Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

In het thuisduel tegen ACV kreeg ADO'20 in de blessure tijd de 1-2 om de oren. Zaterdag j.l. in Assen kreeg de ploeg uit Assen in de blessuretijd de gelijkmaker om de oren. Een beetje gerechtigheid, zou je kunnen zeggen.

ACV begon het duel redelijk agressief en zette daarbij hoog druk, maar ADO’20 voetbalde zich er redelijk goed onderuit. Dat leidde in de 8e minuut tot een mooi schot van Daan Boerlage. De wedstrijd golfde redelijk evenwichtig op en weer, met een iets sterker ACV wat in de 24e minuut ook de 1-0 opleverde. Een crospass naar de linkerkant werd direct voorgezet door Boy Spijkerman bij de 2e paal waarbij hij Yaro Hirasingh net iets te snel af was, de bal op de grond viel en daar waar we dachten we dat Mike Grim de bal zou pakken, zette Freddy Quispel zijn voet tegen de bal en was het 1-0.
ADO herpakte zich en werden sterker dat in de 28e minuut tot een goede aanval leidde met een wederom goed schot van Daan Boerlage. ACV-doelman Ramon Nijland stond echter op de goede plaats en wist het ADO-gevaar ongedaan te aken. In de 32e minuten was daar dan de goede pass van Milaan Klopper op Dylan George, die beheerst de bal in de uiterste hoek schoot (1-1).
De laatste 10 minuten van het eerste deel was ADO ‘20 iets sterker, maar kansen kwamen er niet meer.

De 2e helft was zegge en schrijven één minuut aan de gang of ACV scoorde de 2-1. Ik stond met een aantal betrokken ADO’20-supporters, maar niemand kon mij vertellen hoe dat nou kon gebeuren??
ADO’20 werd naarmate de tweede helft vorderde beter en beter en bracht ACV in de roblemen, wat diverse kansen/kansjes tot gevolg had voor Millan Klopper, Henry Opoku, Daan Boerlage en twee kopkansen voor Dylan George en Yaro Hirasingh. Door het aanvallend spelende ADO’20 kreeg ook ACV nog kansen en in de 87 minuut zelfs nog een hele grote kans, maar gelukkig voor de aanwezige ADO’20-supporters schoot Niels Grevink naast het ADO’20-doel..
Deze keer mocht ik ook het wedstrijdverslag voor Heemskerk FM doen en net toen de studio vroeg “Praat de laatste minuten maar vol!” had ik het genoegen om live de prachtige actie van Sam Nijman te mogen verslaan. Circa 5 meter over de middellijn kreeg Sam de bal, met een hakje achter zijn standbeeld was hij zijn tegenstander kwijt (zat in het bos😏), dribbelde hij een meter of acht en schoot daarna de bal in de uiterste hoek en bracht daarmee zeer terecht de eindstand op 2-2. ADO’20 verdiende dit punt absoluut, want ze bleven het gehele duel in een goed resultaat geloven.
Verslaggeving Jos Beerse

Opstellingen
ACV.jpgACV
Ramon Nijland, Nande Wielink, Luka Prijic, Pascal Huser (80 Rick Boyer), Freddy Quispel (86 Mark Jagt), Giovanni Zwikstra (80 Niels Grevink), Lars Dijks, Tapmahoe Sopacua (86 Yannick Hettinga), Arnoud Bentum, Boy Spijkerman (74 Jaap van Dijk) en Karim Bannani
ADO_removal.ai_0e421214-3275-450a-abe5-f988f9bcc1a3.pngADO'20
Fred grim, Henry Opoku (88 Denzel Prijor), Sam Nijman, Sem Kroon, Yaro Hirasingh, Maurizio Brenna, Daan Boerlage, Milan Klopper, Joey van Esveld (69 Milan Zonneveld), Jan-Willem Teselaar (46 Jilani Helder) en Dylan George (72 Souffiane Reclaoui).

45e min. ruststand 1-1
47 min 201 stift Arnoud Bentum