Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

1 maart 2015 14:30

Kok, M.J.

Onbekend

LIENDEN - FC Lienden heeft goede zaken gedaan in de titelstrijd van de topklasse zondag. De Betuwse club won zondag zelf in de slotminuut van ADO'20 (1-0) en zag concurrent VVSB punten morsen bij OJC Rosmalen (0-0). Koploper Lienden heeft nu een voorsprong van 5 punten.

FC Lienden mocht van geluk spreken dat het 3 punten overhield aan de thuiswedstrijd tegen ADO'20. De ploeg van trainer Hans van de Haar had vooral in de eerste helft veel moeite met de wind. De bezoekers uit Heemskerk kregen 2 goede mogelijkheden via Aaron Bruijn en Tom van den Brink, maar beide keren bracht doelman Jan Schimmel redding. Aan de andere kant werd een kopbal van Tom van der Neut van de lijn gehaald.

Na de pauze werd het spel van de Liendenaren iets beter, maar leek het lange tijd op 0-0 uit te draaien. Youssef el Jebli liet een kwartier voor tijd een opgelegde kans liggen. In blessuretijd kreeg ADO'20 via Clive Keus nog de mogelijkheid om de volle buit binnen te halen, maar de spits faalde. In de allerlaatste minuut sloeg FC Lienden alsnog toe. Erik van Eem kopte de bal net over de Heemskerkse defensie, waarna Abderrahim Loukili oog in oog met doelman Jack Laan beheerst afrondde: 1-0.
Bron:  De Gelderlander