Diederik Sonoyweg 20
1509BR
ZAANDAM
tel. 075-6167198

Zondag werd eindelijk ook voor ADO’20 Vrouwen 2 het seizoen afgetrapt. Deze ging van start met een bekerwedstrijd tegen ZVV Zaandijk Vrouwen 1. Een ploeg dat normaliter in de tweede klasse uitkomt.

De wedstrijd kwam op zijn zachts gezegd nogal moeilijk op gang, en dat ontstond al ruim voor aanvang van de wedstrijd. Zo strandde de auto van trainer Selçuk midden op de A22 met pech. Drie kannetjes olie verder werd het autoprobleem opgegeven en werd er koers gezet richting Zaandijk, waar de meiden van Vr2 inmiddels in hun normale kleding maar alvast aan de warming up waren begonnen. Wonder boven wonder kon de wedstrijd met slechts twee minuten vertraging van start gaan, maar met zo’n chaotische voorbereiding stap je toch met een mentale 0-1 achterstand de wedstrijd in.

Helaas was dat terug te zien in het spel, hoewel er mooie duels ontstonden, wisten de meiden van Zaandijk al gauw het net van ADO’20 te vieren. Waar zij het net wisten te vinden, wist Ado’20 vooral de lat, de paal en een aantal andere plekken naast het doel te vinden. Helaas resulteerde dit in een 0-3 achterstand voor rust.

Daarnaast hadden de meiden van ADO’20 met veel pech te kampen. Hoewel er met 15 meiden gestart werd aan de wedstrijd, werd het aantal wissels steeds schaarser. De ene na de andere speelster meldde zich helaas geblesseerd aan. Ook het gebrek aan conditie in verband met de relatief korte voorbereiding speelde de tweede helft op. Dit moest ADO’20 Vr2 uiteindelijk bekopen met een 0-6 als eindresultaat.

De optimist onder ons zal echter inzien dat deze einduitslag enigszins redelijk is, tegen een team dat in de competitie een niveau hoger uitkomt. De nare nasmaak van deze wedstrijd werd dan ook weggespoeld met wat biertjes in de kantine van ZVV Zaandijk. Volgende week staat er om 11:00 een thuiswedstrijd tegen WSV op de planning, graag zien we u dan!