Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

ADO'20 boekt een even fraaie als verdiende overwinning op Uitspanning Na Arbeid in de wijk Zeelst in Veldhoven. In de voorbeschouwing van onze gastheren lezen we: "Bij weer een misstap vandaag kan de positie op de ranglijst voor geelkwart zomaar een duik naar de middenmoot betekenen." En verder: "Net als Hercules is ADO'20 een van de betere ploegen in de Derde Divisie." De schrijver dezes kreeg gelijk.door_Peter_Hekman_.jpg
ADO'20 speelt zeven wedstrijden in drie weken. En eigenlijk is dat voor amateurs gekkenwerk. Maar wanneer je achteraf constateert dat van die zeven wedstrijden er vier worden gewonnen, dat de selectie dus kennelijk fit is en dat de club zich thans terugvindt op de vijfde plaats op de ranglijst, dan is de conclusie dat ADO er goed doorheen gekomen is, ondanks enkele blessuregevallen (Amson, Van Langelaar en De Waard).

De wedstrijd van vanmiddag, die plaats vindt onder een lekker lentezonnetje, is er een tussen twee ploegen die iets goed te maken hebben. De Superezels kregen midweeks klop van een sterk spelend Quick, het werd op De Vlotter 0-1, terwijl de geelzwarten met maar liefst 1-5 werden afgedoogd door Hercules. ADO komt na 90 minuten als winnaar uit de strijd en weet dus kennelijk beter om te gaan met de teleurstelling.

Nick Boom; goede redding

Over de eerste helft heb ik niet veel te melden. De redding van Nick Boom in de 10e minuut is wel een vermelding waard. Ondanks dat de Heemskerkse keeper maar twee meter van zijn doellijn staat, moet hij zich tot het uiterste rekken om de klutsbal van Koc tot corner te verwerken. Serhat Koc, waar kennen we die ook alweer van? O ja; ADO'20-FC Eindhoven 6-1, nu weet ik het weer....

Danny Lute: kansen in de eerste helft en prima voorzet in de tweede helft

ADO krijgt twee mooie kansen. De eerste komt van Danny Lute die de jonge doelman Huybers op zijn weg vindt. En de tweede komt eveneens van de voet van Lute. In zijn haast het net te vinden, springt de bal van zijn voet en heeft diezelfde Huybers het geluk op de goede plaats te staan. De meeste opwinding komt door de overtreding van Boulghalgh op Kroon. Hij gaat er hard en gestrekt in maar de arbiter van dienst, Dominique Prick, houdt het bij een gele prent.

Sem (Kroon) & Sam (Nijman): een goed stel

Na het verplichte kwartiertje rust schiet UNA fel uit de startblokken. De UNA-middelvelder Horsten komt goed door en vuurt een pegel af die via de beide doelpalen het veld weer in rolt. ADO komt goed weg en nog geen minuut later breekt Tesselaar uit. Hij kapt zijn tegenstander uit maar het daaropvolgende schot uit de categorie had-een-beter-lot-verdiend, gaat voorlangs. Zo gebeurt er in twee minuten meer dan in het hele eerste helft.

Luc Schuffelen: 0-1

ADO trekt het spel naar zich toe en dat leidt in de 55e minuut tot de 0-1. Lute benut op de linkervleugel zijn snelheid en geeft de bal voor. Daar staat Schuffelen die goed voor zijn man komt en de bal in de verre hoek knikt. Een doelpunt uit het boekje. Vanaf dat moment zijn de Heemskerkers heer en meester en is het wachten op de tweede treffer.

Maurizio Brenna: speelt een prima wedstrijd

Die treffer valt, maar niet nadat de schoten Tesselaar, Mazreku en Brenna door Huybers onschadelijk zijn gemaakt. De goal valt uit een strafschop. Tesselaar breekt uit en wordt in de UNA-mangel genomen door Sijbers en Huybers die de scheidsrechter geen keuze laten. Het is in de 75e minuut Tesselaar zelf die de pingel koelbloedig benut: 0-2.

Jan Willem Tesselaar: benutte penalty

Met nog een kwartier te gaan maakt ADO zich op voor een slotoffensief van de thuisclub, maar de Veldhovenaren hebben kennelijk afgesproken alle ballen recht in de handen van doelman Boom te schieten. De betere kansen zijn eigenlijk nog voor ADO, maar sommige spelers zijn duidelijk aan het einde van hun latijn. Niet zo gek natuurlijk na dit idiote programma.

Een prachtige overwinning van de Heemskerkers met als beloning een vrije woensdagavond; dat is weer eens wat anders....

Opstellingen:
UNA: Kai Huybers, Tom Scheepers (64' Rob van Boekel), Yoeri Sijbers, Bassou Boulghalgh (64' Samuel Franssen), Sten Senders, Thomas Horsten, Brian Boogers, Noel van Gerven, Niek van Boekel (46' Max van den Akker), Louisben Jagt (73' Nick Tielemans) en Serhat Koc.

ADO'20: Nick Boom, Henri Opoku, Sem Kroon, Sam Nijman, Marvin Boom, Daan Boerlage, Maurizio Brenna (87' Hussam Dowaah), Sead Mazreku (80' Max Nijman), Jan Willem Tesselaar, Luc Schuffelen (90' Jilani Helder) en Danny Lute (80' Ruben Doesburg).

Scheidsrechter Dominique geeft gele kaarten aan Boulghalgh van UNA en Luc Schuffelen van ADO'20.