1981EG
VELSEN-ZUID
tel. 0255-517170

Met prachtig weer bereikten we V.V. IJmuiden, maar tijdens de warming up barstte er een bui los. Gelukkig hield het redelijk snel op en was het op een aantal kleine buitjes na prima voetbalweer.
Met nauwelijks zichtbare belijning was het de eerste 10 minuten nog even aftasten tussen beide teams.
In de 12e minuut wist Danischa Danique te vinden, de beheerst af wist te ronden.
Dat was het startschot voor ADO om eens flink huis te houden.
Al in de 20e minuut stond het 0-4 door Danischa (assist Danique), nog een keer Danique en Madelief die door een lage corner van vlak buiten de 16 gevonden werd door Danique en raak wist te schieten met een stiftje.
De regenbuitjes deden de meiden blijkbaar goed.
Toch duurde het tot de 33e minuut voor het net weer gevonden werd.
Wederom was het Danique die na een onderschepping wist te scoren.
Nerea wist in de 38e minuut een aantal verdedigsters uit te spelen en de bal vanaf de achterlijn terug te leggen op Danique, die haar vierde van de wedstrijd in kon tikken, 0-6.
Na een geweldige assist, een geweldige solo en afronding van Nerea, alleen op de keepster af na een goede steekpass van Lisa.
In de 44e minuut bepaalde Lisa de ruststand op 0-8.
Een doelpuntrijke eerste helft, waarbij ADO van de ruimte gebruik maakte om wat te schuiven in de posities in de verdediging.
Danique had de smaak nog steeds goed te pakken en wist na 8 minuten de 0-9 in te tikken na een rebound.
Elena, die ons weer geweldig hielp, won in de 17e minuut een prima duel en kon alleen op de keepster af om haar eerste van de wedstrijd te maken.
Ook Lisa wilde nog even aan haar doelsaldo werken en zette de volgende 2 doelpunten op haar naam door eerst een hoog afstandsschot en daarna een rollertje achter de keepster te werken.
Ook IJmuiden probeerde zo nu en dan iets terug te doen, met o.a. een bal op de paal, die maar net van de lijn gehaald kon worden door Lieke.
In de 30e minuut was Elena zeer alert bij een rebound, intikken en scoren maar.
Zelfs met rechts wist Lisa de bal van een behoorlijke afstand in de verre bovenhoek te plaatsen, 0-14.
Tot slot maakte Elena haar hattrick compleet na een prima steekpass van Madelief.
Wederom heel sterk gevoetbald door de meiden, duidelijk een klasse hoger dan V.V. IJmuiden.
Daar dacht de KNVB net zo over en besloot op dinsdag de meiden naar de 1e klasse over te plaatsen. Promotie na 3 wedstrijden, top gedaan van de meiden.