Lavendelstraat 2
3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

ADO'20 doet goede zaken in de tweede divisie en wint met 0-1 van Jong Sparta, dat de eerste helft het betere van het spel heeft. In de tweede helft wordt ADO steeds sterker, krijgt verschillende kansen en weet door een fraaie goal van Brenna de overwinning naar zich toe te trekken. door_Peter_Hekman_kopie.jpg

Jong Sparta speelt voorlopig haar thuiswedstrijden in Maassluis op sportpark Dijkpolder van Excelsior Maassluis. Dit tot het nieuwe trainingscomplex van Sparta in Rotterdam gereed is. Wanneer de wedstrijd op het punt van beginnen staat, klinkt het aloude Sparta-lied uit de luidsprekers maar dat is het allemaal net niet; dat klinkt een stuk beter op Spangen.

De eerste helft is voor Jong Sparta. De Rotterdammers zijn snel en combineren erg goed en daar heeft ADO zienderogen veel moeite mee. De ADO-spelers geven de Rotterdammers te veel ruimte en komen zodoende niet in het duel, zoals dat heet. En voeg hierbij de snelle rechtsback van Sparta, Den Haan, die Hiransingh keer op keer te snel af is en het overwicht van Jong Sparta is verklaard. Het levert ook een paar kansen op, maar de eerste is aan Dean Zandbergen niet besteed. En ja, als u denkt "die naam komt me bekend voor" dan kan ik melden dat dit klopt. Hij is overgekomen van TOGB en wist er vorig seizoen tegen ADO drie in te prikken in de met 6-0 verloren wedstrijd TOGB-ADO. Vandaag lukt dat niet, dat is duidelijk.

Doelman Mike Grim: fraaie reddingen

Doelman Grim moet twee keer handelend optreden bij afstandschoten van Yuksel en Vianello en doet dit uitstekend. Halverwege de eerste helft lijkt het zomaar 0-1 te worden. De corner komt van rechts en komt via de kluts bij Reclaoui terecht die van dichtbij binnenschuift. De treffer wordt echter geannuleerd wegens buitenspel. Vlak voor de rust komt Opoku gevaarlijk door maar zijn schot wordt gestopt door de lange Sparta-doelman Reitmaier.

Na de rust is het eerste kwartier wederom voor de mannen van trainer Jeff Stans maar de kansen zijn niet besteed aan Zandbegren en Lourens. Maar na een kwartier komt ADO steeds beter in de wedstrijd. De eerste kans is voor Lute maar hij komt in kansrijke positie niet goed meer bij de bal, die in het zijnet verdwijnt. En even later krijgt aanvoerder Amson de bal voor zijn voeten maar zijn schot scheert de lat zoals dat heet. En even later is het de naar rechts uitgeweken Helder, die zich vrij draait en met links een pegel aflevert die ook rakelings over gaat.

Aanvoerder Ted Amson: schot scheert de lat

Jong Sparta is gewaarschuwd en heeft overtredingen nodig om ADO te bedwingen. In de 81ste minuut krijgt ADO een vrije trap waar Boerlage zich over ontfermt. Zijn prachtige trap brengt de bal precies op het voorhoofd van Brenna die doelman Reitmaier kansloos laat: 0-1. En niet veel later komt Beelen in kansrijke positie maar zijn inzet gaat voorlangs.

Maurizio Brenna: 0-1

In de slotfase, scheidsrechter Mike de Bruijn trekt maar liefst 7 minuten blessuretijd bij, zet Jong Sparta alles op alles om alsnog de gelijkmaker af te dwingen, maar de ADO-defensie, met opnieuw een hoofdrol voor Kroon, houdt prima stand.

De afdronk is dat ADO zeer tevreden mag zijn met deze seizoenstart; vier punten uit twee wedstrijden. Maar om een rol van betekenis te spelen in de tweede divisie moet er nog wel een schepje bovenop. Het tempo ligt een stuk hoger dan de meeste spelers gewend zijn. Maar aan de andere kant; een goed begin is het halve werk....

Sem Kroon: prima wedstrijd

Opstellingen:
Sparta.pngJong Sparta: Kaylen Jermaine Danny Reitmaier; Jay den Haan (90' Kjeld van den Hoek), Max de Ligt, Augustin Drakpe, Bob Roodenburg (80' Constantijn Schop); Delano Vianello, Dylan van Wageningen (66' Rayvian Rosario), Dano Lourens (80' Jorn Triep); Mehmet Yulsel, Dean Zandbergen en Jesse Bal (66' Luuk Admiraal).

ADO_removal.ai_0e421214-3275-450a-abe5-f988f9bcc1a3.pngADO'20: Mike Grim; Henry Opoku (83' Nino van den Heuvel), Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (53' Denzel Prijor); Ted Amson (88' Feyo Glim), Ian beelen, Maurizio Brenna; Soufiane Reclaoui, Jilani Helder en Danny Lute (88' Jan Willem Tesselaar).

Scheidsrechter De Bruijn geeft geel aan Zandbergen, Den Haan, Yulsel en Rosario van Jong Sparta en Reclaoui van ADO'20