89'

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

14 december 2014 14:00

Wiemer, A.

Wie na de eerste helft had gedacht dat ADO in het 2e bedrijf nog mogelijkheden zou hebben om op gelijke hoogte te komen met de Haarlemmers zou voor gek worden verklaard.

Al vanaf het begin van het duel ADO'20-KHFC werd duidelijk dat de Haarlemmers het heft in handen zouden nemen. Al vroeg werd er druk gezet op de ADO-veste met als gevolg dat ADO in die fase nerveus acteerde en niet in hun spel kon komen. De vroege 0-1 (5e min.) was dan ook geen verrassing. Jeffrey Klijbroek leed op het middenveld onnodig balverlies en na de daarop volgende dieptebal was het voor Mike van der Ban een koud kunstje om doelman Jack Laan te omspelen en kansloos te laten. Ook daarna was het de ploeg van trainer Pieter Mulders die mogelijkheden kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Zo was Rachid El Yaakobi te veel uit op eigen gewin en werd even later een vloeiende Haarlemse aanval op het randje van buitenspel afgefloten. ADO kon daar weinig tegenover stellen. Pas in de 20e min. viel de eerste doelpoging voor de Heemskerkers te noteren: na een afvallende bal was er een onschuldig rollertje van Aaron Bruijn. Net op het moment dat ADO in de slotfase beter in de wedstrijd leek te komen, werd de 0-2 een feit. Aanvoerder Marcel Huisman wilde in de 38e min. terugspelen op keeper Jack Laan, maar de bal belandde in de voeten van KHFC-spits Lionel Frederiks. Die maakte dankbaar gebruik van de hem geboden situatie: 0-2. Wat niemand had verwacht gebeurde toch nog vlak voor de rust: de aansluitende treffer! In de 43e min. probeerde Ferry Heijnis zijn directe tegenstander Roy Verkaik in de 16 m. te verschalken. De KHFC-verdediger haakte echter daarbij zijn opponent en scheidsrechter Wiemer floot onmiddelijk af en wees onverbiddelijk naar de penaltystip. Marcel Huisman maakte geen fout en liet Brian van der Werff kansloos (1-2). Een niet onbelangrijk moment zo vlak voor het einde van de 1e helft. Wat niemand had verwacht, gebeurde in de laatste 45 minuten. ADO bepaalde toen het spelbeeld en KHFC moest een aantal keren paniekerig uitverdedigen. De Haarlemmers maakten bovendien de fout te veel te vertrouwen op de 1-2 voorsprong, lieten ADO in die fase het spel maakten en gokten vooral op de counter. Trainer Thijs Sluijter wilde echter meer en wisselde een verdediger (Mitchel Bolck) voor een aanvaller  (Tristan Buchinhoren) en ging achterin 1 op 1 spelen. Pas in de 80e min. had dat resultaat. HET JEFFREY KLIJBROEK-MOMENT Een vrije trap, na wederom een panieksituatie voor KHFC, op zo'n 20 m. van het vijandelijk doel. Jeffrey legde behoedzaam de bal op de juiste plaats, Arbiter Wiemer nam afgemeten zijn 9 passen, KHFC-doelman Brian van der Werff instrueerde zijn verdedigers, ADO-ers probeerden de KHFC-muur te verstoren, Jeffrey nam zijn aanloop, schoot en....... onberispelijk en onhoudbaar ging de bal in de rechter bovenhoek en stond ADO met nog zo'n 10 minuten te spelen op gelijke hoogte. Daarna volgde het meest spectaculaire deel van de wedstrijd, want beide teams wensten meer: de volle winst. Kansen waren er over en weer maar, het moet gezegd worden, dat KHFC pas toen in de tweede helft weer gevaar in de ADO-defensie wisten te creëren. Gelukkig voor de Heemskerkers en ook eigenlijk onverdiend, had dat geen resultaat en moesten de punten uiteindelijk gezamenlijk verdeeld worden.