Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Op de Vlotter spelen we vandaag de wedstrijd tegen Blauw Wit. We mogen op het hoofdveld, maar helaas zijn we er niet in geslaagd om een scheidsrechter te vinden nadat Jos had afgezegd. Dat betekent dat naast de geblesseerden Roy en Joost (die overigens wel als supporters aanwezig zijn) we nog een speler moeten missen die de rol van scheidsrechter gaat spelen. Het lot valt op Leon(1e helft) en Eric (2e helft).

De start van ADO is goed, maar net als ik denk dit is te doen is er een gevaarlijke counter van de tegenpartij die gelukkig voor ons eindigt met een inzet op de lat. Gelijk daarna is er een aanval van ADO waarbij Mattijn kansrijk opduikt voor de keeper, maar na zijn schot die gestopt wordt is het kennelijk buiten spel. Dan is het de beurt aan Bas met eerst een halve omhaal en in dezelfde(9e) minuut een doel, hij opent de score op aangeven van Timo.1-0.

Na een counter van Blauw Wit met een goede stop van Twan regent het kansen voor ADO. Eerst is het Mats die in de  11e minuut net naast het vijandelijke doel kopt, vervolgens in de 12e minuut een schot in het zijnet. Even later een doelpoging van Mats waar je af kan vragen was dit nu als voorzet bedoeld of was het een schot op doel. Daarna een kopbal voorlangs van Mattijn in de 22e minuut en twee minuten later een schot onderkant lat van weer Mattijn. Vanaf mijn positie kan ik niet zien of de bal de doellijn heeft gepasseerd, daarom geeft Matthijs Huizing de bal voor de zekerheid nog een beslissend zetje en leiden we met 2-0.(24e minuut)  Nadat Job nog naast gekopt heeft, ebt het offensief van ADO wat weg en komt Blauw Wit wat meer op onze helft. In de 29e minuut de eerste waarschuwing met een bal op de buitenkant van de paal. Tien minuten later krijgen ze een corner die weliswaar zwak wordt genomen, maar omdat een van de ADO-spelers over de bal maait, komt het leder toch voor de goal waar ze helaas in de scrimmage de aansluitingstreffer kunnen maken.2-1 (39e minuut). He ik had net hoop dat we drie punten gingen pakken, maar dit gooit roet in het eten.

2e Helft: De tegentreffer heeft Blauw Wit duidelijk hoop gegeven want in het eerste kwartier zijn ze steeds meer aanwezig, terwijl bij ADO er steeds meer fout gaat. In de 56e minuut valt de gelijkmaker en in 64e minuut de 2-3. Hoe kan dit?

Hoewel ADO zich enigszins herpakt met kansen voor Leon(schot 66e minuut), Mats (schot 68e minuut) en Leon (kopbal 75e minuut) lijkt het er niet op dat we nog langszij kunnen komen. Matthijs die overigens sterk speelde als laatste man blesseert zich en omdat Alex al eerder weg moest zijn de wissels ook op.

Ik had me al bijna neer gelegd bij een nederlaag als Mats met een mooie pass Leon bedient en ja hij doet het weer. Met een slim kopballetje via de grond verrast hij de keeper van Blauw Wit. En komt ADO weer op gelijke hoogte.(83e minuut 3-3). Vanaf nu noem ik je Goudhaantje!. Een laatste kans nog voor Mattijn, maar die inzet gaat hoog over en na iets meer dan 90 minuten fluit Eric af.

Een wedstrijd die weer meerdere gezichten had. Eerst denk je dit wordt een overwinning, dan zakken we weg en lijkt een nederlaag onvermijdelijk om tenslotte toch nog een punt uit het vuur te slepen.

We komen op 4  punten en hebben nu twee weken vrij af. Ik wens jullie veel plezier bij het teamuitje en zie jullie weer over twee weken. Dan is de tegenstander Sporting Krommenie.