Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

ADO'20 pakt, na de 0-1 zege op Hollandia, het verlies met 1-0 bij Groene Ster en de winst met 3-0 tegen Hoogland nu een gelukkige overwinning op Blauw Geel'38 met 2-1. Deze uitslag was van te voren al voorspeld door onze pupil van de week, Gijs Ferkes, dus heel verassend was het ook weer niet....

ADO'20 pakt dus weer drie punten, maar zo (relatief) gemakkelijk als het woensdag tegen Hoogland ging, is het vandaag allerminst. We zien vandaag op De Vlotter een hele leuke wedstrijd met twee op de aanval spelende ploegen.  Het spel gaat snel op en neer, er zijn kansen voor beide teams en de keepers krijgen ruimschoots de kans hun klasse te laten zien. Hoe zeiden we dat vroeger ook al weer? O ja; "De thuisblijvers krijgen ongelijk."
Mini-pupil van de week: Gijs Ferkes
De eerste wapenfeiten zijn van de Heemskerkers. In de 8ste minuut schiet Mazreku over en niet veel later wordt het schot van Doesburg 'gepromoveerd' tot voorzet die door Lute maar net wordt gemist. Maar het is al snel duidelijk dat Blauw Geel andere koek is dan Hoogland. De ploeg uit Veghel zet hoog druk waarmee het de opbouw van ADO flink verstoort en krijgt zelf ook kansen. Na ruim een half uur spelen zelfs twee hele grote. Eerst schiet Dobbelsteen buiten bereik van ADO-doelman Boom op de lat en vlak daarna kopt Wouters de bal voorlangs.
Aanvoerder Ted Amson: Man ot the Match
Maar in de 38e minuut is het toch raak voor Blauw Geel. De ploeg profiteert van slap verdedigen van de Heemskerkers en uit een onoverzichtelijke situatie prikt Wouters de bal in de korte hoek en laat Boom kansloos. Nog geen drie minuten later laat diezelfde Boom zijn klasse zien op een vliegend schot van Van Boxtel. In de laatste minuut van het eerste bedrijf zet aanvoerder Amson Tesselaar weg maar de inzet van de hardwerkende maar ongelukkige ADO-spits verdwijnt net naast het vijandelijke doel. Ruststand: 0-1.

Na de thee zien we ander ADO. Doesburg en Tesselaar blijven in de kleedkamer achter en worden vervangen door Van Langelaar en Schuffelen, die de spits-positie inneemt. De wissel sorteert vrijwel direct effect. Bij zijn eerste balcontact drukt Schuffelen de bal over de lijn. De goal komt grotendeels op het conto van Sam Nijman. Hij stoomt aan de rechterflank door naar de zijlijn en geeft een perfecte voorzet die zelfs door Schuffelen niet te missen is. De gelijkmaker is een feit.
Luc Schuffel: gelijkmaker
Hierna lijkt ADO zich te ontwurmen uit de greep van de Veghelaren en gaan de Superezels op zoek naar de overwinning. Het middenveld, met aanvoerder Amson als uitblinker, krijg meer grip op het spel en het aanvallende spel levert kansen op maar houdt ook een gevaar in. Blauw Geel komt er bij tijd en wijle gevaarlijk uit. Zo verdwijnt de inzet van Verbakel op de lat en laat Van der Zanden een grote kans onbenut door de bal recht op de borst van Boom te knallen. Daarbij komt ADO goed weg.
Nick Boom: uitblinker
Na 78 minuten komt ADO op een 2-1 voorsprong. De pass van linksback Opoku, die een hele beste wedstrijd speelt, op Lute is een beauty op zich en het afwerken van goudhaantje Lute is al even fraai; hij laat doelman Hashemi kansloos. Hierna ontspint zich een boeiende slotfase met kansen over en weer. Blauw Geel krijgt wel mogelijkheden maar de ADO-defensie geeft geen krimp.
 Danny Lute: winnende goal

ADO pakt dus drie dure punten in een boeiende wedstrijd en de druiven voor Blauw Geel zijn zuur. Het gevolg is dat de Superezels stijgen naar plek 5 en dus ook weer 'naar boven kan kijken.' We gaan a.s. woensdag (een thuiswedstrijd tegen Quick) zien of deze mooie lijn doorgetrokken kan worden.
Opstellingen:
ADO'20: Nick Boom, Ruben Doesburg (46' Kaj van Langelaar), Sem Kroon, Sam Nijman, Henri Opoku, Ted Amson, Daan Boerlage, Sead Mazreku (75' Maurizio Brenna), Raymond de Waard, Jan Willem Tesselaar (46' Luc DSchuffelen) en Danny Lute.
Blauw Geel'38: Aria Hashemi, Jay van Boxtel (70' Hadi Barglan), Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Wouter Op den Camp (79' Vince Duits), Koen van der Zanden, Niels Wouters, Danny Verbakel (60' Ben van den Nieuwnhof) en Robin Voets.

Scheidsrechter Marijn Pijnenburg houdt de kaarten op zak.

Toeschouwers: 175.

Voor het wedstrijdverslag van Rinus van der Lugt in Dagblad Kennemenerland kijk HIER