Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 37

Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag de 3e bekerwedstrijd .We zullen moeten winnen en hopen dat Vitesse’22 punten morst in hun wedstrijd tegen Castricum . Eerst maar eens zelf de klus proberen te klaren  en dat met een gehavend elftal waarin naast Alex (vakantie) maar liefst 4 spelers geblesseerd zijn (Joost ,Roy, Danny en Matijs ). Joost lijkt er het ergst aan toe(gescheurde enkelbanden) .Veel sterkte allemaal en succes met het herstel. We hebben gelukkig versterking gekregen van Erwin, Kevin ,Cas en Marc.

De wedstrijd begint een kwartier te laat omdat de wedstrijd voor ons op veld A fors uitloopt en de scheids (Jos Noom) uiteindelijk maar voorstelt om een ander veld te gebruiken. Om 3 uur wordt afgetrapt vanaf veld B.

Al direct nemen wij het initiatief  waarbij met name Mats heel actief en dreigend is .Na een eerste schot in de 2e minuut gestopt door de JH keeper is zijn tweede doelpoging al raak .De manier waarop Mats na de assist van Mattijn de verdediger zijn hielen laat zien en vervolgens simpel binnenschiet was knap (1-0, 4e minuut). Goed begin. Na nog wat doelpogingen van Timo 2x en Mats zakt het niveau van de wedstrijd . Pas na de 30e minuut komt er meer wat leven in de brouwerij met goede kansen voor Bas in de 35e minuut( net naast) en Kevin (schot over).In een counter scoort dan ineens Jong Hercules maar op aangeven van de grensrechter wordt de treffer geannuleerd .Dit tot grote onvrede van de JH-aanvaller .Ik heb het niet goed kunnen zien maar de JH-speler is heilig overtuigd van zijn gelijk. Maar goed ,even later krijgen zij die goal alsnog als een volgende counter wel wat te laconiek wordt verdedigd door ADO en  ook keeper Twan wat  te makkelijk denkt de inzet met de voet te kunnen keren. Dus niet, dit betekende de 1-1 .Was niet nodig eigenlijk .Maar lang kan JH  niet genieten van de gelijkmaker  want in de laatste paar minuten van de eerste helft is het wederom Mats die zijn stempel op de wedstrijd drukt .Eerst door een prachtige cross pass op de stropdas van Mattijn  te leggen die dit cadeau, bijna nog uitglijdend , uitpakt en de 2-1 maakt(42e minuut) en twee minuten later is een mooie voorzet van Erwin  ook prima op maat waardoor Mats de hoek al koppende kan uitzoeken  .3-1.

Zo gaan we rusten. Een mooie voorsprong maar gezien de vorige wedstrijd ben ik er nog niet gerust op.

Echter direct na de hervatting is het Kevin die op aangeven van Ted nummer 4 binnenschuift en dat lijkt mij toch wel een  veilige voorsprong.(4-1, 46e minuut). In het daaropvolgende kwartier krijgen we voldoende kansen om de voorsprong uit te bouwen maar Bas 2x ,Leon (mooie omhaal ) en Mathijs 2x waarvan 1x op een presenteerblaadje slagen er niet in om te scoren.

Pas in de 61 e minuut  maakt  de nog steeds gretige Kevin op beheerste wijze zijn 2e en ADO ’s 5e doelpunt. Even later (63 e minuut) is het de beurt aan Timo die goed aangespeeld door Matthijs nummer 6 voor zijn rekening neemt.

Jong Hercules lijkt nu rijp voor de sloop maar de echte scherpte is er bij ADO af. Ik tel zeker nog  twee handen voor mogelijkheden .Leon kopbal over (63 minuut), Kevin naast (65e minuut),actie Mats ,voorzet op Matthijs die helaas te slap inschiet(68e minuut). Kevin kopbal ,door keeper JH over de lat getikt(74e minuut). Mooie indraaibal van Mats net over de kruising.(76e minuut).

En na een countertje van Jong Hercules nog mogelijkheden voor Kevin 3x , Timo en Leon. Dan fluit Jos Noom voor het einde en is het afwachten wat Vitesse heeft gedaan. Al snel komt het goede bericht ,Castricum heeft gewonnen van Vitesse  ,wij zijn door in de beker competitie. Mooi resultaat.

Rest me nog de invallers te bedanken voor hun inzet voor ADO 7 . ( en wellicht tot een volgende  keer, zeker gezien de blessures).

Volgende week start dan de competitie met een uitwedstrijd in Wijdewormer tegen ZCFC . Al om 10.30 .Peter vindt het te vroeg maar ik ben er graag weer bij(kan meerijden met Ted) ,dus tot volgende week  zaterdag.