Emauslaan 2
2012PH
HAARLEM
tel. 023-5287085

Zaterdagochtend werd ik door Lou Koopman gebeld of ik een sfeerverslagje wilde maken van KHFC tegen ADO’20, omdat de vast verslaggevers in Haarlem niet aanwezig konden zijn.Ondanks de dreigende luchten kwamen de spelers onder de voetbalmars het veld op, wat so wie so sfeervol is. De eerste minuten gaf een fel ADO’20 te zien, met na 3 minuten een goed schot van Daan Boerlage, die door doelman Mitchel Michaelis over het doel werd getikt.
Vervolgens was daarna de ADO’20-koek eigenlijk op en de gehele eerste helft kwam het ADO’20-collectief er nauwelijks nog aan te pas. Na 15 minuten werd Danny Lute uitgekapt en leek het schot van Max Veerman houdbaar, maar was het helaas toch 1-0. En ook weer  een kwartier later werd een hoge bal van KHFC door de gehele  ADO’20-verdediging, inclusief de doelman, niet goed beoordeeld en kon Levi de Wild ongehinderd inkoppen (2-0). Dat leek ook de ruststand te worden totdat in de 41e minuut door arbiter Nick Tunnissen een terechte penalty werd gegeven na een te late en harde tackle van Sem Kroon. Mike Grim pakte echter, de bal die goed in de hoek werd geschoten, op knappe wijze. Een paar minuten later werd Mike alsnog gepasseerd door een schijnbaar houdbaar schot(je) zodat we met toch een 3-0 achterstand de kleedkamers moesten opzoeken.
Na de rust kwamen er bij de Superezels drie verse krachten in het veld waardoor het Heemskerkse collectief een betere indruk maakte dan de eerste helft.  Echte kansen werden helaas niet gecreëerd. Het was zelfs aan Mike Grim te danken dat hij, na balverlies op het middenveld, op voortreffelijke wijze de 4-0 wist te voorkomen
Gelukkig bleef het verder de gehele middag droog, maar om nu te zeggen dat het een sfeervol middagje was? Nee, dat zeker niet!
Zondag tegen AFC zal het echt anders en beter moeten.

Opstellingen
KHFC
KHFC_vrij.pngMitchel Michaelis, Marijn Ploem, Gerry Vlak, Flip Klomp (Danny Ramdajanamsingh), Jacob Noordmans,Joas Kors, Yassine Bouchnafa (87 Roy Castien), Levi de Wild (75 Robin Eindhoven), Wessel Boer, Max Veerman en Ruben Heeremans

ADO'20
ADO.pngMike Grim, Henry Opoku (69 Denzel Prijor), Daan Boerlage (46 Jilani Hleder), Sem Kroon (87 Teun Groot), Danny Lute (46 Yaro Hirasingh), Marurizio Brenna, Ted Amson, Sam Nijman, Joey van Esveld (46 Dylan george), Milan Zonneveld en Milan Klopper.

Scheidsrechter Nick Tunnissen hield de kaarten op zak.

Verslaggeving: Jos Beerse

En het wedstrijdverslag van het Noordhollands Dagblad van Rob Spierenburg

Voor de tweede maal dit seizoen had Koninklijke HFC niets te vrezen van ADO ’20. Na de 1-4 in Heemskerk in september van het vorig jaar, werd het zaterdag in eigen huis 3-0 voor de Haarlemmers.
Door deze zege heeft de Koninklijke 31 punten verzameld en staat het op een comfortabele elfde positie. Al is trainer Gertjan Tamerus er niet de man naar om in deze fase van de competitie (HFC heeft nog twaalf duels te gaan) een woord als ’comfortabel’ in de mond te nemen. Van het begrip ’veilig staan’ wil hij al helemaal niks weten. ,,We hebben nog negen of tien punten nodig om nacompetitie te ontlopen’’, klonk zijn sobere analyse.
Gisteren werd nog maar eens duidelijk dat het evenwicht in het elftal van Tamerus na de korte winterstop volledig is teruggekeerd. Met name de vijf koppen tellende laatste linie staat als een huis. Aan de rechterkant heerst Max Veerman. Op links doet nieuwkomer Flip Klomp in iets mindere mate hetzelfde. Tegen ADO ’20 speelde Wessel Boer in het centrum een foutloze wedstrijd.
Credits
Maakte de tussentijds van IJsselmeervogels teruggekeerde Haarlemmer vorig week tegen GVVV als invallende gelegenheidsspits de ultra late gelijkmaker, gisteren deelde Boer vanaf het eerste fluitsignaal in het centrum van de verdediging de lakens uit. Boer verdiende een publiekswissel, maar kreeg die niet. ,,Omdat de scheidsrechter geen extra tijd toekende’’, baalde Tamerus als een stekker van het moment waarop Maxwell Frimpong als vervanger van de uitblinkende Boer langs de kant stond te wachten toen het laatste fluitsignaal klonk.
In de 25ste minuut opende Max Veerman namens de thuisploeg de score. Na een uitstekende breedtepass van Marijn Ploem kwam Veerman rechts in het strafschopgebied in balbezit en rondde fraai af met links. Even later was het Veerman die de assist verzorgde, waaruit Levi de Wilde scoorde. De spits timede perfect, torende hoog boven iedereen uit en kopte beheerst binnen.
De allesbeslissende 3-0 viel op slag van rust. Nadat Yassine Bouchnafa een terecht gegeven strafschop vergat te verzilveren - doelman Mike Grim bokste de slap ingeschoten bal over de achterlijn - nam de spits na de aansluitende afgeslagen hoekschop revanche op zichzelf door vanaf 20 meter spatzuiver te scoren.

De drie opdoffers in korte tijd waren bij ADO ’20 te hard aangekomen om er na de rust nog een wedstrijd van te maken. Het elftal van trainer Van der Mije wilde wel maar kon niet, terwijl de mannen van Tamerus wel konden, maar niet meer wilden. Logisch dat de prima fluitende Nick Tunnissen besloot om er niet één overbodige seconde aan toe te voegen. Dat hij daarmee Wessel Boer van een publiekswissel beroofde, zal de man uit Venray Limburgse droge worst zijn geweest.