Competitieweg 22
1318EA
ALMERE
tel. 06-20602316

Na twee keer 45 minuten moesten de Superezels, na floop van het duel tegen Jong Almere City, tegen een 4-1 achterstand aankijken. En op basis van de tweede helft was het ook een terechte uitslag.

Na een vroege tegengoal kwam ADO'20 al snel terug in de wedstrijd. Het was Dylan George die bij een goed opgezette aanval via Henry Opoku met een strak schot kon scoren. Daarna ontspon zich een gelijk opgaand duel, waarbij in de eindfase, richting rust, de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen voor de Superezels waren. Verdedigend werd de Almere-aanval in ieder geval geen centimeter ruimte gegeven, maar aanvallend stond het vizier van de ADO'20-voorwaartsen helaas niet op scherp .

foto Pro Shots

Net als voor de pauze kwam ADO'20 in de 55e min. ook al snel op achterstand en liep daardoor weer achter de feiten aan. Op een enkele uitzondering na, kon er in het vervolg geen afdoende weerstand meer geboden worden. Jong Almere City oogde dynamischer, fitter en legde ook beter voetbal op de mat. Daarmee is de 4-1 nederlaag voor het grootste deel wel verklaard.

Voor het komend thuisduel tegen Noordwijk geldt dus bovenal doorgaan met het vertoond spel op basis van de eerste helft en vooral kritisch kijken naar wat er gebeurde in het tweede deel!

Jong_Almere_vrij.pngJong Almere City
Stijn Keller, Guus Beaumont @, Christopher Mamengi (46 Jaden Pinas), Pim Lukassen, Jeffry Puriel ( 60 Layee Kromah), Tijmen Wildeboer (83 Olivier de Nijs), Jordy Rullens (72 Tyrese Noslin), Marcelencio Esajas (60 Sisqo Lever), Amoah Sam, Eja Dakriet en Twan van der Zeeuw.

ADO.pngADO'20
Gennaro Liklikwatil, Henry Opoku (73 Denzel Prijor), Hiro Yirasingh, Ted Amson @ (Maurizio Brenna), Daan Boerlage, Milan Zonneveld, Feyo Glim, Milan Klopper, Ian Beelen (64 Jilani Helder), Sem Kroon en Dylan George.

Arbiter Luca Cantineau gaf geel aan Christopher Mamengi en Jordy Rullens (Jong Almere City) en Ian Beelen (ADO'20)

En het wedstrijdverslag van Henny Beijer in het Noordhollands Dagblad
ADO'20 ging voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd onderuit. De ploeg van Roy van der Mije en Mitchell Haijen dolf met 4-1 het onderspit tegen Jong Almere City.

Het duo Van der Mije en Haijen kon in Almere beschikken over een fitte selectie. Dat betekende dat
Yaro Hirasingh weer terug was van een voetblessure. Ook Daan Boerlage is terug in de laatste linie. Op volle sterkte moest ADO'20 in staat worden geacht de Almeerse talenten onder leiding van coach Danny Schenkel goed weerwerk te bieden. Dat kwam er qua spel bij vlagen wel uit, maar als resultaat niet.
"Wat betreft de uitslag licht geflatteerd. Qua spel, zeker in de tweede helft, is de overwinning van de thuisploeg verdiend", wond Haijen er na afloop in Almere geen doekjes om. Daarbij refereerde hij nadrukkelijk aan de eerste helft, waarin ADO'20 in zijn observaties beslist behoorlijk meevoetbalde. "We waren ondertussen zelf wel te slordig om aanspraak te mogen maken op meer dan de gelijke tussenstand van 1-1.”
Het doelpunt voor de Heemskerkers kwam van de voet van Dylan George die, aangespeeld door Henry Opoku, zijn afstandsschot doel zag treffen. Dat was een kleine vier minuten nadat Almere via Lukassen op een 1-0 voorsprong was gekomen.
Na rust was het vrij snel gedaan met het verzet van de bezoekers.
"De 2-1 viel na een minuut of tien in de tweede helft. Dat was te snel, dan zie je dat er toch even iets knapt in de ploeg.” Niet dat Haijen een broze mentaliteit bespeurde, maar het lukte gewoon niet meer om het Almere City FC nog serieus lastig te maken. Zeker toen het na een uur spelen al 3-1 was geworden. Met een benutte penalty bepaalde Kromah de eindstand op 4-1.

Of sprake is van een dipje nu al vier keer achter elkaar is verloren en de ploeg verder wegzakt op de ranglijst?
Haijen: "Doordat we het seizoen zo verrassend en goed begonnen, is het beeld misschien wat vertroebeld. We zijn promovendus, wonnen een paar wedstrijden die we vooraf op papier niet hadden meegeteld en deden het dus eerst boven verwachting. Nu staan we zo ongeveer waar we minimaal willen staan met voldoende afstand tot de onderste ploegen.”