Sportlaan 9
5421SK
GEMERT
tel. 0492-362056

Ja, wanneer je van te voren had gezegd dat ADO'20 een gelijkspel zou behalen tegen koploper Gemert, dan had je gezegd: daar teken ik voor. Maar wanneer je na afloop van de wedstrijd terugkijkt, dan kom je tot de conclusie dat ADO twee punten heeft verloren. door_Peter_Hekman_.jpg
ADO'20 schiet als een raket uit de startblokken. Al in de openingsminuut stoomt Doesburg, die rechts voorin staat geposteerd, op en schiet hard in. De bal wordt gestopt door doelman Tielemans en ook de rebound van Lute treft geen doel. Gemert is direct gewaarschuwd maar de Brabantse koploper is niet bij de les. Al in de vijfde minuut staat de 0-1 op het scorebord. De aanval is identiek; Boerlage stuurt Doesburg weg die zijn directe tegenstander te snel af is en dit keer is het wel raak. Het is een mooie goal.

Ruben Doesburg: 0-1

En ruim vijf minuten later is de score verdubbeld. Dit keer wordt aanvoerder Amson de diepte ingestuurd. Zijn lob treft geen doel maar komt voor de voeten van Lute die strak uithaalt: 0-2. Een beter begin kun je niet wensen. En Gemert dan? Verder dan een ongevaarlijke kopbal van linkerspits Van Diepen komen de zwart-witten niet. En eigenlijk moet het gewoon 0-3 staan wanneer opnieuw Doesburg vrij opdoemt voor Tielemans. Zijn schot -met links- gaat rakelings over.

Danny Lute: 0-2

Pas in de 20ste minuut de eerste kans voor Gemert. Van Diepen omzeilt de buitenspelval en gaat alleen op doelman Boom af. De bal belandt in het zijnet; dat geluk heeft Boom de laatste tijd nu eenmaal. In de 38ste minuut valt plots de 1-2. Bij de corner van rechts laat het geluk Boom plots in de steek. Hij gaat onder de bal door waardoor deze kan worden teruggekopt. En uit de scrimmage die daaruit ontstaat, knalt invaller Meyssen de bal binnen en brengt de hoop terug in het Gemertse.

Maurizio Brenna: grote kans

Na de pauze verandert ADO van taktiek. Schuffelen, die hard werkt maar er niet an te pas komt, wordt gewisseld voor Tesselaar en Doesburg gaat rechtsback spelen, waardoor er een 5-3-2 opstelling ontstaat. Dat geeft Gemert de gelegenheid om op te bouwen, zou je zeggen, maar de kansen komen aan de andere kant. Het schot van Brenna wordt geblokt en de inzet van Lute wordt gestopt door Tielemans. In de 62e minuut moet Brenna de wedstrijd eigenlijk beslissen, maar hij schiet te gehaast en te hoog.

Aanvoerder Ted Amson: prima wedstrijd

En dan in de 66e minuut valt toch de gelijkmaker. ADO verdedigt niet goed uit waardoor Habraken kan voorzetten en topscorer Kemper vrij kan inkoppen. Een tegenvaller voor de Heemskerkse ploeg, die tot dat moment eigenlijk niets had weggegeven. En dan slaat toch de schrik om het hart, want Gemert stond eerder met 0-2 achter....

Jilani Helder: korte maar goede invalbeurt

Je verwacht dan een offensief van de thuisclub, maar dat blijft uit. Het is ADO dat de wedstrijd naar zich toetrekt. De mooiste kansen zijn helaas niet besteed aan de Superezels. Lute schiet naast, Boerlage wordt geblokt, opnieuwe Lute maar zijn inzet wordt gestopt en de vrije trap van Amson gaat hoog over. In de slotminuut krijgt Tesselaar nog een enorme kans maar ook hij faalt. Gemert mag dus de handjes dichtknijpen met het gelijke spel, zeker wanneer achteraf blijkt dat de concurrentie punten heeft laten liggen.

Opstellingen:
Gemert: Stefan Tielemans, Kees Brugmans, Willem den Dekker, Ralf Kemper, Jorzolino Falkenstein (46' Joop Daniels), Joost Habraken, Bram Jacobs (19' Yentl Meyssen; 84' Jorn Migchels), Erik van Loon, Gregory Lammers, Dylan van Diepen (77' Chafik Mezziani) en Jens Leyten.

ADO'20: Nick Boom, Henri Opoku, Sem Kroon, Sam Nijman, Marvin Boom, Ted Amson, Daan Boerlage (79' Sead Mazreku), Maurizio Brenna, Ruben Doesburg (64' Max Nijman), Luc Schuffelen (46' Jan Willem Tesselaar) en Danny Lute (84' Jilani Helder).

Scheidsrechter Johan Jensch  geeft geel aan Van Diepen (61' Gemert)