Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

In het kader van het Gerrit van Hooff Memorial Toernooi wint ADO'20 ook de tweede wedstrijd.  Het wordt zaterdagmiddag op De Vlotter 3-0 voor de thuisclub. Een zege waarop niets valt af te dingen.

v.v. Eemdijk is afgelopen seizoen met grote overmacht kampioen geworden in de Vierde Klasse B. De Eemdijkers gaan dus dit seizoen hun kunsten vertonen in de Derde Divisie en zullen daarbij onze buurman ODIN en het Beverwijkse DEM tegen gaan komen. Voor ADO'20 geldt hetzelfde met dien verstande dat de Heemskerkers een klasse hoger gaan spelen; in de Tweede Divisie dus.

Er is dus sprake van een klasse-verschil en dat wordt op het veld ook duidelijk. De Superezels zijn eigenlijk de gehele wedstrijd de baas en doelman Mike Grim krijgt slechts een paar mogelijkheden om zijn klasse te laten zien. ADO'20, met de nieuwelingen Nino van den Heuvel en Soufiane Reclaoui in de basis, laat vanaf de aftrap zien dat het de wil heeft om te winnen. Er wordt hoog druk gezet en al in de derde minuut noteer ik een eerste kans voor de blauw-witten. De voorzet van Henri Opoku gaat echter voorlangs.
Henri Opoku: fraaie voorzet
Daan Boerlage, die op het middenveld staat geposteerd, zet in de vijfde minuut de aanval op die terecht komt bij Milan Klopper. Hij wordt binnen de zestien onderuit gehaald en scheidsrechter Rolf van Aller kan niet anders dan een strafschop geven. Deze wordt, niet geheel onberispelijk, benut door onze elf-meter-specialist Jan Willem Tesselaar. Hij heeft twee pogingen nodig maar knalt uiteindelijk de bal achter doelman Lauke Beekhuis. In de 16e minuut een grote kans voor Reclaoui maar hij besluit recht op de doelman af te schieten terwijl een hoek kiezen meer voor de hand lag...
Mike Grim: geen goals tegen
Kansen voor Eemdijk zijn er wel degelijk. Eerst schiet Argjend Selimi de bal recht op de vuisten van Grim en even later is het Zeger Beukers die de Heemskerkse goalie dwingt tot een fraaie redding. Maar het doelpunt valt aan de andere kant. Het is een juweel van een aanval, die van achteruit over de rechterflank wordt opgezet. De bal wordt diep gespeeld op de mee opgekomen Opoku die zijn tegenstander verschalkt en de bal panklaar voorgeeft op Milan Klopper die er alleen maar tegenaan hoeft te lopen. "Die zit er lekker in," zeggen we dan. ADO blijft druk uitoefenen op de verdediging van Eemdijk maar gescoord wordt er in de eerste helft niet meer.
Milan Klopper; twee goals
Na de pauze hetzelfde spelbeeld. ADO valt aan en creëert kansen. Een prima actie zien we op de linkervleugel, waar Tesselaar op snelheid doorkomt en de bal bij Milan Zonneveld bezorgt. De bal vliegt via de onderkant van de lat het veld weer in; geen doelpunt maar de actie is fraai. Eemdijk krijgt nog één kans maar opnieuw is Grim op zijn post. In de 56e minuut valt de 3-0. Het is een solo-actie van Klopper die zich vrijdraait en in de verre hoek doeltreft. Een paar minuten later krijgt Klopper opnieuw een grote kans maar deze keer gaat de bal net over de kruising.
Jan Willem ('JeeWee') Tesselaar: 1-0
Halverwege de tweede helft krijgt Jordy Hilterman onbedoeld de lachers op zijn hand. Hij omzeilt de buitenspelval en passeert de uit zijn doel gekomen ADO-doelman maar struiikelt vervolgens over zijn eigen benen, tot hilariteit van het publiek. Hiervoor kom je niet naar het stadion, maar leuk is het wel...
Sem Kroon: rentree
Hierna gebeurt er niet veel bijzonders meer op één belangrijk detail na; de rentree van de zwaar geblesseerd geraakte Sem Kroon. Hij kan en mag een kwartietje meedoen en hiermee sluit hij een vervelende periode af. Goed om te zien.

Opstellingen:

Beginopstelling van ADO'20: Mike Grim; Henro Opoku, Nino van den Heuvel, Sam Nijman, Yaro Hirasingh; Daan Boerlage, Feyo Glim; Milan Klopper; Soufiane Reclaoui, Milan Zonneveld en Jan Willem Tesselaar.
Invalbeurten voor Denzel Prijor, Teun Groot, Joey van Esveld, Loran Venrooij, Levi Volkers, Luuk de Wit en Sem Kroon

Beginopstelling vv Eemdijk: Lauke Beekhuis, Thomas Koelewijn, Peter van de Groep, Dennis Hollart, Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg, Justin van Groen, Zeger Beukers, Jesper van Dalen, Argjend Selimi en Yannick Bouw.
Invalbeurten voor: Willem Bout, Wouter Beukers, Tom Menting, Jordy Hilterman en Freek van Belzen.

Met dank aan het arbitrale trio Rolf van Aller, Quinten van Stijn en Joep van Ditmarsch.