Hei-Grindelweg 66
6413BS
HEERLEN
tel. 045-5215742

Soms win je met 0-1, soms verlies je met 1-0. Maar wat een verschil, minimale winst of minimaal verlies! Na de moeizame winst in Hoorn volgde zondag het nipte verlies in Heerlerheide.

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Witlox begon voor beide teams afwachtend. Het duurde dan ook tot de 9e minuut toen de eerste serieuze kans van de gastheren te noteren viel. Spits Amin Elalji rommelde zich met een paar klutsballen door de ADO-defensie en stond plotseling oog in oog met keeper Nick Boom, die het schot nipt met zijn voet kon blokkeren. ADO was gewaarschuwd en schakelde een tandje bij. Groene Ster kreeg eigenlijk daarna geen grote kansen meer in de eerste helft maar ook ADO’20 creëerde daartegenover ook slechts een handvol kansen. Over en weer was men na 2-3 balcontacten de bal alweer kwijt.
Op de rand van het strafschopgebied mocht captain Ted Amson in de 12e minuut een vrije trap nemen. Hij krulde de bal fraai om de muur heen, maar ook net naast de buitenkant van het doel.
Halverwege de eerste helft stoomde Ruben Doesburg weer eens op naar de achterlijn en zijn voorzet kon bij de 1e paal door Jan-Willem Tesselaar ingeschoten worden. Helaas stond een verdediger daar goed opgesteld en werd de terugspringende bal werd ook door Raymond de Waard tegen een Limburgs been geschoten. Deze aanval uit het boekje verdiende eigenlijk meer!
Enkele minuten later was het Daan Boerlage, die  door een slimme steekpas achter de verdediging vrij voor keeper Mark Voss werd gezet. Helaas was zijn lob niet hoog genoeg om de keeper te verschalken.
Veel meer kansen werden er niet meer geteld en speelde de wedstrijd zich vooral af tussen beide strafschopgebieden en te weinig daarbinnen.
Na de thee hetzelfde beeld. ADO had wel iets meer overwicht maar creëerde te weinig. In de 53e minuut kwam plotseling vanuit een verre ingooide Amin Elalji vrij voor Nick Boom. Die verkleinde zijn doel goed zodat het schot van  Elalji maar net voorlangs ging. ADO had gewaarschuwd moeten zijn want enkele minuten later kwam na een splijtende steekpas linksbuiten Brian Simons ook vrij voor Nick Boom. Deze keer had de ADO-keeper geen passend antwoord waardoor de gastheren op 1-0 kwamen.
Trainer Roy v.d. Mije pleegde meteen enkele aanvallende wissels en ADO zette een tandje bij. Via de flanken werd het strafschopgebied van Groene Ster bestookt met voorzetten, maar de Groene Ster defensie stond keer op keer goed. Vlak voor tijd volgde nog de grootste kans. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van de mee opgekomen Sem Kroon maar zijn vlammende schot werd door Brian Simons net voldoende geblokt zodat de bal, boven de verschrikt kijkende doelman Mark Voss, op het dak van het Limburgse doel viel in plaats van erin.
ADO bleef tot het einde aandringen maar de Limburgse defensie wilde niet meer wijken, zodat na 90+ minuten er afgefloten werd en de drie punten dus niet mee in de bus naar Heemskerk gingen. Aanstaande woensdag op de Vlotter de inhaalwedstrijd tegen het lager geplaatste  Hoogland dat echter vandaag verrassend met 4-1 van koploper OFC won. De mannen van Roy v.d. Mije zijn dus gewaarschuwd.