Laan van Poot 38 C
2566EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3653131

ADO'20 heeft een zwaar-bevochten maar zeer nuttige overwinning geboekt. Er werd met 0-1 van Scheveningen gewonnen. Daar was eigenlijk niets op af te dingen maar een paar keer zat er bij doelman Grim een engeltje op de lat.

Voorafgaand aan de wedstrijd had onze webmaster Lou Koopman de vraag gesteld: 'to be or not te be', hiermee het belang van de wedstrijd onderschrijvend. Het werd 'to be' door een 0-1 overwinning op SVV Scheveningen. Het doelpunt valt in de 31e minuut. Er gaat een schittende pass van Sem Kroon aan vooraf. Hij ziet Milan Zonneveld de ruimte in sprinten en zijn pass is precies op maat. En het afronden van Zonneveld is ook om door een ringetje te halen; hij lobt de bal keurig over doelman Sven van der Maaten heen. Het doelpunt valt precies in de periode dat ADO de wedstrijd naar zich toe trekt, na een wat aarzelend begin.

Er wordt in Den Haag om helf drie afgetrapt in dezelfde opstelling als vorige week tegen De Treffers. Dat betekent dat Nino van den Heuvel als extra verdediger staat opgesteld en dat Zonneveld en Milan Klopper de twee-koppige aanval vormen. Met de jonge Joey van Esveld voor de geblesseerde Feyo Glim staat er een elftal dat De Treffers een uur lang zeer goed partij heeft gegeven en waar invaller hoofdtrainer Mitchel Haijen (Roy van der Mije is herstellende van een kleine medische ingreep) vertrouwen in heeft.
Nino van den Heuvel speelt een prima wedstrijd
Er staat veel op het spel; ADO staat voorafgaand aan de wedstrijd op de 14e plek met 20 uit 20; Scheveningen staat op de 15e plek met 19 uit 20. Er is beide ploegen dus veel aangelegen om voor de winst te gaan. De beginfase is van beide kanten wat aftastend maar naar 9 minuten ligt de bal ineens in het netje bij Van der Maaten. Het doelpunt vindt geen genade in de ogen van het trio; buitenspel. Halverwege de eerste helft neemt Daan Boerlage een vrije trap die door diezelfde Van der Maaten tot hoekschop wordt verwerkt. En even later laat Zonneveld zich gelden. Na een prachtige sleep-beweging speelt hij zich vrij maar zijn inzet wordt geblokt.
Milan Zonneveld maakt de winnende
Na een half uurtje spelen staat er toch 0-1 op het scorebord. De goal is prachtig (zie hierboven) en op dat moment is de voorsprong ook terecht. Scheveningen kan geen vuist maken en doelman Mike Grim hoeft nauwelijks in actie te komen. Vlak voor de rust zien we een fraaie actie van Van Esveld maar zijn schot wordt gestopt door de Scheveningse doelwachter.

Na de pauze zien we een aandringend Scheveningen. Eerst kopt Mike de Niet de bal op de lat na ongelukkig uitverdedigen van Boerlage en even later grijpt Sem Kroon in door middel van een gedurfde sliding maar waar heel Scheveningen schreeuwt om een penalty geeft scheidsrechter Sturm geen krimp. De thuisclub krijgt wel wat kansjes maar ADO-doelman Grim blijft eenvoudig overeind. Na een uur spelen glipt Van Esveld langs zijn man en geeft een strakke voorzet. Deze wordt door verdediger Jari de Jong net voor de instormende Zonneveld weggekopt. Of was het zijn arm? Maar opnieuw geen pingel.
Mike Grim houdt zijn doel schoon
In de 72e minuut krijgt routinier Lex Immers een levensgrote kans maar geheel vrijstaand voor Grim schiet hij in de grond. Wat Scheveningen ook probeert, de ploeg is niet in staat het net te vinden en hoe langer de goal uitblijft, hoe vervelender het wordt voor de wit-groene thuisploeg. Dat zien we aan een echte 'frustratie-tackle' van Immers op invaller Dylan George. Hij schopt de snelle ADO-aanvaller bijkans doormidden maar mag van de referee blijven staan; hij krijgt slechts geel. Hierna wordt het over en weer wat onvriendelijk en dat levert Jari de Jong zijn tweede geel en dus rood op.
Sem Kroon is de rots in de branding
ADO blijft overeind en met een beetje meer gogme moet het eigenlijk op 0-2 komen maar daar maalt niemand om; de overwinning is een feit. En omdat Rijnsburgse Boys, de volgende tegenstander van ADO, verliest van GVVV stijgen de Superezels ook nog een plaatsje van 14 naar 13. Volgende week iedereen te carnaval en de week daarna volgt wederom een belangrijke pot; thuis tegen Rijnsburg.

Opstellingen:
schev.pngSVV Scheveningen:
Sven van der Maaten; Kevin Gómez-Niëto (69' Tommie Beugelsdijk), Robert van Koesveld, Ruben Koorndijk, Mitchell de Vlugt, Jordy Strooker (85' David Kappel), Mike de Niet, Taygeorni Elvilia (69' Mehmet Aldogan), Lex Immers en Ian van Baalen (63' Virgil Jjin Asjoe).
ADO_removal.ai_0e421214-3275-450a-abe5-f988f9bcc1a3.pngADO'20:
Mike Grim; Henri Opoku, Sem Kroon, Nino van den Heuvel, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh; Ted Amson (85' Jan Willem Tesselaar), Maurizio Brenna (78' Sam Nijman), Joey van Esveld (69' Dylan George); Milan Klopper en Milan Zonneveld.

Scheidsrechter Sturm geeft geel aan De Jong (80' en 92' dus rood); Immers (84'), De Vlugt (85') van Scheveningen en Hirasingh (90') van ADO'20