het doel in gelopen. Halverwege krijgt Jan Willem Tesselaar een grote kans maar komt net een teentje tekort. In de 40ste minuut wordt De Waard vrijgestoken en gaat alleen op doelman Swen Verswijveren af. Hij besluit van grote afstand te schieten, maar had mijns inziens beter door kunnen lopen (iets met beste stuurlui...); afijn, kans verkeken.
Vlak voor de rust valt toch de 2-0, opnieuw uit een corner. De bal van rechts dwarrelt precies op het hoofd van Van Langelaar die niet aarzelt en resoluut de 2-0 binnenkopt. Het is een mooi moment, zo vlak voor de rust.

Jan Willem Tesselaar; kansen

Na de thee probeert DEM de Superezels onder druk te zetten. Dat lukt maar daardoor valt er wel veel ruimte achterin bij de Beverwijkers. Tesselaar porifiteert hiervan maar in scoringspositie wipt hij de bal naast de goal van Verswijveren. Over dikke kansen gesproken... DEM blijft het proberen, heeft ook het meeste balbezit, maar komt niet tot grote kansen. De verdediging van ADO staat goed en geeft bijzonder weinig weg.
Vlak voor tijd ontstaat er uit het niets een schermutseling wat invaller Bilal Zejli een rode kaart oplevert. De wedstrijd is dan al lang gespeeld en niet veel later blaast de lankmoedige fluitende scheidsrechter Van Leeuwen voor het eindsignaal.

Danny Lute: prima wedstrijd

ADO wint de derby en doet goede zaken, zowel voor het zelfvertrouwen als voor de stand. DEM moet de wonden likken en ziet Westlandia met 1-0 winnen van HSC'21 (de volgende tegenstander van ADO) waardoor het zelf terugzakt naar de 18e en laatste plaats.

Opstellingen:
ADO'20: Nick Boom, Max Nijman, Sem Kroon, Luc Schuffelen, Kaj van Langelaar (77' Marvin Boom), Danny Lute, Daan Boerlage (61' Sam Nijman), Ted Amson, Maurizio Brenna, Raymond de Waard (77' Ruben Doesburg) en Jan Willem Tesselaar.
DEM: Swen Verswijveren; Maxwell Frimpong, Michael Obioha, Twan Verswijveren, Jeremy van Gelderen, Bryan Herraez Gallego, Timo Wolters (61' Fons Trieling) , Ugur Kaya (61' Jesse Verswijveren, Tom Kok (46' Nino Klaver) en Mehmet Gencer (79' Chardell Karg).

Scheidsrechter Lars van Leeuwen geeft geel aan Max Nijman (67') en Ruben Doesburg (91') van ADO'20 en Bryan Herraez Gallego (91') v an DEM. Bilal Zejli (DEM) krijgt rood ook in de 91e minuut.

Toeschouwers: 1.350