Marslaan 4 t/m 10
1562WB
KROMMENIE
tel. 075-6210279

Vandaag spelen we tegen Sporting Krommenie 3 die momenteel op de 4e plaats in de ranglijst is terug te vinden, we staan 9e dus het zal niet meevallen om hier een resultaat te halen. Ik rijd vandaag weer mee met Ted en samen met medepassagiers Mats en Leon bereiken we vlotjes onze bestemming. De groep is vandaag 15 man sterk met onder andere de laatst overgeblevenen van onze blesssure-bank, Roy en Joost, die het vandaag weer gaan proberen. Afwezig zijn Daniel(ziek) en keeper Twan(werk) terwijl Tim helaas ook ziek is. Door de inspanningen van Matthijs O.(Otje) worden er voor stand -in keeper Job spullen geregeld zodat hij tenminste in keepers-outfit kan verschijnen.

We spelen op een veredeld knollenveld en het is koud. In verband met de WK-wedstrijd Nederland-USA zal de wedstrijd iets eerder beginnen, korter zijn en met een kortere pauze.

We starten aardig en in de eerste 25 minuten geven we de hoger geklasseerde tegenstander goed partij. Ik tel voor Krommenie twee aardige kansen en voor ADO eentje (schot over in de 5e minuut van Mats). In de 28e minuut komt ADO zelfs op voorsprong als Mattijn er in slaagt een paar mannetjes uit te spelen en als hij vervolgens de bal bezorgt bij Bas is die scherp en scoort van dichtbij. 0-1. Lekker!

Jammer genoeg werkt dit voor Sporting Krommenie als een soort wake up call en zetten ze een tandje bij. De 1-1 valt in de 32e minuut als vanaf de zijkant onverwacht hard op doel wordt geschoten en Job het antwoord schuldig moet blijven. Jammer, maar niet echt iemand te verwijten.

In de 34e minuut echter wel. Bas geeft een slordige terugspeelbal op Matthijs H. Die kan die bal niet goed verwerken en Sporting Krommenie profiteert. 2-1. En ook in de 39e minuut is een foute pass, dit keer van Timo de oorzaak van een tegentreffer. In eerste instantie weet de goed uitlopende Job een goal nog te voorkomen, maar in de kluts komt de bal weer in bezit van Sporting Krommenie die de rebound wel weten te benutten. 3-1. En het had ook nog 4-1 kunnen worden als Job met gevaar voor eigen lijf het duel moet aangaan met een tegenstander. De bal gaat uiteindelijk naast, maar Job moet trekkebenend de slotminuten van de eerste helft volmaken en zal als keeper niet terugkeren in de 2e helft.

De tweede helft begint beroerd. Kennelijk stond de organisatie nog niet, want met vlotte combinaties werkt Sporting zich door onze linies en laat Timo (die nu de keepershandschoenen heeft aangetrokken) kansloos in de 47e minuut. 4-1.

ADO is verslagen lijkt het, maar op het veld gebeuren er in het restant van de tweede helft toch nog hoopvolle dingen. De eerste die zich laat gelden is Alex, onze wat laconieke centrale verdediger die normaal gesproken sober zijn “werk” doet, maar nu opduikt in het strafschopgebied van Krommenie en een schot waagt die een meter over gaat. Er volgen daarna mogelijkheden voor Mats schot naast en Leon schot van de zijkant gestopt door de keeper. In de 57e minuut een fijne pass van Mats op Leon die niet twijfelt en uithaalt. De bal gaat onhoudbaar in het doel van Sporting Krommenie. Mooie treffer hoor.4-2.

En in minuut 59  had het zomaar 4-3 kunnen zijn ware het niet dat een inzet van Mats nog net met de vingertoppen van de keeper tegen de paal kan worden geduwd. Jammer, ik telde hem al.

Daarna ook nog wat mogelijkheden voor Matthijs O., eerst een kopbal naast. En vervolgens op aangeven van Mats goed aannemen, goed naar binnen gekapt, alleen het schot was niet goed en ging over. De laatste kans aan ADO  zijde was voor Bas en die had er eigenlijk wel in gemoeten, maar oog in oog met de keeper ging het schot rechtdoor en tegen de keeper. Zo bleef het  4-2.

Over de hele wedstrijd gezien wel goed gespeeld, jammer dat we het met name in de eerste helft door slordigheden / persoonlijke fouten weg gaven.

Het was mooi dat Joost en Roy weer minuten hebben gemaakt, hopelijk blijft het team vanaf nu langdurige blessures bespaard. Wie weet wat er dan nog mogelijk is.

Volgende week komt De Rijp 2. De nieuwe koploper, op bezoek in Heemskerk. Tot dan.

Groeten Henri

NB: de derde helft in cafe 2Enjoy waar ik met een groot deel van de groep de wedstrijd Nederland-USA zag was gezellig. Bedankt voor jullie uitnodiging.