Dr.H.G. Scholtenstraat 20
1509AR
ZAANDAM
tel. 075-6167190

Vandaag hervatten we de competitie met een wedstrijd tegen RCZ 3,die op dit moment onderaan staan. De ervaring leert dat dat niet betekent dat we hier makkelijk de drie punten gaan meenemen(maar je hoopt het wel natuurlijk). In de auto op weg naar Zaandam gaat het over te veel drank, vrijdagavond en weinig training in de lange periode van de winterstop. Dus heel veel vertrouwen heb ik nu ook weer niet, maar goed we gaan het zien.

Het is jammer dat we weer jongens missen door blessures, Mattijn heeft nog steeds last van zijn lies terwijl Alex een knieblessure heeft. Keeper Twan is er niet bij, wel is Tim beschikbaar. Ook Danny is “geblesseerd”. We moeten het doen met de jongens die er zijn. Het zonnetje dat vanochtend nog scheen laat ons nu bij aanvang van de wedstrijd in de steek. Jammer.

We starten en komen de eerste minuten goed door, 1 schot van RCZ gaat naast en een schot van ADO (Mats) gaat over. In de 8e minuut komen we op voorsprong als Mats na een goede actie de bal voorzet op Bas die met een leep kopballetje de keeper van RCZ laat vissen. 1-0. Na nog een goede poging van Mats komt RCZ op gelijke hoogte door een mooi afstandsschot waarop Tim kansloos is.(15e minuut). Een enorm vreugdegeluid barst los bij onze tegenstander, begrijpelijk wellicht want ze hebben in de voorgaande wedstrijden nog maar weinig gescoord. Tegelijkertijd heb ik niet het idee dat we echt problemen gaan krijgen in deze wedstrijd. Tot dat er een wissel plaatsvindt en zij iemand inbrengen die wel drie klassen beter balt dan de rest.(de man met nummer 7) en het ons heel lastig maakt. In de 21e minuut wordt het 2-1 voor de thuisploeg als we de bal niet wegkrijgen en de bal wat gelukkig valt voor een Zaandams been. Nadat een derde Zaanse treffer gelukkig wordt geannuleerd vanwege buitenspel is het in de 30e minuut toch weer 2-2. Een mooie pass van Job op Leon lijkt kansrijk, maar op het moment dat de aanval dreigt te smoren is er ineens Roy die met een subtiele voetbeweging de uitgekomen keeper passeert. Lekkere goal, hoor.

Jammer dat we er niet lang van kunnen genieten als de wat warrig leidende scheids een vrije trap toekent aan onze tegenstander. De bal lijkt houdbaar maar een lastige stuit verrast toch keeper Tim waardoor RCZ de 3-2 kan laten aantekenen. Na nog wat kansen over en weer krijgt RCZ in de 43e minuut een strafschop die uiterst twijfelachtig was terwijl de geel trekkende arbiter niet eens weet wie dan “de dader” zou zijn. Nadat eerst Daan als schuldige is aangewezen, en die dit ontkent, is het Mats die de man een handje helpt. Ja het is lastig als je fluit op appelleren en niet zelf ziet wat er is gebeurd. De strafschop wordt benut,4-2,en daarna zit de eerste helft erop.

Tweede helft. Zelfde spelbeeld met mogelijkheden voor beide teams. Tim redt knap op een schot en aan de andere kant lijkt Roy op weg naar iets moois totdat hij een flinke schop tegen de enkel krijgt. . Hij kan helaas niet verder en omdat Mats ook nog noodgedwongen buiten de lijnen is, valt het creatieve deel van het team ver terug. Er vallen gaten op het middenveld en als dan ook nog Joost zich laat wisselen(voelde zich ziek) is dat te veel voor ADO 7. In de 59e minuut slaagt een nieuwe spits er in om de 5-2 te maken(hij had er wel twee rebounds voor nodig. ). En in minuut 65 laat de nummer 7 een fraai staaltje traptechniek zien, een geplaatst schot in de hoek waardoor zij op 6-2 komen. Toch leeft ADO nog even op als na een afgeslagen aanval Ted de bal knap binnenschiet (68e minuut).6-3. En 7 minuten later is het Matijs Huizing die op aangeven van Job de 6-4 scoort. Zou het dan nog mogelijk zijn hier een resultaat te halen?. Bas is goed op weg, maar wordt in kansrijke positie op de hakken getrapt (voortaan gaan liggen voor een vrije trap! ). In de 80e minuut valt de genadeklap als weer een andere spits van RCZ in de counter de  7-4 maakt. Het riekt naar buitenspel, maar de scheidsrechter ziet de vlaggende Joost niet staan. In de 84e minuut precies dezelfde situatie, maar nu wel zeker offside (zelfs de bank van RCZ beaamde het). Als de scheids weer het vlagsignaal van Joost negeert en RCZ de 8-4 kan scoren is het klaar. Joost gooit de vlag er bij neer en een paar ADO'ers hebben er ook geen zin meer in en dreigen van het veld te stappen. Na wat heen en weer gepraat worden de laatste minuten toch afgemaakt en sluiten we af met een 8-4 nederlaag.

Dit was een wedstrijd waarin alles tegen zat met twee buitenspelgoals, een dubieuze strafschop, de blessure van Roy en een scheidsrechter die laten we het netjes zeggen niet capabel genoeg was om deze wedstrijd te fluiten. Maar we moeten ook erkennen dat we zelf te weinig hebben gebracht. . Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten. Volgende week wacht ons de koploper ZCFC 9.

NB: Matijs Huizing deed het goed met zijn optreden als spits in een deel van de 2e helft.