Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

ADO'20 wint met 2-3 van Kozakken Boys en sleept dus de overwinning uit hert vuur. Maar daar zag het na 7 minuten niet naar uit. Op dat moment stond er 2-0 op het fraaie scorebord in Werkendam.
Vooraf kon er voldoende gezegd en geschreven worden over de confrontatie tussen Kozakken Boys en ADO'20. Dit was overigens de eerste wedstrijd ooit die beide ploegen tegen elkaar hebben gespeeld; nog nooit eerder werden de spreekwoordelijke degens gekruisd. Kozakken Boys bivakkeert in de onderste regionen van de ranglijst met slechts 7 punten uit 14 wedstrijden met als gevolg een 17e plaats. Trainer Scott Calderwood werd aan de kant geschoven en zijn taak werd overgenomen door good-old Edwin Grunholz. En ADO'20? Na een handje vol verliespartijen werd vorige week hoopvol gelijkgespeeld tegen Noordwijk. Dat betekende niet alleen een punt maar gaf ook hoop op betere resultaten gezien het vertoonde spel. Gezien de stand op de ranglijst is verliezen voor ADO'20 geen optie. Kortom; we kunnen rustig spreken van een sleutelduel.

ADO'20 begint niet goed aan de wedstrijd. Scheidsrechter Gerbert Stegeman legt al na twee minuten de bal op de stip na een wel heel lichte overtreding op Frenk Keukens, die maar al te graag naar het gras gaat. De penalty wordt door Mario Bilate foutloos binnengeschoten. ADO is even de kluts kwijt na wederom een snelle tegengoal en vijf minuten later staat het plots 2-0. De aanval van de Boys gaat via de linkervleugel, waar de bal hard wordt voorgezet. De mee opgekomen middenvelder Julian Geelhoedt duikt vogeltje vrij op voor de goal en knalt onhoudbaar de bal in de touwen. Ja, dan ben je amper begonnen en dan sta al met 2-0 achter....

Milan Zonneveld; maker van 2-1 en 2-3 (en mist ook de penalty)

Maar ADO richt zich snel op en dat resulteert al rap in de aansluitingstreffer van Milan Zonneveld. En het moet gezegd; het is een prachtige aanval. Zonneveld neemt de bal in de loop mee, zet een één-tweetje op met Maurizio Brenna en rondt zelf voortreffelijk af. Een fraaie goal die tevens zorgt voor het nodige zelfvertrouwen bij de Superezels. Halverwege moet doelman Bryan Janssen zich strekken op een afstandschot van Feyo Glim en 10 minuten later wurmt Zonneveld zich langs zijn directe tegenstander en gaat naar de grond. Ook voor dit onbenulligheidje legt Stegeman de bal op de stip. De penalty, genomen door Zonneveld, wordt uit de hoek getikt door de boomlange Kozakken Boys-doelman en hiermee gaat de kans op de gelijkmaker verloren.

Maar nog geen vijf minuten daarna blundert diezelfde Janssen opzichtig. Het is opnieuw Glim die een afstandschot in huis heeft. Janssen lijkt de bal in eerste instantie te stoppen, maar vervolgens dwarrelt de bal toch over de doellijn en staan de partijen weer op gelijke hoogte.

Feyo Glim: maker van de 2-2

Na de rustpauze zien we eerst een enorme kans voor invaller Dilivio Hoffman. Zijn inzet gaat, tot ontzetting van de Kozakken Boys-aanhang, rakelings over het doel van Gennaro Liklikwatil. En vlak daarop is het Brenna die van zich doet spreken. Zijn eerste schot wordt geblokt door de laatste man van Kozakken Boys en zijn tweede schot dwingt Janssen tot een uitstekende redding. Vlak daarop mist Beelen een opgelegde kans na een prachtige kapbeweging. Maar ADO drukt niet door en laat de gastheren weer in de wedstrijd komen. Dat leidt overigens niet tot veel gevaar voor de ADO-goal.

Yaro Hirasingh: handen vol

De gevaarlijkste man aan de kant van de thuisploeg is invaller Hoffman waar Yaro Hirasingh zijn handen vol aan heeft. Maar de beste kans is voor ADO. Zonneveld wordt in de diepte weggestuurd maar op het moment supreme krijgt hij de bal net niet onder controle. Beide teams schieten met een gelijkspel niet veel op en er onstaat een boeiende slotfase; een heus gevecht om de winst. En de winst komt er voor ADO. Ian Beelen heeft in de 86e minuut een prachtige dieptepass in huis waarmee hij zijn spits Zonneveld vrij zet voor de keeper. De jonge ADO-spits faalt niet en tikt beheerst de 2-3 binnen. En in absolute slotfase tikt Liklikwatil nog een harde pegel onder de lat vandaan, waarmee hij twee punten redt voor zijn ploeg.

Gennaro Liklikwatil; uitstekende redding in de slotfase

ADO doet dus wat het gezien de ranglijst ook had moeten doen: winnen. En terugkomen van een 2-0 achterstand, dat zie niet zo vaak en dat is zeker een compliment waard. Komende zaterdag 9 december komt koploper Spakenburg naar De Vlotter. ADO kan dan laten zien wat het kan tegen de lijstaanvoerder.

Jeoy van Esveld: officieel debuut in ADO 1 als invaller

Opstellingen:
Kozakken Boys: Bryan Janssen, Frenk Keukens, Niek Hoogveld (89' Sven van Ingen), Lorenzo Piqué (46' Jeffrey Neral), Jetho Mashart, Phillippe van Arnhem (46' Dico Jap Tjong), Lowie van Zundert (67' Sergio Tremour), Gwaeron Stout, Julian Geelhoedt, Johnny Lommers (46' Dilvio Hoffman) en Mario Bilate.

ADO'20: Gennaro Liklikwatil; Henro Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh; Ted Amson (70' Jilani Helder), Feyo Glim, Maurizio Brenna; Dylan George (81' Joey van Esveld), Milan Zonneveld en Ian Beelen (92' Nino van den Heuvel).

Scheidsrechter Gerbert Stegeman fluit een warrige wedstrijd en houdt, ondanks twee penalty's, de kaarten op zak.