Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

29 maart 2015 14:00

Grilis, B.A.F.

Onbekend

Ondanks de 4-2 overwinning overheersten na afloop van het duel ADO'20-De Treffers in de bestuurskamer de gemengde gevoelens. Door de winst werd het gat met de concurrenten niet kleiner. Aan de andere kant kon je ook stellen dat door een eventueel verlies de situatie troosteloos zou zijn geworden. Dus al met al toch een goede stemming!

Al vanaf het begin lieten de Groesbekers zien niet voor niets naar Heemskerk te zijn gekomen. Het eerste kwartier kwam ADO er nauwelijks aan te pas en op de 0-1 in de 11e min. viel niets op af te dingen. Een vrije trap van de in de eerste helft uitblinkende Eef van Riel werd bij de tweede paal door Barry Beier onberispelijk ingekopt (0-1). ADO was in die fase niet in staat geweest om het doelman Dennis Smit moeilijk te maken.
Dat werd in het verloop van het duel wel anders. Daar waar De Treffers het beste spel op het kunstgras legde, waren de optimale scoringskansen voor de Heemskerkers. Met name Tom van den Brink kreeg een aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen en zelfs ADO op voorsprong te brengen.
In de 30e min. had hij het geluk dat zijn schot door een De Treffers-verdediger van richting werd veranderd en keeper Dennis Smit kansloos was (1-1).
De tweede helft gaf een totaal andere wedstrijd te zien. Hoewel het weer bar en boos was, konden de ca. 500 toeschouwers op de tribune genieten van een hartverwarmende wedstrijd. Trainer Thijs Sluijter had Sem van Amersfoort nu het veld ingestuurd met de opdracht de uitblinkende nummer 6 van de Treffers, Eef van Riel, uit de wedstrijd te spelen. En met succes!
Nu was het ADO dat het spel dicteerde, met als hoogtepunt de 2-1 van Sead Mazreku. De ADO-middenvelder werd in de 16 m. aangespeeld door Clive Keus, controleerde de bal met de borst en met een onwaarschijnlijk mooie omhaal liet hij de De Treffers-doelman kansloos.
Het mooiste doelpunt van seizoen 2014-2015 op sportpark De Vlotter!
Daarna had ADO eigenlijk de wedstrijd op slot moeten gooien. Als het wat zorgvuldiger met de scoringsmogelijkheden was omgegaan, had het duel al ver voor tijd beslist kunnen zijn.
Nu moest het publiek nog lijdzaam toezien dat De Treffers in de 75e min. op gelijke hoogte kwam. Wederom uit een dood spelmoment werd een vrije trap van Eef van Riel door goaltjesdief Santiago Palacios Macedo ingetikt (2-2).
De kracht van ADO werd uiteindelijk geëffectueerd in de slotfase. In de 87e min. maakte Tom van den Brink handig gebruik van geklungel in de De Treffers-defensie (3-2) en in de blessuretijd deed invaller Tristan Buchinhoren hetzelfde, zodat de 4-2 winst een feit was.