Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

ADO'20 verliest de oefenwedstrijd tegen Purmersteijn met 2-1. Het is een nare, vervelende wedstrijd met veel overtredingen over en weer en waar van goed voetbal geen sprake was. Scheidsrechter Rob Wassink had er zijn handen vol aan. door_Peter_Hekman_kopie.jpg

Het is in Purmerend niet echt genieten langs de lijn. Het is een matige wedstrijd waar in het eerste kwartier helemaal niets gebeurt. Pas na vijftien minuten de eerste kans voor ADO; de inzet van Zonneveld wordt van de lijn gehaald. Even later gebeurt er wel van alles. Eerst zien we een fraaie solo-actie van Van Esveld; zijn schot belandt op de paal en vlak daarop ziet Boerlage de keeper net iets te ver voor zijn doel staan. Zijn inzet van een kleine veertig meter belandt wel in het net waar de doelman nog denkt dat ie over gaat. De goal is er niet minder mooi om. In de eerste helft zien we zegge en schrijve nog één knappe aanval van ADO, maar de inzet van opnieuw Van Esveld wordt gestopt door de keeper, die nu wel staat op te letten.

In de tweede helft valt er eerlijk gezegd nog minder te genieten. De wedstrijd wordt met regelmaat ontsierd door forse overtredingen en scheidsrechter Wassink heeft er zijn handen meer dan vol aan. De hardste overtreding is op Klopper, die dan ook geblesseerd het veld moet verlaten. Het levert Purmersteijn weliswaar een rode kaart op, maar dit soort overtredingen horen niet thuis op het voetbalveld, zeker niet in een oefenwedstrijd.

In de 72e minuut komt Purmersteijn op gelijke hoogte. De toegekende vrije trap vliegt in de rechterhoek terwijl doelman Liklikwati de andere hoek af staat te dekken. Communicatiefoutje waarschijnlijk. En in de 87e minuut wordt het 2-1. Het is een in mijn ogen houdbaar afstandschot; de ADO-doelman duikt over de bal heen en dat ziet er wat knullig uit.

Het is aan de technische staf te oordelen wat deze oefenwedstrijd nu heeft opgeleverd. Diverse spelers hebben speeltijd gekregen maar veel mooie aanvallen hebben we niet gezien, laat staan kansen; die waren op de vingers van één hand te tellen vanavond.

De spelers krijgen de komende dagen rust. Op 31 juli worden de trainingen hervat en op 3 augustus is de fotoshoot. Het derde en laatste duel om het Gerrit van Hooff Memorial Toernooi vindt plaats op zondag 6 augustus om 14.00 uur op De Vlotter. De tegenstander is een oude bekende: Hollandia uit Hoorn.

Opstelling ADO'20:

Doel: Gennaro Liklikwati
Achter: Denzel Prijor, Nino van den Heuvel, Sam Nijman en Yaro Hirasingh
Midden: Levi Volkers, Daan Boerlage en Milan Klopper
Voor: Soufiane Reclaoui, Milan Zonneveld en Joey van Esveld

In de tweede helft vallen in: Sem Kroon, Jan Willem Tesselaar en Ian Beelen, Henri Opoku, Loran Venrooij en Teun Groot

Daan Boerlage (1-0 in de 24e minuut)