Sportpad 3
6101LJ
ECHT
tel. 0475-486065

Na twee keer tegen Gemert en  Dongen op een 2-0 voorsprong te zijn gekomen en twee keer toch genoegen moeten nemen met een gelijkspel, was het Tweede Paasdag eigenlijk hetzelfde liedje. Na een groot deel van de wedstrijd een 0-1 voorsprong te hebben gekoesterd, werd in de blessuretijd weer de Limburgse gelijkmaker gescoord. Doet denken aan de heenmatch toen ADO op 13 februari een 2-1 overwinning op EVV leek te boeken, maar ook weer in de blessuretijd de 2-2 moest incasseren.

Verslag van Marcel Portz.

De voormalige Engelse topspits en huidig BBC sportcommentator Gary Lineker zei ooit: “Voetbal is een spel met tweeëntwintig spelers, een bal en een arbitraal trio en uiteindelijk winnen de Duitsers”. ADO’20 heeft hierop de variant: “Voetbal is een spel met tweeëntwintig spelers, een bal en een arbitraal trio en uiteindelijk speelt ADO’20 gelijk”.

Net als in de voorgaande wedstrijden speelt ADO’20 op bezoek bij EVV in het Limburgse Echt prima voetbal, creëert vele kansen maar verzuimt om deze te benutten. EVV trainer Leo Beckers concludeerde terecht na afloop dat ADO’20 hen hierdoor in leven liet en zij zodoende hoop hielden op een goed resultaat.
ADO’20 kwam goed uit de startblokken en had meteen het beste van het spel. EVV kreeg maar geen vat op de creatieve middenvelders en de razendsnelle buitenspelers van ADO’20.
Na een kwartier sprintte Ruben Doesburg weer eens in de diepte na een steekpass van de sterk spelende Ted Amson, maar de jonge ADO-speler was te zelfzuchtig door i.p.v. de bij de 2e paal vrijstaande Jan-Willem Tesselaar aan te spelen zelf snoeihard in het zijnet te schieten.
Halverwege de eerste helft was er een zeer curieuze situatie waarbij duidelijk was dat het zeer jonge arbitrale trio niet van hoog niveau was. ADO’20 mocht op rechts een hoekschop nemen en de bal wordt in eerste instantie weggewerkt door de EVV verdediging maar de afvallende bal werd door een van de ADO-aanvallers snoeihard in het doel geschoten. Alles dat zich ADO-supporter noemde,  juichte maar scheidsrechter Boel floot voor buitenspel op aangeven van grensrechter Osman, die het was ontgaan dat er bij beide palen nog een EVV verdediger stond.
Nadat hij hier door de protesterende ADO’20-spelers op was geattendeerd, stak hij zijn vlag op om aan de toegesnelde scheidsrechter toe te geven dat hij de beide verdedigers op de doellijn te laat zag en een fout had gemaakt. (Uw verslaggever stond toevallig op 2 meter van dit gesprek en kan dus dit uit eigen waarneming melden!). Het antwoord van de scheidsrechter was helemaal verrassend: "Ik heb nu eenmaal gefloten voor buitenspel en draai dit niet meer terug!" Daar kon ADO het mee doen.
Echter, amper bekomen van deze teleurstelling kon de ADO’20-aanhang dan toch juichen. Uit de eerstvolgende aanval gaf Jan-Willem Tesselaar de bal vanaf links perfect voor en de in het centrum mee gesprinte Seat Mazreku kon de bal simpel langs de EVV keeper Michel Vercruysse (42 jaar inmiddels!) tikken. 0-1.
ADO’20 bleef het betere van het spel houden, maar de  Heemskerkse verdediging, met het wederom prima spelende centrale duo Sem Kroon en Sam Nijman, moesten wel waakzaam blijven bij de spaarzame Echtse kansen. Vlak voor rust was EVV dicht bij de gelijkmaker toen de Superezels de bal maar niet kregen uitverdedigd en EVVer Stein Keulen van de rand van het strafschopgebied een vlammend schot losliet, dat boven de verbaasd kijkende ADO’20-goalie Nick Boom op de lat terecht kwam.

Na de rust weliswaar een iets sterker spelend EVV, maar ADO’20 bleef via goed spel de aanval zoeken. De buitenspelers werden vaak in de diepte gestuurd maar zoals eerder aangegeven werden de kansen niet door de Heemskerkers benut. Zo ging Jan-Willem Tesselaar alleen op keeper Vercruysse af, maar had zijn schot te weinig kracht om Vercruysse te verslaan. Ook een goed ingeschoten bal van Daan Boerlage kon daarna nog net door een op de doellijn staande Limburgse verdediger geblokt worden. De grootste kans was echter voor Luc Schuffelen. De op rechts opgekomen Max Nijman trok de bal perfect voor en de snoeiharde kopbal van Luc werd via een fantastische snoekduik van Vercruysse tot hoekschop gebokst.
EVV begon in de laatste 10 minuten alles of niets te spelen en daar had de ADO-verdediging de handen vol aan. Zoals een voetbalgezegde luidt, dat als je zelf niet scoort de tegenpartij het dan wel doet, kwam tot ontzetting van heel ADO’20 ook uit. Nadat de warrig leidende scheidsrechter Boel in de 88e minuut een overduidelijke overtreding op de achterlijn op Max Nijman wegwuifde (en de grensrechter niet meer durfde te vlaggen voor deze overtreding) kon de mee opgekomen rechtsback Koen Verheij van EVV een indraaiende voorzet geven die door alles en iedereen werd gemist en zomaar in het ADO-doel verdween. Daardoor stond er voor derde keer op rij weer een gelijkspel op het scorebord na 90 minuten. Om maar weer dat eerder gebruikte cliché te gebruiken: ADO’20 beloont zichzelf weer niet voor het goede spel.

Wij horen al wekenlang van onze tegenstanders dat ADO’20 serieus kandidaat is voor een top-3 eindklassering maar met het sprokkelen van 1 punt per wedstrijd wordt dit lastig. Lastig, maar niet onmogelijk bij het gegeven dat de huidige top-3 de laatste wedstrijden veel punten laat liggen. Het blijft een knotsgekke competitie waar iedere week verassende uitslagen voorkomen. Nog 8 wedstrijden te gaan, het goede spel vasthouden en dan wel de vele kansen benutten. Wie weet………
Komende zondag de volgende kans op de overwinning in de thuiswedstrijd tegen GVV Unitas.