Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 46

Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag staat de derde en voor ons de laatste bekerwedstrijd op het programma. Het gaat nergens meer over dus we kunnen vrijuit voetballen. We missen Joost en Job en omdat we de arbitrage zelf moeten regelen is de 1e helft Ted aangewezen als scheids en de 2e helft Leon, maar die wil echt niet dus uiteindelijk neemt Alex zijn verantwoordelijkheid. Goed man. Keeper Twan staat weer als veldspeler opgesteld, in het doel is Tim bereid gevonden de handschoenen weer eens aan te trekken.

Wedstrijd start even na drie uur, de eerste mogelijkheid is voor Wijk aan Zee, maar dat schot gaat ruim over. In de 9e minuut is van ADO-zijde Bas, de eerste die een doelpoging waagt, kopbal over. Even later nog een poging van Bas, die gaat naast.

In de 18e minuut goede actie op rechts van diezelfde Bas, twee man voorbij en zijn voorzet ternauwernood tot corner verwerkt. Uit deze corner valt de openingstreffer omdat de keeper van Wijk aan Zee er onder door gaat, Leon de bal zachtjes aantikt, maar Mattijn voor de zekerheid het laatste zetje geeft. 1-0 (19e minuut). Twee minuten later wel een echte assist van Leon op Roy die van dichtbij afrondt .2-0. ADO gaat lekker nu en in de 25e minuut zie ik een prachtige trap van Timo die richting kruising gaat maar net te laat daalt en op de bovenkant lat gaat. Had wel een hele mooie geweest.

Aan de andere kant klaart keeper Tim zijn eerste echte klus door een harde inzet weg te boksen. Goed keeperswerk.

In de 29e minuut een mooie een twee tussen Bas en Timo waarbij de laatstgenoemde de bal fraai meeneemt en hard en hoog langs de verbouwereerde doelman van Wijk aan Zee schiet. Mooie treffer hoor!. Na nog wat schoten van Matthijs, op zoek om een goaltje mee te pikken. , krijgt Wijk aan Zee vlak voor de pauze nog een 100% kans als een van hun spelers alleen op Tim afkan. Maar die weet door goed uit te lopen de hoek zodanig te verkleinen dat de Wijk aan Zee aanvaller faalt in het afronden en tegen hem aanschiet. Sterke actie hoor, Tim! Langs de kant dan ook een welgemeend applaus.

Tweede helft. Wijk aan Zee komt wat scherper uit de kleedkamer en dwingt keeper Tim in de 46e minuut tot een prachtige redding, achteraf was het nipt buitenspel, maar de redding mocht er weer wezen hoor.

Dat eerste kwartier valt verder wat tegen aan ADO kant. Een kansje voor Bas gaat naast en een scrimmage voor het Wijk aan Zeese doel levert ook geen treffer op nadat een inzet van Mattijn van de lijn wordt gehaald en de rebound van Matthijs over de lat scheert.

Dan is het toch Wijk aan Zee die profiteert van onvoldoende ingrijpen van onze defensie en met een goed gericht schot in de linkerbenedenhoek Tim verslaat.3-1(73e minuut) Even vlamt de hoop op bij   Wijk aan Zee. Maar ADO is weer wakker en als back Daniel diep wordt gestuurd en de bal prima voorzet is daar Bas die in twee instanties de bal binnenwerkt. 4-1(74e minuut). Dit is de nekslag voor Wijk aan Zee en ik zie dat bij een deel van het team de koppies gaan hangen. Het zijn ook wel jonge jongens, aangevuld met een paar ouderen, die het niet meer kunnen opbrengen.

ADO profiteert er goed van. In de 79e minuut een mooi afstandsschot van Danny(5-1). Vervolgens in de 82e minuut Ted die attent de rebound binnenkopt na een losgelaten schot van Mattijn.(6-1)  En de laatste voltreffer is ook weer een mooie wanneer we een hoekschop krijgen. Ted doet dat prima en op maat en Roy kan mooi hoog opspringend de bal binnenkoppen. 7-1 (89e min). Even later fluit Alex voor het eindsignaal.

Dit was een mooie afsluiter van het bekertoernooi. Het team heeft vandaag goed gespeeld. Alleen een periode na rust kakten we wat in en hadden we een tegentreffer nodig om weer wat gas bij te geven. Even wat mannen in het zonnetje zetten die me vandaag extra opvielen. Eerst natuurlijk Tim die met 3 uitstekende reddingen zich onderscheidde. Verder een sterk optreden van Daan die verdedigend vertrouwen uitstraalde en zelfs een lange geplaatste trap van achteruit in huis had. Tenslotte Timo die zich heerlijk kon uitleven op het middenveld en een fraaie treffer maakte (en een prachtige trap die helaas slecht de lat toucheerde).

Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd bij IJmuiden. Ik ben zelf op vakantie dus kan er niet bij zijn. Wens jullie alvast veel succes en zie jullie over twee weken.