Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

ADO'20 boekt een even belangrijke als fraaie overwinning op een pover Scheveningen. Na 90 minuten voetbal op het snikhete kunstgras van De Vlotter staat er 4-1 op het scorebord. Dat betekent drie punten voor de Superezels en daarop is helemaal niets af te dingendoor_Peter_Hekman_kopie.jpg

Het is goed toeven op De Vlotter. De thermometer geeft een kleine 30 graden aan en de meeste toeschouwers kiezen voor de schaduw van de tribune; ik geef ze geen ongelijk. Ondanks de hitte leggen de beide ploegen een fraai schouwspel op de mat. ADO'20 is de competitie eigenlijk best goed begonnen met een gelijkspel tegen GVVV, een winstpartij bij Jong Sparta en een verlies bij De Treffers. De Scheveningers behaalden drie punten uit evenveel wedstrijden en hadden dus belang bij een overwinning. Die er niet inzat vanmiddag.

ADO'20 begint sterk aan de wedstrijd. Het levert twee kansen op. Allereerst een schot van Reclaoui maar de inzet wordt stijlvol uit de hoek getikt door doelman Van der Maaten. En even later is de inzet van Beelen niet hard genoeg om diezelfde Van der Maaten in verlegenheid te brengen. De aanval is echter zeer fraai en laat zien dat de Superezels over de nodige klasse beschikken.

In de 20ste minuut is het even schrikken wanneer Van Baalen lijkt door te breken maar door Opoku wordt gestopt. De matig leidende scheidsrechter Te Kloeze ziet er een overtreding in van de ADO-routinier en geeft geel terwijl de meeste toeschouwers juist een overtreding van Van Baalen menen te zien. Even later schoffelt De Niet Hirasingh ondersteboven waarbij Te Kloeze de gele kaart op zak houdt. Maar in de minuut die daarop volgt, legt de scheids de bal op de stip. De jonge ADO-spits Helder wordt binnen de zestien aangetikt en de pingel wordt koelbloeding benut door Boerlage: 1-0.

Daan Boerlage: benutte penalty: 1-0

Voor de rust zien we nog twee grote kansen, eerlijk verdeeld over de beide teams. De eerste is voor Helder; zijn inzet wordt gekeerd door Van der Maaten en in de rebound komt Beelen net niet goed uit met zijn passen. En de tweede is voor de zevenendertigjarige Scheveninger Immers maar zijn inzet hobbelt net voor langs. Ruststand 1-0.

Jilani Helder: prima wedstrijd

Ook in de tweede helft komt ADO goed uit de kleedkamer. Een lange bal van achteruit bereikt Helder maar zijn inzet treft geen doel. Maar in de 57e minuut is het wel raak. De aanval is prachtig en via diverse schijven komt de bal voor de voeten van Reclaoui. Die schiet hard op Van der Maaten en uit de rebound is het Beelen die van dichtbij de verdiende 2-0 binnentikt. Scheveningen recht de rug en probeert de aansluitende treffer te forceren. Dat lukt bijna ware het niet dat de inzet van De Niet boven Grim op de lat terechtkomt.

Ian Beelen: maker van 2-0 en Man of The Match

Na de drinkpauze komt Zonneveld binnen de lijnen; hij vervangt Reclaoui. Hij staat nog geen 8 seconden in het veld of de bal ligt al in het netje. De bal wordt doorgekopt door Helder en Zonneveld rondt beheerst af: 3-0. De aanval is prachtig en in feite is de wedstrijd dan gespeeld. In de 76e minuut brengt Zonneveld de score zelfs op 4-0; hij rondt de prachtige voorzet van Brenna beheerst af en dan zit ADO helemaal op rozen. Dat invaller Gouda nog de 4-1 binnenwerkt, het lobje is zeer fraai, doet er in feite niet meer toe. En vlak voor tijd had Zonneveld nog bijna de hattrick op zijn schoen maar Van der Maaten voorkomt een nog groter verlies voor zijn ploeg.

Milan Zonneveld: 3-0 en 4-0

ADO boekt een fraaie overwinning en staat vooralsnog met 7 uit 4 op de zesde plaats in de rangschikking. Een prima begin in de tweede divisie en het smaakt naar meer. Aanstaande zaterdag 16 september staat Rijnsburgse Boys (6 uit 3) tegen ADO op het programma. En met Zonneveld weer in de ploeg weet je het maar nooit....

Opstellingen:
ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku (82' Sam Nijman), Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (82' Denzel Prijor); Ted Amson, Maurizio Brenna (82' Feyo Glim), Ian Beelen; Soufinane Reclaoui (70' Milan Zonneveld), Jilani Helder en Danny Lute (85' Jan Willem Tesselaar).

Scheveningen: Sven van der Maaten; Kevin Gomez-Nieto, Robert van Koesveld, Rubin Koorndijk, Mitchell de Vlugt, Jordy Strooker, Mike de Niet (78' Delano Gouda), Virgil Tjin Asjoe (61' Julian Markvoort Beke), Jari de Jong (61' Taygeorni Evilia), Lex Immers en Ian van Baalen.

Scheidsrechter Jorn te Kloeze geeft geel aan Opoku en Grim van ADO'20.

Voor samenvatting en interview van Eyecons; zie HIER

Het wedstrijdverslag in het Noord Hollands Dagblad van Ron Weinbrechter kijk HIER