Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

In een heerlijk duel tegen GVV Unitas bewees ADO'20 echt uit het goede hout te zijn gesneden. Met en 2-0 voorsprong bij de rust werd zonder noemenswaardige problemen een 4-1  einduitslag veilig gesteld.Verslaggeving_Lou.jpg

Het duel tussen de nummers 6 en 10 op de ranglijst van de Derde Divisie begon spectaculair. Al in de eerste min. stuurde Sead Mazreku meteen Ruben Doesburg de diepte in en alleen voor doelman Ronald Vlok gekomen schoot de ADO-aanvaller hard, maar in de handen de Unitas-keeper. En ook een minuut daarna had Danny Lute uit een hoekschop van Ted Amson met een geweldige streep recht op meer. Vlok pareerde ook zijn inzet met een zelfde geweldige redding. Daarna bleef ADO veelal de bovenliggende partij, al moesten de Superezels wel op hun hoede blijven bij de spaarzame counters van de tegenstander. Zo kopte in de 11e min. Sam Nijman bij een uitval via spits Robert Mutzers diens inzet nog van de doellijn. Goed nieuws trouwens voor de Heemskerkers dat Sam zijn overstap voor volgend seizoen naar Swift ongedaan lijkt te maken en zijn verblijf op sportpark De Vlotter waarschijnlijk zal continueren.
Ondertussen bleef ADO lange tijd de bovenliggend partij en de scoringsmogelijkheden dienden zich aan. Pas in de 38e min. leidde dat tot succes. Een snelle rush van Ruben Doesburg tot aan de achterlijn, nu vanaf de linker kant, belandde op maat bij Dany Lute vlak voor het Unitas-doel en de 1-0 voorsprong was een feit.

DSC_5478.JPG

Nadat een ADO-aanval over vele schijven in de 41e min. geen resultaat had toen Ronald Vlot redde op een inzet van Luc Schuffelen, was het een paar minuten daarna wel raak. Henry Opoku kon aan de rechter kant vrij opkomen en zijn voorzet werd door de inkomende Marvin Boom bij de tweede paal onhoudbaar in het Unitas-doel geschoten.

DSC_5480.JPG

Dan ga je met zo’n 2-0 voorsprong natuurlijk lekker met een goed gevoel de rust in. Maar verliep het een aantal keren in het verleden met zo’n voorsprong niet anders?

Al snel bleek echter na de pauze dat ADO niet veel van de Gorkummers te duchten had. Ook nu weer was het vanaf de start de snelle Ruben Doesburg die in kansrijke positie kwam. Unitas-trainer Hans de Jong had echter zijn maatregelen getroffen en posteerde invaller Ozan Cimen als zijn directe tegenstander. Veel baat had dat niet want in tijd van enkele minuten werd de 2-0 verdubbeld. In de 58e min. verzilverde Luc Schuffelen duikend en koppend een voorzet van Daan Boerlage (3-0).

DSC_5488.JPG

Nog geen minuut later stond de 4-0 al op het scorebord. Ruben Doesburg strafte zonder pardoes een fout in de Unitas-verdediging af en liet alleen voor het Unitas-doel gekomen goalie Vlot kansloos. Dat het daarna in de 76e min. uit het niets invaller Jeremy van Uunen gegund was de nederlaag enigszins draaglijker te maken, deed van het ADO-overwicht niets af. Sterker nog in de slotfase gingen de ADO-voorwaartsen, waarbij ook invaller youngster Jilana Helder nog van zich deed preken, wel erg makkelijk om met de nog gecreëerde scoringskansen. Maar dat heb je al gauw met een 4-1 voorsprong.