Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Na een reeks van negatieve prestaties stonden de Superezels zondag tegen AFC als een paal! Een superieure eerste helft had een beter resultaat verdiend dan de 0-0 tussenstand.
Na de pauze leken de in het voilledig rood geklede Amsterdammers, hun geuzennaam The Reds volledig waarmakend, terug te slaan, maar zonder enig resultaat. Kenmerkend daarbij is het feit dat ADO'20-doelman Mike Grim eigenlijk een betrekkelijk rustige middag kende. De ADO-voorwaarsten wisten daarentegen wel raad met hun scoringsmogelijkheden. Een 3-0 overwinning als een niet meer dan terechte uitslag!Verslaggeving_Lou.jpg

Op een zonnige zondagmiddag vond op sportpark De Vlotter de spannende confrontatie plaats tussen ADO'20 en de in het volledig rood geklede AFC.  De sfeer vooraf was gespannen, de ADO’20-supporters hadden al weken lang niet kunnen genieten van de volle winst en waren dus vol verwachtingen voor wat komen zou.
De eerste helft begonnen de Superezels vol overtuiging, vastberaden om de controle over de wedstrijd te grijpen. Ze domineerden het spel en zetten AFC onder druk. Dat resulteerde in een veldoverwicht en een groot aantal hoekschoppen, maar helaas geen doelpunten.

Na de rust kwamen de Amsterdammers met meer overtuiging uit de kleedkamer en probeerden ze het momentum in hun voordeel te kantelen. Echter, al snel nam ADO'20 opnieuw het heft in handen. In de 60e minuut was het raak voor de thuisploeg. Een slimme dieptepass van Jan-Willem Tesselaar bereikte Milan Zonneveld, die de opkomende Milan Klopper wist te vinden. Met behendigheid en precisie dribbelde Klopper langs de verdediging en omspeelde doelman Gijs van Zetten, waardoor ADO'20 op voorsprong kwam (1-0).

Vanaf dat moment werd AFC gedwongen om meer risico's te nemen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Echter, ADO'20-doelman Mike Grim hoefde maar zelden zijn kwaliteiten te tonen, zoals eigenlijk gedurende de hele wedstrijd. Een compliment voor het collectief zoals ADO’20 zich zondagmiddag manifesteerde.
AFC-trainer Benno Nihom probeerde nog wel met een aantal tactische wissels het tij te keren, maar tevergeefs. Zelfs de inbreng van pinchhitter Melvin Platje leverde niet het gewenste resultaat op.
Tot overmaat van de Amsterdamse ramp maakte de defensie van AFC in de slotfase nog een aantal cruciale fouten, waardoor ADO'20 verder kon uitlopen. In de 82e minuut was het Milan Zonneveld die het net wist te vinden (2-0), gevolgd door een late goal van invaller Jilani Helder in de 90e minuut (3-0).
Met deze doelpunten werd de overwinning van ADO'20 definitief beklonken, en kon het ADO’20-publiek voor het eerst sinds lange tijd weer luidkeels juichen voor de verdiende 3-0 zege .
Volgende week is er een inhaalprogramma en is ADO'20 vrij, daarna gaan we op 16 maart op bezoek bij Katwijk en een week later op sportpark De Vlotter het belangrijke duel tegen Excelsior Maassluis