Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Het debuut van ADO'20 in de tweede divisie levert één punt op, maar het moest wel uit de tenen komen. Na 93 minuten gaf het scorebord een stand van 1-2 aan en had schrijver dezes de kop van het verslag al klaar; ' VALSE START IN HEEMSKERK'.  Echter, de Superezels dachten er anders over en scoorden via goudhaantje Jilani Helder alsnog de gelijkmaker. Het gelijkspel in extremis voelde als een overwinning.

De voorbereidingen zijn achter de rug, de oefenwedstrijden zijn gespeeld en de trainers hebben hun tijd genomen om hun keuzes te maken. Het seizoen 2023-2024 is begonnen en in plaats van het min of meer vrijblijvende oefenen gaat het nu beginnen voor het echie.

Voor de wedstrijd vinden de tradionele 'plichtplegingen' plaats. Er wordt afscheid genomen van Sead Mazreku; de man die na wat omzwervingen zijn hele voetballeven bij ADO'20 heeft doorgebracht en nu dus een stapje terug doet. Daarna wordt de winnaar van de Piet Voormeertrofee, Daan Boerlage, in het zonnetje gezet en toegesproken door Henk Voormeer, die zijn voetbalkwaliteiten aanhaalt en Daan de beker overhandigt. Vervolgens wordt een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-secretaris Jan Koerhuis.

De winnaar van de Piet Voormeertrofee Daan Boerlage

Nadat scheidsrechter Niels Boel, die een prima wedstrijd fluit, de wedstrijd in gang zet, ontstaat er een boeiend gevecht tussen twee promovendi. Enerzijds de Heemskerkers die een prachtig seizoen afsloten met een fraai kampioenschap en de mensen uit Veenendaal, die promotie wisten te bewerkstellen via de nacompetitie. GVVV blijkt over een sterk team te beschikken met vooral een snelle en gevaarlijke voorhoede, die bestaat uit spits Ilias Latif, de jonge Genrich Sillé en de van VVSB overgenomen Leroy George die de ADO-defensie handen vol werk bezorgt.

Aan de kant van ADO heeft trainer Roy van der Mije gekozen voor een toch wel verrassende opstelling. Gedwongen door de blessures van Milan Zonneveld en Milan Klopper kiest de trainer voor een opstelling met voorin Soufiane Reclaoui op rechts, Jilani Helder in het centrum en Danny Luite op links. Centraal achterin staan de van een zware blessure herstelde Sem Kroon en Daan Boerlage waardoor Sam Nijman naar de rechtsback-positiie verhuist. Op links staat de nog niet geheel fitte Henri Opoku en op het middenveld is, naast Maurizo Brenna en Ted Amson, een plaatsje ingeruimd voor de jonge Ian Beelen, die een uitstekende wedstrijd speelt.
Sem Kroon: weer terug en Man of The Match
De wedstrijd is amper begonnen of GVVV geeft haar visitekaartje af. Sillé laat een pegel los maar keeper Mike Grim staat op de juiste plaats. Doordat GVVV hoog druk zet, is ADO gedwongen de lange bal te hanteren en komt nauwelijks aan combineren toe. Toch zijn er kansen voor ADO. Eerst kopt Kroon net naast en vervolgens vliegt de vrije trap van Amson rakelings naast de paal. In de 20ste minuut schrikt De Vlotter op door een doelpunt van George. De goal wordt echter wegens buitenspel afgekeurd.

Maar in de 31e minuut is het wel raak voor GVVV. De corner komt van rechts en bij de eerste paal is het de vrijstaande Latif die van dichtbij de 0-1 binnenkopt. En vlak voor de rust moet diezelfde Latif eigenlijk de 0-2 binnenwerken, maar zittend tikt hij de bal recht in de handen van Grim. De eerste helft wordt afgesloten met een fraaie actie van Helder, maar de bal springt in kansrijke positie van zijn schoen waardoor de kans verloren gaat.

Na de rust ontspint zich een duel op hoog niveau met kansen aan beide kanten. De eerste komt van de voet van Sillé maar zijn inzet gaat voorlangs. De tweede kans is voor Beelen; zijn afstandschot wordt, zij het met enige moeite, gestopt door doelman Van Willige. Daarna schiet Maguire de bal net over na balverlies van Opoku. De volgende grote kans is voor Reclaoui; zijn omhaal wordt van de doellijn gehaald door Ten Have.

In de 76e minuut valt de gelijkmaker. De basis van de goal vindt plaats op het middenveld waar Brenna zich slim vrijspeelt en een prachtige pass in huis heeft op Helder, die de bal bekeken langs Van Willige schuift. Lang kan ADO niet genieten van de gelijkmaker. Binnen twee minuten komen de gasten weer op voorsprong. Een kort moment van onoplettendheid in de ADO-defensie, Sillé staat plots vrij voor Grim en schiet beheerst de 1-2 binnen. Vijf minuten voor tijd moeten de Veenendalers de wedstrijd beslissen maar in vrije positie wordt de bal over het doel van Grim gekopt.

Goudhaantje Jilani Helder: twee doelpunten

In de absolute slotfase zet ADO alles op alles om alsnog de gelijkmaker te forceren en tegen alle verwachtingen in lukt dat warempel ook nog. De assist is doelman Grim die een verre uittrap in huis geeft. De bal wordt doorgekopt door invaller Lieshout precies op de kruin van Helder, die zijn tweede van de middag maakt en zich kroont tot goudhaantje. Een zwaarbevochten gelijkspel dat aanvoelt als een overwinning. En dat de druiven voor GVVV zuur zijn, lijkt me duidelijk.

Opstellingen:
ADO'20: Mike Grim, Sam Nijman (80' Denzel Prijor), Sem Kroon, Daan Boerlage, Henri Opoku (61' Yaro Hirasingh), Ted Amson, Ian Beelen, Maurizio Brenna, Soufiane Reclaoui (72' Jan Willem Tesselaar), Jilani Helder en Danny Lute (80' Joey Lieshout).
GVVV: Jan van Willige, Tariq Dilrosun, Pim ten Have (74' Mitch Willems), Barry Maguire, Ilias Latif (65' Quincy Veenhof), Genrich Sillé, Byron Burgerink, Joeri Potjes, Quiermo Dumay, Mart de Jong en Leroy George.

Scheidsrechter Boel geeft geel aan Geri Vink (trainer van GVVV) en Quiermo Dumey (eveneens van GVVV).

Het verslag van  Arnold Schenk, RTVUtrecht, met interviews kijk HIER

Het wedstrijdverslag in het Noord Hollands Dagblad van Ron Weinbrecher  kijk HIER