D-pupillen zaterdag, D1, 1e divisie A

13 september 2014 11:00

Bulterman, J.W.

13-09-2014

Heemskerk – Na vorige week het seizoen teleurstellend geopend te hebben traden onze talenten vandaag wederom aan tegen ADO Den Haag D1. Twee weken geleden verloren wij voor de beker nog met 1-0 van Den Haag, iets wat wij vandaag absoluut niet van plan waren. Onze eerste thuiswedstrijd op ons hoofdveld moest en zou er direct een worden die mensen niet snel zullen vergeten.

De D1 begon dan ook gretig aan de wedstrijd en drukte zijn tegenstander direct op de eigen helft. Met goed voetbal en gedisciplineerd drukzetten werd de tegenstander vastgezet. De eerste kansen van de wedstrijd waren dan ook logischerwijs voor onze D1. Luca vandaag gepositioneerd als linksbuiten kwamen enkele keren gevaarlijk het zestien meter gebied in dribbelen. Zijn goede acties konden helaas niet omgezet worden in doelpunten. Ondanks het uitblijven van een snelle openingstreffer bleef de D1 goed voetballen en leverde het veel energie in de omschakeling. Zo was het Milan die de bal snel kon veroveren op de centrale verdediger van ADO en Jack kon lanceren. Met zijn gouden linker pegelde Jack de bal in de korte kruising 1-0. Ook na de eerste treffer bleef wij de bovenliggende partij. Kansen van Jack en Gijs konden niet omgezet worden in een tweede treffer. Ook Wim liet een schotkans onbenut door te kiezen voor een voetballende oplossing in plaats van een schot op doel. In dergelijke momenten moeten wij als elftal veel gretiger zijn op een doelpunt. Met een verdiende voorsprong gingen wij de rust in.

In de tweede helft kwam onze tegenstander sterker de kleedkamer uit. Het initiatief in de wedstrijd werd dan ook overgenomen door onze gasten uit Den Haag. Ondanks dat zij meer balbezit hadden werden zij geen moment echt gevaarlijk, doordat onze organisatie stond als een huis. Toch zat een doelpunt voor onze tegenstander er steeds meer aan te komen. De D1 vergat in deze fase van de wedstrijd op balbezit te spelen en zo meer rust te creëren in de wedstrijd. Ook liepen wij teveel achteruit waardoor je, je tegenstander alleen maar meer in het zadel helpt. Tien minuten voor tijd viel uit de kluts en op ongelukkige wijze dan ook de gelijkmaker 1-1. Iets wat voor de mannen van de D1 wel een signaal was om weer meer uit hun schulp te kruipen en jacht te maken op een tweede treffer. De treffer leek er vlak voortijd te komen via Nico maar helaas kopte Nico uit een vrije trap van Jack over. Na dit laatste wapenfeit vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd. Waardoor wij wel een punt hebben weten te pakken maar toch het gevoel hebben een klein beetje met lege handen te staan.

Tijdens onze druk bezochte eerste thuiswedstrijd van de competitie, waar ik zelfs club mensen heb gezien die ik normaal nooit op zaterdag tegenkom (begint het dan toch bij iedereen te leven?), hebben wij als D1 zijnde wederom ons visitekaartje afgegeven. Het grootste gedeelte van de wedstrijd zijn wij de bovenliggende partij geweest en ook in onze mindere fase zijn wij niet aan het wankelen geraakt. Al met al kunnen we wederom terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij de amateurs van Spartaan’20 uit Rotterdam, waar wij jacht gaan maken op onze eerste drie punten van de competitie.