2211AV
NOORDWIJKERHOUT
tel. 0252-373533

ADO blijft ook na derde competitieduel ongeslagen en sloeg tegen VVSB toe in de slotfase.
We volgden @VVSBNWHout op Twitter met daarna de wedstrijdverslagen van Marcel Portz (ADO'20) en Theo van den Burg (VVSB)

64e min. opnieuw Ian van Otterlo die vanuit de draai net naast shiet
71e min. wissels bij VVSB, Jermano Lo Fo Sang en Leroy George eruit, Nicky Eekhart en Guus Verver erin.
78e min. gele kaart Max Ossendrijver
79e min.exra wapen van VVSB: de verre ingooi van Enzo Huntink (en de wind helpt lekker mee)
81e min. VVSB blijft op de deur van ADO'20 beuken maar de poort is nog gesloten door met name Kroon en Grim
83e min. gele kaart Tim de Rijk.
85e min. doelpunt ADO'20. Ruben Doesburg tikt het schot van Daan Boerlage binnen.
87e min. wissels bij VVSB: in Puck Postma en Matthieu van den Assem, uit Obi Onyeike en Enzo Huntink.
89e min. Guus Verver schiet over!
90e min. doelpunt ADO'20. Danny Lute tikt van dichtbij binnen
92e min. einde, VVSB verliest ongelukkig met 0-2 van ADO'20

Het verslag van Marcel Portz (ADO'20)
ADO’20 wint lastige wedstrijd tegen VVSB
Op deze kermiswoensdagavond speelde ADO’20 haar 3e competitie tegen een oude bekende. Het Noordwijkerhoutse VVSB heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in haar complex en het resultaat is prachtig. Een multifunctioneel clubgebouw waar menig 2e en 3e divisionist jaloers op zal zijn. Klokslag 20.00 uur floot scheidsrechter Tissingh voor de aftrap en VVSB liet meteen blijken dat ADO er alles aan moest doen om hier punten te halen. Na een eerste offensief van de gastheren overleefd te hebben kwam ADO steeds dichter in de buurt van doelman Valk van de gastheren. Het was dat de scheidsrechter niet helemaal scherp was want ADO verdiende na 7 minuten al een penalty toen Mazreku binnen de beruchte lijnen aan zijn shirt naar de grond getrokken werd. Ook 8 minuten later was de scheidsrechter coulant richting de gastheren toen keeper Valk buiten het strafschopgebied de bal wegbokste en vervolgens met twee gestrekte benen wederom Mazreku torpedeerde. Slechts een gele kaart was zijn deel, waar heel ADO hier toch echt een andere kleur in had gezien. Het spel golfde in het vervolg van de eerste helft heen en weer waarbij beide teams kleine kansjes kregen maar beide keepers stonden hun mannetje. Na een half uur viel een afgeslagen bal voor de voeten van Boerlage en die produceerde een prachtig gedrukt schot dat door keeper Valk met uiterste krachtsinspanning tot een hoekschop verwerkt. Ook een schot van Klopper vanaf de punt van het strafschopgebied verdiende beter maar ook hier liet keeper Valk zijn kwaliteiten zien.
In de tweede helft liet VVSB, gesteund door een stevige rugwind, zien dat zij toch echt tot de betere ploegen in deze competitie zullen behoren. ADO had het bij tijd en wijlen lastig met de voorwaartsen van de gastheren maar de Heemskerkse defensie hield goed stand. Mede doordat de VVSB voorwaartsen hun vizier niet scherp hadden en enkele grote kansen om zeep hielpen, tikte de klok in Heemskerks voordeel richting het einde waarbij zij blij zouden zijn met een gelijkspel. Na het inbrengen van het duo Doesburg/Lute kwam ADO weer veelvuldig in de buurt van keeper Valk en binnen een paar minuten was het zomaar 0-2 voor de Heemskerkers. In de 85e minuut stond Doesburg op de juiste plek om een schot van Boerlage van richting te veranderen en enkele minuten later kwam Lute knap voor zijn tegenstander om een fraaie voorzet van Doesburg van rechts achter doelman Valk te tikken.
Eerlijk is eerlijk, VVSB had recht gehad op minimaal 1 punt maar een wedstrijd duurt nu eenmaal 90 minuten en als je zelf de kansen niet benut dan zal je zien dat je het deksel op de neus krijgt. Over 3 weken treffen beide teams zich weer op De Vlotter in de 2e kwalificatie ronde van de TOTO KNVB beker en als beide teams weer de werklust van vanavond brengen dan wordt dit weer een spannende wedstrijd. Na afloop was het voor de ADO spelers gauw douchen en snel terug naar het Heemskerkse centrum want daar was ook nog een feestje gaande………

