58'

D-pupillen, D3, Groep 2 19 bekerronde 1

30 augustus 2014 11:30

Cees Sap

Vandaag 30/8 mochten we eindelijk voor het "eggie" aantreden. Vooraf in de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat we alleen met een overwinning genoegen zouden nemen. Meteen het initiatief pakken, druk zetten en de tegenstander geen ruimte geven om te ademen was het devies. Meteen vanaf het 1e fluitsignaal werd duidelijk dat wij te sterk waren voor legmeervogels. Met vloeiend combinatiespel werden deze vogels volledig van de mat getikt. Helaas beloonden we onszelf niet met het goede spel door het missen van vele open doelkansen. Na 10 minuten was het dan eindelijk raak, Sammy passeerde zijn directe tegenstander en haalde vanaf rand zestien verwoestend uit 1-0. Ja, dacht Ties, wacht eens even dat kan ik ook, met een fantastische uithaal vloog de bal met een mooie curve over de keeper 2-0. Daarna bleven we vrolijk doorgaan met het missen van kansen, sterker nog, uit een counter wisten de vogels zowaar de aansluitingstreffer te produceren 2-1. Gelukkig zorgde Pim vlak voor het rustsignaal met alweer een vlammend schot voor een ruimere marge 3-1, rust. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, ado domineerde de wedstrijd en de ene na de andere aanval golfde op het doel van de vogels. Enigszins gelukkig scoorde Daan de 4-1 door goed door te lopen op de keeper, die de bal precies voor de voeten van Daan kaatste, de bal caramboleerde fraai in de hoek van het doel. Na deze treffer mocht Daan een paar minuten later aanleggen voor een penalty, helaas mikte hij te hoog, de stand bleef 4-1. Daan was echter getergd door deze misser en revancheerde zich in de 52e minuut met de fraaiste treffer van de wedstrijd. Met een zlatanachtige voetbeweging nam hij de bal uit een voorzet ineens op de zijkant van zijn voet en liftte de bal daarmee subtiel over de keeper 5-1. Het slotakkoord was voor de hardwerkende Sammy. Uit een doorgeschoten voorzet van Milan kwam de bal precies voor zijn voeten en kogelde de bal van dichtbij hard binnen, eindstand 6-1. Mannen, een heerlijke pot voetbal op de mat gelegd, we hebben genoten langs de kant!