22 oktober ’22 Foresters 7- ADO  7  7-0(4-0)

Mannen beker reserve zaterdag 1e ronde Groep 2 04

Vennewatersweg 23
1852PT
HEILOO
tel. 072-5330452

Vandaag spelen we de bekerwedstrijd 2e ronde tegen de Foresters. Lijkt op voorhand een moeilijke wedstrijd te worden gezien de resultaten van onze tegenstander in de eerste ronde (veel goals voor en maar drie tegen). En wij moeten het vandaag doen met een krappe selectie van  13 man door de blessures van Joost, Roy, Danny en Mathijs Huizing terwijl ook Twan en Mattijn er niet bij zijn vanwege ADE(jammer hoor). Als versterking is Erwin van de partij terwijl Tim weer de keepershandschoenen aantrekt. Ik ben vandaag mee gereden met Ted en zijn vriendin en verder ook Leon en Daniel.

De start van de wedstrijd is om 12.15 op het kunstgrasveld van Foresters. En net als vorige week krijgen we bijna direct een tegengoal, ditmaal een foutje van Eric .1-0 in de 2e minuut. In de 4e minuut voorkomt Tim een tweede treffer door de bal met de voet te keren. Daarna komen we een beetje in de wedstrijd en krijgen we wat mogelijkheden. De beste is voor Erwin die van dichtbij op de keeper schiet, ook Leon(kopballetje), Mats(schot over)  en nogmaals Erwin(schot over)proberen het, maar helaas zonder succes. In de 14e minuut komt Foresters op 2-0 wanneer uit een corner een speler op de rand van het strafschopgebied vrij kan aannemen en de hoek voor het uitkiezen heeft.

Op de vraag van Peter of de tegenstander goed is antwoordt ik dat valt wel mee want ze spelen niet heel dominant, maar ADO doet te weinig met de bal, vooral de passing op het middenveld richting aanval is onder de maat.

Rond de 32e minuut combineert Foresters na balverlies van ons soepel door de linies en scoort de nummer  3. En 8 minuten later doen ze dat nog eens over en staat het al  4-0. Bij beide goals valt het op dat we balverlies lijden op het middenveld, onze defensie niet of niet voldoende ingrijpt waardoor Tim telkens weer kansloos is.  Misschien zijn ze toch wel beter dan het oogt op het veld.

Ruststand dus 4-0. Lijkt een verloren zaak, maar wie weet kunnen we net als vorige week weer verrassen met een inhaalrace.

Al gauw blijkt dat ijdele hoop, want in de eerste 10 minuten na rust is het alleen te danken aan de slordigheid van de Foresters- aanvallers en het ingrijpen van Tim dat de score niet verder oploopt.

In de  55e minuut helpen we ze toch weer aan een doelpunt als Leon te zacht terug past en de bal in de kluts wordt veroverd door een Foresters speler die daarna slim met een lichaamsbeweging Alex op het verkeerde been zet en vervolgens Tim laat vissen. 5-0.

Na weer wat kleine mogelijkheden voor ADO  (schoten Matthijs en Bas die beiden over gaan)is de 6e treffer voor Foresters een mooie, maar ook een die je zag aankomen. Ook weer een speler die vrij op de rand van het strafschop mag aanleggen en dit met een streep in de hoek ook knap doet, (72e minuut)

In het laatste kwartier doet ADO nog wel pogingen om de 0 van het scorebord te halen, zo is Leon dicht bij als zijn inzet van richting veranderd door een Forester- been de keeper tot een redding dwingt(75e minuut). In de 78e minuut wordt Timo fraai aangespeeld, maar helaas schiet hij de bal rechtdoor op de vuisten van de keeper. Een nog mooiere kans krijgt Bas in de 79e minuut als hij vanuit een corner van Timo de bal in de doelmond voor het inschieten krijgt, maar dat niet voor elkaar krijgt. Tenslotte lijkt Erwin op weg naar een treffer als hij randje strafschopgebied onderuit wordt gehaald en we slechts een vrije trap krijgen. De matig leidende arbiter(of thuisfluiter?)had kennelijk geen kaarten op zak, maar ook dan was dit toch echt een doorgebroken speler hoor. En had je hem ook voor  10 minuten uit het veld kunnen sturen.

Na een knappe redding van Ted na een ziekenhuisballetje van Eric moeten we even later in de 86e minuut nog een tegentreffer incasseren waardoor we uiteindelijk met 7-0 verliezen en zo uitgeschakeld zijn in de beker.

Ja een forse nederlaag in deze wedstrijd, maar wel een nederlaag waar niet veel op af valt te dingen qua spel. Foute passing, niet of onvoldoende stevig ingrijpen in de defensie en aanvallend niet trefzeker. Dat we toch nog enkele kansen kregen was toch nog hoopgevend, maar ja die moeten er wel in.

Het is nu wel te hopen dat er wat mensen terugkomen vanuit de blessurebank(al is het maar voor een deel van de wedstrijd) want door overbelasting kunnen nu ook weer anderen omvallen.

Volgende week weer de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen Wherevogels. Ik hoop er weer bij te zijn.