© Foto Erik van Kordelaar

Het verslag van Theo van den Burg (VVSB)
VVSB verliest thuis topper van ADO’20
Ook al is het nog vroeg in de competitie, zodra de nummer 2 de koploper van de competitie ontvangt, mag je spreken van een topwedstrijd. ADO’20 kwam naar Noordwijkerhout en had een taaie dobber aan VVSB. In een wedstrijd voorzien van hoog tempo en dito kwaliteit waren de gasten uit Heemskerk het meest gelukkig met twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd.

Van quitte af aan was het duel tussen VVSB en ADO’20 een wedstrijd waarvan je op het puntje van je stoel ging zitten. ADO’20 had in de eerste helft de wind in de rug en zorgde met lange ballen achter de verdediging dat zij goed gebruik maakte van de elementen. Aanvoerde Sead Mazreku zorgde voor de eerste kans van de wedstrijd, maar doelman Ruben Valk kon hier redding op brengen. De doelman die later in de eerste helft nog een aantal goede saves kon noteren op de schoten van Daan Boerlage en Milan Klopper.
Bij VVSB was het Richelo Fecunda die al snel in scoringspositie kwam, maar zijn schot geblokt zag worden door een verdediger van ADO’20. Fecunda moest zich hierna snel laten wisselen wegens een blessure. Zijn vervanger Tijs Knapp had gedurende de rest van de wedstrijd een flink aantal goede rushes aan de rechterkant van het veld.
De grootste kans van de eerste helft was voor Max Ossendrijver. De boomlange verdediger van VVSB kopte uit een corner de bal richting doel, maar Boerlage stond vlak voor de lijn op de goede plaats en zo voorkwam hij een voorsprong voor de paars-gele formatie.

In de tweede helft kreeg VVSB de wind in de rug en ging het langzaam stormen richting het doel van Mike Grim. Met name Ian van Otterlo had een grote kans voor de openingstreffer, maar uit de draai krulde de nieuwbakken middenvelder de bal net naast het doel van ADO’20. VVSB kreeg veel ingooien en corners om gevaar te stichten, maar telkens voorkwam een been of een ander lichaamsdeel van ADO’20 dat de Noordwijkerhouters op voorsprong kwamen.
De al oude voetbalwet trad ook deze avond weer in werking. In een van de spaarzame mogelijkheden van ADO’20 in de tweede helft was het wel raak. Boerlage schoot de afvallende bal vanuit de tweede lijn op het doel, waarna invaller Ruben Doesburg op de juiste plaats stond en zijn voet op tijd tegen de bal kon zetten en zo kon scoren. Na de 0-1 trok nagenoeg alles en iedereen van VVSB naar voren en counterde ADO’20 zichzelf naar de 0-2 via een intikker van opnieuw een invaller; Danny Lute.
VVSB krijgt alweer snel revanche om ADO’20 dan wel over de knie heen te leggen. Op woensdag 21 september wordt er dan in Heemskerk gespeeld in het kader van de KNVB Beker. Aanstaande zaterdag gaat VVSB op bezoek bij UNA. In Veldhoven wordt er om 14.30 uur afgetrapt.