Verlengde Sportlaan 2
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

In het duel tegen GVVV kwam  ADO'20 gehavend aan de start. Milan Zonneveld was nog niet topfit en begon op de bank, Henry Opoku, Milan Klopper en Maurizio Brenna waren disciplinair gestraft en ook Sem Kroon bevond zich bij de wisselspelers omdat hij wegens werkzaamheden de afgelopen week niet had kunnen trainen. Daardoor maakte Sam Nijman zijn rentree in het centrum van de verdediging, startte Joey Lieshout in de spits en werd het team completeerd met Jilani Helder als vleugelspeler.
Na de nipte nederlagen vlak voor de winterstop (1-2 Spakenburg, 1-0 Quick Boys) werd het ook in Veenendaal weer net niet! Nadat er met een 2-0 achterstand gerust ging worden en de aansluitingstreffer snel na de hervatting van het tweede deel viel, slaagden de Superezels er niet in om in de resterende 40 minuten de gelijkmaker te forceren.

(met dank aan Jos Beerse voor de verslaggeving)
Het is lastig om met de juiste kop het wedstrijdverslag weer te geven, maar duidelijk was wel dat de eerste helft voor GVVV was. Al in het eerste kwartier kregen de gastheren redelijk wat (kleine) kansjes.  ADO’20 op zijn beurt had via Joey Lieshout, in zijn basisdebuut, pas in de 16e minuut een serieuze kopkans. In de 23e minuut volgde er nog een gele kaart voor Daan Boerlage, in mijn optiek onterecht na een keurige sliding, maar de verder goed leidende scheidsrechter Paarhuis zag dat anders.
Binnen 4 minuten werd het vlak voor rust, niet geheel onverwachts, tovh nog 2-0 voor GVVV via twee goals van Ilias Latif, die samen met Byron Burgering de gevaarlijkste aanvallers van GVVV waren. Zodoende gingen we met een teleurstellende 2-0 achterstand de rust in.

We waren na de pauze nog maar enkele minuten aan het voetballen, toen er een goede aanval door Yaro Hirasingh werd opgezet, via een hakballetje van Joey Lieshout kwam de bal bij Ian Beelen, die de geboden kans foutloos afrondde (2-1). ADO’20 begon dus heel goed aan de 2e helft en dat had zo maar nog beter resultaat kunnen opleveren. Na een goed opgezette ADO-aanval werd de bal door GVVV niet goed weggewerkt en had de lob van Yaro Hirasingh een beter lot verdiend. Keeper Jan van Willige tikte bal uit het doel voor de voeten van Joey Lieshout. Jammer genoeg kwam de ADO-spits met zijn passen niet goed uit en slaagde er niet in om de bal voldoende snelheid te geven. Voor GVVV was dat een teken om uit een ander vaatje te tappen en meer fysieke strijd te gaan leveren. Zo kwam Mitch Willems behoorlijk hard in op Dylan George, waarbij hij overigens zelf geblesseerd raakte en enkele minuten later het veld verliet.
Zoals al aangegeven was GVVV op een andere strijdwijze overgegaan, werden er kwistig spelers één voor één gewisseld en raakten er diverse spelers veelvuldig geblesseerd. En ja, zo kan je ook de wedstrijd ontregelen en winnend over de eindstreep slepen.

Gennaro Liklikwatil, de doelman van ADO’20 die als invaller nu 9 keer in de basis is gestart, groeit per wedstrijd en deed het ook deze keer prima. Met enkele knappe reacties bleef het bij de twee tegendoelpunten, waarbij aangetekend dient te worden dat de 2e een beauty was waarbij hij alleen maar kon toekijken.

ADO’20 is ondertussen op de ranglijst wel wat afgezakt, maar met het verzorgde voetbal van vooral de 2e helft moeten we en gaan we zeker meer punten pakken! Te beginnen a.s. zondag om 14.00 uur tegen Jong Sparta op ons eigen sportpark.