ADO '20 1 (zon)

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

8 februari 2015 14:00

Lip, B.G. van der

In een wedstrijd die ADO’20 eigenlijk niet mag verliezen, verliest ADO’20 wederom. En ziet het de concurrentie punten pakken. Het positieve is dat de ploegen die onderaan staan ook punten verliezen waardoor de voorsprong op de nummer 14 AFC vier punten blijft.

ADO’20 vertrekt naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Hercules in de wetenschap dat de heenwedstrijd met een 4-1 winst is afgesloten. In die wedstrijd houdt Hercules het een uur lang goed vol maar ziet daarna ADO over zich heen denderen.
Maar de tijden zijn veranderd. Hercules staat voor de wedstrijd twee punten voor op ADO waardoor het dus zaak is voor de brigade van trainer Thijs Sluijter om te winnen. De eerste helft begint voorzichtig. Hercules heeft meer balbezit maar ADO is gevaarlijker. In de 20e minuut krijgt Keus een grote kans. Hij ontfutselt Rietveld de bal en gaat alleen op keeper Steinmann af maar de doelwachter redt ten koste van een corner. Hercules is eigenlijk niet gevaarlijk maar krijgt in de 29e minuut de helpende hand van scheidsrechter Van der Lip die de bal op de stip legt wegens hands van Tuinfort. Tihouna schiet op doel en raakt daarbij de arm van Tuinfort. Maar om daar nu een strafschop voor te geven…. Tihouna velt zelf het vonnis door Laan naar de verkeerde hoek te sturen: 1-0. Verder dan twee afstandsschoten van Bolck (met veel moeite tot corner verwerkt) en Van den Brink (schiet van 45 meter rakelings over) komt ADO niet in de eerste helft.

In de tweede helft komt het doelpunt van ADO uit de lucht vallen. Klijbroek krijgt een vrije trap op 20 meter van de goal. De bal wordt doorgekopt door Heynis en uit buitenspelpositie kopt Keus binnen. De grensrechter, mevrouw Bussem, houdt haar vlag omlaag en dus wordt de goal geteld: 1-1.
Na deze 1-1 verwacht je dat ADO gaat doordrukken, maar Hercules trekt het spel weer naar zich toe. En uit een corner wordt de bal binnen gewerkt door de spits Kelder die Laan van dichtbij verschalkt. Trainer Sluijter probeert dan de bakens nog te verzetten door een drietal aanvallende wissels, maar aan druk zetten komt ADO eigenlijk niet toe. Daarvoor is het spel van de Heemskerkers niet stabiel genoeg. Het lijkt wel of het echte plan ontbreekt en wanneer er dan ook nog veel balverlies is, breng je de spitsen niet in stelling.
A.s. zondag speelt ADO voor de beker tegen Hoofdklasser De Dijk. Wellicht kan die wedstrijd voor de ommekeer zorgen…

Opstellingen:
Hercules: Ritchie Steinmann; Kevin Ligtermoet, Rob Rietveld, Wesly van Ojen, Matthijs Blijham; Achraf Nejmi, Jevgeny Gromov (46’ Nathan Bijl), Boy Voorwerk, Roy Kelder, Adil Tihouna (59’ Thomas Reynaers) en Okan Ozcelik.
ADO’20: Jack Laan; Rydell Tuinfort, Gino Felixdaal Sem van Amersfoort, Brian-Paul Tesselaar (80’ Mike Koenders); Aaron Bruijn, Mitchel Bolck (75’ Sead Mazreku), Jeffrey Klijbroek; Tom van den Brink, Clive Keus en Ferry Heijnis (59’ Malcolm Meyer).

Scheidsrechter B.G. van der Lip geeft geel aan Rietveld (Hercules) en Tuinfort en Felixdaal (ADO’20).