Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

ADO'20 uit Heemskerk en UNA uit Veldhoven leggen vanmiddag een uitstekende wedstrijd op de mat op De Vlotter. Verwacht je vooraf een verdedigend ingestelde tegenstander (UNA heeft maar liefst 9 gelijkspelen en slechts 12 tegendoelpunten op de scorelijst staan) maar het tegenovergestelde is het geval.

ADO'20 en UNA leggen vanmiddag op De Vlotter een zeer aantrekkelijke wedstrijd op de mat. Wie van te voren een verdedigend ingesteld UNA had verwacht, komt bedrogen uit. De Zeelstenaren hebben geen enkele intentie 'de bus te parkeren' en bieden vooral in de eerste helft ADO'20 serieuze tegenstand. Dat zorgt voor een prachtige wedstrijd met kansen over en weer.

De ouverture is voor de thuisclub. Al in de 4e minuut staat de 1-0 op het scorebord. Het is een fraai doelpunt van spits Zonneveld die even daarvoor ook al zijn neus tegen het scoreglas had gedrukt. Lang kunnen de Superezels niet genieten van de voorsprong want in de 6e minuut is het alweer gelijk. De goal komt van de voet van Boogers die van dichtbij doelman Grim verschalkt.

Milan Zonneveld: maker van de 1-0

Er ontspint zich een aantrekkelijk duel waarbij de ADO-verdediging de handen vol heeft aan de aanvallend ingestelde UNA-spelers. De opvallendste man is Senders, de uiterst behendige rechterspits die Lute handen vol werk bezorgd. Maar ook Van Rosmalen en Boogers laten zich niet onbetuigd. Na de gelijkmaker moet ADO even schakelen en is er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Maar de Heemskerkers trekken langzaam maar zeker het initiatief weer naar zich toe. Dat leidt in de 21e minuut tot opnieuw een voorspong voor ADO. Het schot van Kroon wordt vlak voor de doellijn door Amson van richting veranderd waardoor doelman Stoskovic kansloos is.

Ted Amson: aanvoerder, uitblinker en maker van de 2-1

Het spreekt voorzich dat UNA het hierbij niet laat zitten en waar mogelijk trekt de ploeg van trainer Gommans ten aanval. Het gevolg is een mooi wedstrijdbeeld met kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Tot de rust wordt er niet meer gescoord en gaat ADO de kleedkamer is met een 2-1 voorsprong.

Na de pauze laat ADO zien waarom het bovenaan staat. Met fraai combinatiespel wordt de druk op de UNA-defensie opgevoerd. Dat leidt tot verschillende kansen maar de ervaren UNA-doelman Stoskovic staat elke keer op de juiste plaats. Tot de 64e minuut. Tesselaar krijgt het op zijn heupen. Zijn rush begint op eigen helft en wordt pas in het zesmetergebied gestuit door de doelman. De bal kaatst echter via de keeper terug voor de voeten van Doesburg die koelbloedig afrondt en de 3-1 laat aantekenen.

Ruben Doesburg: maker van de 3-1

Vanaf dat moment is de batterij bij UNA leeg. In de periode die volgt is ADO heer en meester en creeert diverse kansen waarvan er echter geen een doel treft. De inzetten van De Waard, Brenna en Mazreku worden een voor een gepareerd door de UNA-doelman waardoor de 3-1 stand ook de eindstand wordt.

Jan Willem Tesselaar: Man of The Match

De conclusie is dat ADO precies halverwege de competitie (17 van de 34 wedstrijden zijn afgewerkt) het fantastische puntentotaal van 49 heeft behaald en zich tot winter-kampioen mag kronen. Het is echter een titel zonder waarde. Het is mooi maar je koopt er niets voor. Volgende week speelt ADO opnieuw een thuiswedstrijd; de terugronde wordt gestart tegen Groene Ster, de ploeg uit Heerlerheide die vooraf tot de titelkandidaten werd gerekend maar halverwege slechts terug te vinden is op plek 15 met slechts 17 punten (2x winst en 9 keer gelijk) en zich dus zorgen moet gaan maken voor degradatie. Bij ADO hangt de vlag er heel anders bij. De Superezels staan fier bovenaan met maar liefst 49 punten en 10 punten voorsprong op nummer 2 VVSB; bizar.

Opstellingen:
ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku; Sem Kroon, Daan Boerlage, Danny Lute; Ted Amson, Feyo Glim (81' Sead Mazruku), Maurizio Brenna; Ruben Doesburg, Milan Zonneveld (41' Raymond de Waard) en Jan Willem Tesselaar (86' Mehmet Gencer).
UNA: Petar Stoskovic, Tom Scheepers (69' Noel van Gerven), Youri Sijbers, Juul Respen, Sten Senders, Thomas Horsten, Max van den Akker, Brian Boogers, Mitchell van Rosmalen (79' Abdiasis Eenow Dahir), Niek van Boekel en Louisben Jagt.

De goedleidende scheidsrechter Daan Schaper houdt de kaarten op zak.