3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

Koud in het veld en meteen scoren! Hoe kun je dat als speler mooier of beter wensen? Vorige week tegen Katwijk besliste Milan Klopper het duel in de 83e min. Tegen Excelsior Maassluis tekende de langdurig geblesseerde Superezel in de 65e min. als invaller, naar later zou blijken, wederom de winnende treffer op sportpark Dijkpolder in Maassluis

Klopper_Milan_voor.jpgToch was de 0-1 winst op Excelsior vooral een verdienste van het collectief

Nog leuk om even terug te blikken op het door Eyecons gekozen "Doelpunt van de Week" d.d. 7 oktober tegen Katwijk van dezelfde Milan HIER

Voor het interview na afloop met trainer Roy van de Mije, met een gevleugelde uitspraak: "De beste momenten zijn de rustmomenten!" kijk al vast HIER

In het Noordhollands Dagblad vond Henny Beijer HIER het zijne van.

In afwachting van het wedstrijdverslag van Marcel Portz kijk HIER voor de reportage van Eyecons: "Deelt ADO'20 nieuwe klap uit aan Maassluis?"

“Het klopt weer met Klopper”

Milan  Klopper besliste vorige week de thuiswedstrijd tegen Katwijk nadat hij 20 minuten als invaller in het veld stond. Gisteren had hij minder tijd nodig. Koud een minuut na zijn invalbeurt had hij, bij zijn eerste balcontact, de bal al achter keeper Tom Boks van Excelsior Maasluis in het netje liggen. Het geeft maar aan dat, na een lange blessureperiode, het inbrengen van de Zaanse krullenbol van enorme waarde is voor ADO’20 en dat ontlokte langs de lijn dan ook de uitspraak “Het klopt weer met Klopper!”.

Op een zonnig sportpark Dijkpolder, waar ADO’20 op 26 augustus ook de uitwedstrijd tegen Jong Sparta met 0-1 winnend afsloot, speelde zich een aantrekkelijke wedstrijd af waarbij beide partijen in een hoog tempo veel strijdlust op de kunstgrasmat lieten zien. Gedurende de eerste helft gebeurde dat vooral op het middenveld en werden de aanvallers sporadisch in goede scoringspositie gebracht. Uw verslaggever van dienst noteerde slechts drie echte scoringskansen, waarbij het schot vanaf 18 meter van de uitstekend spelende Ian Beelen normaal tot doelpunt zou zijn gepromoveerd, ware het niet dat de 2.05 meter lange keeper Boks zijn volledige lengte nodig had om de bal uit de kruising tot tikken en tot hoekschop te degraderen.

Direct vanaf de aftrap voor de tweede helft gooide ADO’20 er nog een schepje bovenop en was daarna de eerste 25 minuten de duidelijke bovenliggende partij. Dat begon al meteen met een curieuze situatie aan de achterlijn van Excelsior Maassluis. De goed spelende Jilani Helder vocht tot op de achterlijn een gevecht uit met zijn Maassluise opponent  en waar iedereen dacht dat de bal over de achterlijn zou lopen, kreeg Jilani op een slangachtige manier er toch nog zijn voet achter en via keeper Boks en de doelpaal hobbelde de bal richting de andere paal over de doellijn zonder deze te passeren. Tenminste de grensechter beoordeelde dit zo, maar deze man had al in enkele eerdere situaties blijk gegeven van een iets mindere spelregelkennis. Na 55 minuten kreeg Milan Zonneveld het op zijn heupen. Eindelijk een beetje verlost van zijn sterke bewaker Gabri Urbanus kon hij slalommend lang drie tegenstanders en een verwoestend schot loslaten dat via onderkant lat weer het veld in stuitte. In de rebound was het Ian Beelen die zijn schot via keeper Boks en de paal tot hoekschop verwerkt zag worden. Toen brak dus het eerder genoemde moment van de wissel van Dylan George door Milan Klopper. Meteen na de spelhervatting kon Ian Beelen, met een prachtige tackle, de bal afpakken van Vincent Schippers en deze doorspelen naar Milan Klopper. Vanaf de rechterkant dribbelde hij het strafschopgebied in en verraste Boks in de lange hoek (0-1)
Excelsior Maasluis moest er toen ook een schepje bovenop doen. Trainer Steye Jacobs bracht direct drie wissels binnen de lijnen en de thuisploeg was daarna vaker te vinden op de ADO’20-helft. De voorwaartsen van de gastheren hadden echter het vizier niet helemaal goed afgesteld of anders stond de daar nog de stabiel keepende Nick Boom in de weg met een paar goede reddingen. Na 5 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Marco Oosting het eindsignaal en waar de gastheren ter aarde stortten begon ADO’20 alvast op het veld met het vieren van hun feestje.

Na enkele mindere uitslagen heeft ADO’20 de weg naar boven weer ingezet en kent de promovendus met een 6e plaats met 16 punten uit 9 wedstrijden natuurlijk een gedroomde seizoenstart. Komend weekend is er even rust en daarna komt op 28 oktober een andere promovendus, ACV uit Assen, naar sportpark De Vlotter.