De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

ADO'20 verliest vanmiddag in het natte Hardenberg met 1-0 van HHC. En weet nu ook hoe Heracles zich voelt dat afgelopen woensdag door hetzelfde HHC werd uitgeschakeld voor de beker.
Het is vanmiddag allemaal wat minder spectaculair en in tegenstelling tot Heracles krijgt ADO'20 wel degelijk kansen maar het resultaat is hetzelfde.door_Peter_Hekman_.jpg
Voorafgaand aan de wedstrijd staan HHC Hardenberg en ADO'20 puntgelijk met 16 uit 10. Dat HHC een plekje hoger staat, is te danken aan een beter doelsaldo. Na een sterke seizoenstart zit er bij de Hardenbergers wat zand in de motor. De gememoreerde overwinning in de beker op Heracles afgelopen woensdag heeft de ploeg van Pascal Diender weer het nodige zelfvertrouwen gegeven.

De wedstrijd begint net op het moment dat de regen Hardenberg heeft bereikt en het blijft de gehele wedstrijd nat en koud. En eerlijk gezegd worden we van het vertoonde spel ook niet echt opgewarmd. Het eerste kansje is voor de gasten uit Heemskerk in de persoon van Milan Klopper; zijn inzet leidt tot een corner waar vervolgens niets uitkomt.

Milan Klopper; eerste kansje

Na een klein kwartiertje komt de thuisclub op 1-0. De aanval begint op de linkerflank waar Thomas Reinders op avontuur gaat. Hem wordt de weg buitenom afgesloten en dus probeert hij het binnendoor. Hij bezorgt de bal uiteindelijk bij Steijn Strijker die met een leep steekpassje Jesper Drost vrijzet voor invaller-doelman Gennaro Liklikwatil. Hij rondt het keurig af maar uit eigen waarneming moet ik constateren dat hij 100% buitenspel staat. De grensrechter van dienst, Demian van Grieken, die duidelijk niet op één lijn staat, houdt echter de vlag omlaag en dus wordt het doelpunt goedgekeurd.

De aangever Strijker krijgt in de 19e minuut nog een fraaie schietkans maar zijn inzet vliegt over de goal. Daarna moet hij noodgedwongen uitvallen met een blessure; zijn vervanger is Joerie Church die verder een onopvallende wedstrijd speelt. En ADO'20 dan? Tsja, de Superezels kunnen aanvallend geen potten breken. De jonge ADO-spits Milan Zonneveld wordt aan banden gelegd door Thom Olde Weghuis; de weer fitte Klopper heeft weinig in de melk te brokkelen tegen Danny Bouws en de enige die nog voor een klein beetje gevaar zorgt, is Dylan George, maar zijn acties lopen keer op keer op niets uit.

Milan Zonneveld valt uit met blessure

Na de theepauze zien we een wat meer aanvallend ingesteld ADO. Dat levert al direct een enorme kans op voor de jonge middenvelder Ian Beelen, maar in plaats van te schieten besluit hij te passen. Met zonder resultaat. In de 53ste minuut een tegenvaller voor de Heemskerkers. Zonneveld moet geblesseerd het veld verlaten; zijn vervanger is Jilani Helder. De grootste kans ontstaat in de 59ste minuut. George stelt Maurizio Brenna in staat op doel te pegelen, maar de inzet wordt door de Hardenbergse doelman Jorick Maats uitstekend gekeerd. Een prima redding die HHC op dat moment ook even nodig heeft.

Maurizio Brenna ziet zijn inzet gestopt

Hierna zakt de wedstrijd wat in en krijgt de thuisclub wat kansen. Invaller Noah ten Brinke schiet rakelings over; laatste man en sterkhouder Pascal Mulder stoomt mee op maar krijgt op het beslissende moment zijn voet niet lekker tegen de bal en in de slotfase is het ADO-aanvoerder Sem Kroon die met een meesterlijke verdedigingsactie de 2-0 voorkomt.

Een bijzonder moment in de laatste minuten. Kroon en invaller Sander Egbers raken gelijktijdig keihard de bal; gevolg: de bal is lek. Dat heb ik nog nooit eerder gezien. Een nieuwe bal en verder via een scheidsrechterbal. We noteren in de 87e minuut nog een doelpoging van Yaro Hirasingh, die een uitskende wedstrijd speelt, maar zijn inzet gaat over. ADO kan geen vuist meer maken en moet in HHC Hardenberg de meerdere erkennen. Onze felicitaties gaan naar trainer Pascal Diender en zijn team.

Yaro Hirasingh speelt een uitstekende wedstrijd

ADO verliest, na vorige week thuis tegen ACV met 1-2, nu uit met 1-0. van HHC Het gevolg is dat de Heemskerkers een plaatsje zakken op de ranglijst maar nog altijd keurig in het linkerrijtje staan. Volgende week zondag volgt de thuiswedstrijd tegen hekkesluiter FC Lisse en dan zou een overwinning toch mogelijk moeten zijn.

Opstellingen:
HHC Hardenberg: Jorick Maats; Danny Bouws, Pascal Mulder, Thom Oude Weghuis (57' Noah ten Brinke), Ashwin Manuhutu; Jesper Drost ('81 Kay Wissink), Thijmen de Lange, Matias Jones Mourigan; Rob van der Leij ('81 Sander Egbers), Steijn Strijker('34 Joerie Church) en Thomas Reinders.

ADO'20: Gennaro Liklikwatil; Henry Opoku, Sem Kroon, Sam Nijman ('46 Nino van den Heuvel), Yaro Hirasingh; Feyo Glim, Ian Beelen, Maurizio Brenna ('64 Ted Amson); Dylan George ('85 Jan Willem Tesselaar), Milan Zonneveld ('55 Jilani Helder) en Milan Klopper.

Scheidsrechter Tim Visser geeft geel aan Olde Weghuis, Egbers en De Lange van HHC en Glim van ADO'20.