3e divisie Zondag

30 oktober 2022 14:30

T.R. Winkel

Sportpark Groot Scholtenhagen

Ook in de laatste wedstrijd van de 1e periode slaagden de Superezels erin om de ongeslagen status in stand te houden. Toch kon ADO'20 zondag niet in zijn sterkste formatie de strijd tegen HSC'21 aanbinden. De derby tegen DEM en de bekerkraker tegen FC Emmen hadden hun tol geëist. De geschorste Ruben Doesburg en de blessures van Daan Boerlage, Sem Kroon en Milan Klopper noopten de technische staf van de Heemskerkers tot een aangepast concept. En met wat voor resultaat? Op de 1-4 overwinning viel weinig af te dingen.

Door de afwezigheid van uw vaste verslaggever is het wedstrijdverslag deze keer van Marcel Portz

Op deze mooie, haast lenteachtige, zondagmiddag reisde de ADO’20-selectie af naar het Twentse Haaksbergen voor de wedstrijd tegen de plaatselijke HSC’21.

Na de top wedstrijden tegen DEM en FC Emmen had het elftal van trainer Roy v.d. Mije een weekendje rust. Dat was nodig ook want vooral de verdediging van ADO’20 kampt al sinds het begin van het seizoen met blessures en daar zijn Sem Kroon en Daan Boerlage ook nog eens aan toegevoegd. Ook de schorsing van Ruben Doesburg, opgelopen na de rode kaart tegen FC Emmen, noopte de trainersstaf tot het doorvoeren van enkele wijzigingen. Zo zakte aanvoerder Ted Amson een linie en stond Henri Opoku naast hem in het centrum wat betekende dat youngster Luuk de Wit in de basis mocht starten als rechtsback.

HSC’21 liet vanaf de aftrap zien dat zij van plan waren om ADO’20 de eerste nederlaag van dit seizoen toe te brengen. Nog niet iedere speler had de bal aangeraakt of de dezelfde bal lag al op de stip in het Heemskerkse strafschopgebied. Yaro Hirasingh liet zich iets te gemakkelijk voorbijlopen door Kevin Stokkingreef van HSC’21 en hield zijn tegenstander even vast, maar dat was voor de verder prima leidende arbiter Thom Winter aanleiding om meteen in de 2e minuut al naar de eerder genoemde stip te wijzen. De Tukkerse aanvoerder Caglar Uguz schoot de penalty slecht in en ADO’20 doelman Mike Grime koos de goede hoek zodat de stand 0-0 bleef. ADO’20 was echter, ook na 1 uurtje extra nachtrust, meteen klaarwakker en er ontstond een duel wat zich vooral op het middenveld afspeelde en waarbij de gastheren ook prima voetbal lieten zien en minimaal gelijkwaardig waren aan ADO’20 zonder noemenswaardige grote kansen in het eerste halfuur. Na dat eerste halfuur mocht Feyo Glim op ongeveer 20 meter buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Zijn indraaiende bal werd door ADO’20 spits Milan Zonneveld prachtig in de linkerbovenhoek boven HSC’21 keeper Bob Peterman gekopt waardoor de Heemskerkers op 0-1 kwamen. Echter liet HSC’21 zich ook niet onbetuigd. Zo kon spits Mohamed Iallouchen zich knap vrijspelen en ontdoen van Henri Opoku en een ziedend schot loslaten dat boven ADO’20 keeper Mike Grim op de lat terecht kwam. ADO’20 creëerde weinig echte kansen maar de kansen die zij kregen benutte zij volledig. In de 36e minuut was het zomaar 0-2 door een doelpunt dat zo uit het traningsboekje komt. Jan-Willem Tesselaar speelt vanaf recht spits Milan Zonneveld in, deze legt de bal terug op Sead Mazreku en de kleine middenvelder had de hoek vrij voor het uitkiezen.

Na de rust een zelfde beeld. Beide ploegen die lekker aan het voetballen waren maar waar HSC’21 geen vuist kon maken toonde ADO’20 een lesje effectiviteit. De toeschouwers waren nog niet allemaal teruggekeerd op de tribune of langs de lijn of het 3e Heemskerkse doelpunt was al een feit. Uw reporter had de hulp van de Heemskerkse O-23 spelers/supporters nodig die het doelpunt op hun iPhoontje hadden opgenomen om te zien dat uit een klassieke scrimmage in het HSC’21 doelgebied uiteindelijk de voet van Ted Amson de bal over de doellijn schoot. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en had de stand snel nog groter kunnen worden als Milan Zonneveld en enkele minuten later Sead Mazreku iets beter met hun door Jan-Willem perfect voorgegeven voorzetten hadden omgegaan. Ongeveer een kwartier voor tijd kon HSC’21 dan iets terug doen. Het was spits Mohamed Iallouchen die met een onverwacht schot keeper Mike Grim kansloos liet. 1-3.

ADO’20 wisselde nog even en de goed voor Sead Mazreku invallende Mehmet Gencer testte nog even de HSC’21 keeper die de bal gestrekt tot een hoekschop kon verwerken. Terecht dat na afloop van de wedstrijd de beide keepers tot Men off the Match werden uitgeroepen door de aanwezige supporters. Nadat Michael Wensing in de 78e minuut zijn 2e gele kaart had ontvangen, na een overtreding op de voor Jan-Willem Tesselaar ingevallen Raymond de Waard, was het spel definitief gespeeld. Nadat schoten van Danny Lute en Milan Zonneveld rakelings de verkeerde kant van de paal passeerde en HSC’21 nog een keer bij een onoverzichtelijke scrimmage een Heemskerkse paal raakte kreeg ADO’20 ook nog een penalty na een overtreding op Mehmet Gencer in het HSC’21 strafschopgebied. Mehmet zelf plaatste zich achter de bal en schoot de bal onberispelijk in de rechterbovenhoek waardoor de eindstand van 1-4 werd bereikt en vond scheidsrechter Winter het na 89:51 minuten (volgens de stadionklok) het welletjes en konden beide ploegen de kleedkamers opzoeken. Komende zondag komt O.S.S.’20 uit het gelijknamige Oss op bezoek op De Vlotter om te proberen ADO’20 punten af te snoepen.

Ook uit de beelden van RTV Oost blijkt dat het geen "makkie" voor de Heemskerkers was, dus kijk HIER