Beneluxlaan 1
1946WG
BEVERWIJK
tel. 0251-230038

De derby tegen DEM gaat met 3-2 verloren en daar is niets op af te dingen. Vooral in de eerste helft zijn de Beverwijkers de bovenliggende partij. De rollen zijn na de rust omgedraaid maar de gelijkmaker valt niet.

DEM is in the winning mood. Nadat trainer Ron Bouwman het roer heeft overgenomen, hebben de Wijkers nog maar een keer verloren. Daarnaast is DEM op revanche belast na het 2-0 verlies tegen ADO'20 op De Vlotter. Ook ADO doet het de laatste weken goed, maar moest hier en daar wat punten aan de tegenstanders laten, ondanks het overwegend prima spel.

De wedstrijd is nog maar net door scheidsrechter Dave de Vries in gang gefloten of de vonken springen er vanaf. Uit de eerste de beste aanval van DEM is het direct raak. Linksachter Boom verslikt zich in de snelheid van Zejli en uit diens voorzet is het de weer in genade aangenomen Van Dongen die van dichtbij binnenschiet. Een beter begin kan DEM zich niet wensen. Vlak daarop is het Doesburg die gevaarlijk voor Verswijveren verschijnt maar wegens buiitenspel wordt teruggefloten.

Ruben Doesburg: gevaarlijk

Er ontspint zich een mooi potje voetbal voor de talrijke toeschouwers op Sportpark Adrichem. Er gebeurt van alles en het spel golft in hoog tempo heen en weer. In de 12e minuut wordt hard teuggespeeld op ADO-doelman Boom, die de bal niet goed controleert. DEM-spits Wolters is er als de kippen bij om de fout af te straffen en zo kijken de Superezels binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. De aansluitingstreffer valt heel snel. De voorzet komt van de rechterflank van de voet van Doesburg, de bal wordt verlengd door Mazreku die Schuffelen vrij voor Verswijveren zet. De gelegenheidspits haalt hard en doeltreffend uit en zo is het weer een wedstrijd.

Luc Schuffelen: 2-1

ADO'20 verschaft zich aan paar kansjes maar de Wijkers zijn de bovenliggende partij. De wit-blauwen winnen de meeste duels en de snelle voorhoedespelers brengen de Heemskerkers regelmatig in de problemen. In de 34e minuut wordt het zelfs 3-1. De corner van de rechterkant wordt niet goed weggewerkt en valt voor de voeten van Van Dongen. Zijn schot lijkt houdbaar, maar het zicht wordt doelman Boom ontnomen waardoor de bal tegen de touwen kletst.

Ted Amson: 3-2

Na de thee zien we een beter en feller ADO. Dat leidt al snel tot de 3-2. De goal valt in de 49e minuut en het lijkt wel prijsschieten. Eerst schiet Doesburg hard in, daarna is het Tesselaar die zijn inzet gestopt ziet maar in de rebound is het aanvoerder Amson die alsnog afrondt. Op dat moment is er nog ruim 40 minuten te spelen en lijkt bij DEM het beste er vanaf. De Heemskerkers voeren de druk op en zetten de Wijkers vast. Dat leidt weliswaar tot mogelijkheden, maar niet tot echt grote kansen. De grootste kans is voor de snelle en goed spelende Doesburg maar zijn inzet gaat voorlangs.

Milan Klopper en Raymond de Waard: gelukkig weer hersteld

DEM moet het hebben van de counter en deze zijn bijzonder gevaarlijk. En hoe meer risicio ADO neemt, hoe gevaarlijker DEM er uit komt. Een kwartier voor tijd laat Verswijveren zijn kwaliteiten zien door een harde pegel van Sam Nijman te stoppen. Aan de andere kant verprutst DEM een paar kansen die zomaar de wedstrijd in het slot hadden kunnen gooien.

Er wordt niet meer gescoord en DEM kan feest gaan vieren. ADO heeft zich in de eerste helft laten aftroeven op inzet en agressie en ziet geen kans het in de tweede helft recht te zetten.

Opstellingen:
DEM: Swen Verswijveren, Jesse Verswijveren, Michael Obioha, Twan Verswijveren, Jeremy van Gelderen (83' Fons Trieling), Bryan Herraez Gallego, Bilal Zejli (72' Mehmet Gencer), Nino Klaver, Timo Wolters, Ugur Gaya (89' Tom Kok) en Anthony van Dongen.

ADO'20: Nick Boom; Henro Opoku, Sem Kroon, Sam Nijman (84' Kaj van Langelaar), Marvin Boom (46' Max Nijman); Ted Amson, Daan Boerlage (65' Milan Klopper), Sead Mazreku (65' Maurizio Brenna); Ruben Doesburg, Luc Schuffelen en Jan Willem Tesselaar (83' Raymond de Waard).

Scheidsrechter Dave de Vries houdt de kaarten op zak.