Cayfano Latupereissa

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

18 januari 2015 14:00

Ruperti, C.

Hoewel de 1-1 ruststand de verhoudingen in het veld redelijk weergaven, was ADO er geenszins blij mee.

JVC Cuijk heerste de eerste 45 minuten grotendeels, maar het was ADO dat in de 18e min. verrassend op een 1-0 voorsprong kwam. Een vrije trap van Jeffrey Kleibroek werd door Gino Felixdaal op het juiste moment ingekopt. Ook daarna waren er mogelijkheden voor de snel en goed combinerende ploeg van trainer Eric Meijers om op gelijke hoogte te komen. De ADO-defensie was echter geconcentreerd bezig en wist (soms met moeite) de gelederen gesloten te houden. Langzamerhand viel echter ook te bespeuren dat ADO in zijn ritme begon te komen en er sprake werd van een echte wedstrijd. Des te zuur was het voor de Heemskerkers dat arbiter Ruperti enkele minuten voor de pauze tot verbazing van vriend en vijand JVC Cuijk een penalty toekende. Sem van Amersfoort ontfutselde zijn tegenstander in het strafschopgebied de bal en toen Ruperti affloot verwachtte iedereen een gele kaart voor de theatraal vallende JVC-aanvaller vanwege een schwalbe. Het tegendeel was waar en de bal werd gedecideerd op de 11 m.-stip gelegd. Cayfano Latupeissa maakte graag gebruik van dat cadeaautje (1-1). Daar waar JVC Cuijk voor de pauze het ADO danig moeilijk wist te maken, was er daarna weinig meer van te merken. Sterker nog, ADO kreeg volop de kans om het spel te maken en de ADO-verdediging kwam nauwelijks meer in de problemen. Naar later zou blijken viel de beslissing in de 69e min. Brian Paul Tesselaar, die na de warming up de geblesseerde Tom van den Brink moest vervangen, duikelde na een goed opgezette ADO-aanval de 16 m. in en net als voor de rust wees scheidsrechter Ruperti naar de penaltystip. Sead Mazreku zag zijn strafschop echter gestopt door doelman Joris van Gerwen, maar gelukkig kon in de rebound Ferry Heijnis de bal alsnog in het JVC-doel deponeren (2-1). Het was voor de Cuijkenaren een klap die ze niet meer te boven kwamen. Of het moest al in de blessuretijd gebeuren, toen bij een vrije trap ook doelman Van Gerwen zich in de aanvalslinie posteerde. Zonder succes overigens en zodoende pakte ADO drie belangrijke punten in de strijd om zich van de onderste regionen te verwijderen. Na de euforie van de overwinning was er ook plaats voor de zorg m.b.t de blessure die ADO-aanvoerder Marcel Huisman in de 62e min. opliep. Na een kopduel moest hij zich laten vervangen en, naar later zo blijken, moest hij ook per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar werd een gebroken jukbeen geconstateerd met als gevolg dat hij de komende dagen met morfine de pijn zal moeten onderdrukken om daarna in het AMC te worden geopereerd. Naar het er nu naar uitziet zal Marcel de komende maanden het voetbal aan zich voorbij moeten laten gaan en zal ADO het voorlopig zonder zijn motor op het middenveld moeten stellen. Het spreekt vanzelf dat de gehele ADO-familie hem het allerbeste wenst in zijn herstel en revalidatie! Voor een reportage en beelden van RTNH klik HIER